Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mary Poppins Ven...
Mary Poppins Vender Tilbage billede

Rocketman
Creed Ii
Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

The Very Best of Neil Sedaka - Live in Concert

9. januar 2005 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

The Very Best of Neil Sedaka - Live in Concert  billede

Lad dig ikke narre det simple cover for her er kommer en dvd, med en meget veloplagt Neil Sedaka, som virkelig kan få sit publikum op af stolene, selvom de fleste i salen har passeret de 50.

En ny serie dvd’er fra BMG/Direct Video sætter fokus på nogle af de store kunstnere fra 60’erne og 70’er indenfor den pæne del af rock n’ rollen og underholdnings genren. Her vil du kunne finde navne som Smokie Robinson, Richard Clyderman og Neil Sedaka og det er dvd’en med sidst nævnte vi skal kigge nærmere på i denne anmeldelse.

Da jeg voksede op i 70’er kan jeg huske at Neil Sedaka altid blev betegnet som den pæne Rock N’ Roll dreng, stik modsat kunstnere som Elvis, som mine bedsteforældre fandt lidt for provokerende, men ikke desto mindre er det spændende at se, hvordan begges musik stadig spilles og sælger godt på tros af det jo ikke lige er den slags musik, der skamspilles på fx MTV eller Voice TV.

Dette er en slags greatest hits koncert med masser af hits fra Neil Sedaka’s karriere, som blev optaget i Birmingham Symphony Hall tilbage i 1991 i forbindelse med indspilningen af en CD med hans gamle 50’er og 60’er sange. Det er ikke en koncert med diverse medley’er over populære sange, men derimod alle hans sange i fuld længde, som så man kan synge med og rigtig komme i samme stemning som publikum, der bestemt ikke sidder stille hele tiden. Med sine små historier og utrolige energi formår Neil Sedaka nemlig virkelig at skabe en helt fantastisk stemning, både i de meget rytmiske numre, men også de smukke og stille ballader, som har sat så mange hjerter i brand gennem 4 årtier.

Koncerten er ikke fyldt med smarte effekter som fx fyrværkeri på scenen eller dansere i flotte kostumer, ej heller avancerede kamerature og smart MTV-klipning, men den rene vare. Her har vi at gøre med en kunster, der har noget på hjerte og som har et talent og en livsglæde han gerne vil dele med os andre, uden at være krukket eller smart. Det syntes jeg faktisk er lykkedes ret godt for ham. Man kan virkelig mærke han nyder at stå på en scene og give sine fans en rigtig god oplevelse.

Her kommer lidt om selve DVD’en:

Video

Kvaliteten er rigtig tidlig video optagelse/kvalitet og lever slet ikke op til de standarder, man kan forvente af koncerter i dag. Billedet er flere steder meget uskarpt og kornet, men når det er sagt vil jeg sige, at det er måske også med til at prøve at genskabe den specielle stemning fra denne aften. Dette er også forsøgt skabt med mange nærbilleder og meget rolige klip og knap så mange lange kamerature over publikum og rundt om orkesteret. Jeg vil derfor lade det være op til dig om hvad der er vigtigst stemning eller perfekt billede.

Audio

Du har mulighed for at vælge mellem at høre Neil Sedaka i enten Dolby Digital 5.1 eller 2.0 Lyden er ren og Neil Sedakas stemme står rent og klar så man kan tydelig høre hvert et ord, der bliver sunget, mens orkesteret står lidt i baggrunden. Da der samtidigt mangler bund og en lille smule dynamik, bliver koncerten en til tider lidt kedelig omgang Der er ikke den store forskel på de 2 lydspor, selvom 5.1 nok vinder ved at være mere åben og knap så indelukket. Disse ting kunne have været tilgivet, hvis der var tale om et lille spillested, men ikke godt nok når flere af numrene involvere orkesteret. Dette er synd specielt fordi hans sange, stemme og personlighed er så nærværende og så lyden her ikke rigtig giver den samme stemning som man kan mærke der er i salen. Jeg vil derfor igen lade det være op til dig at bedømme om hvad der er vigtigst stemning eller perfekt lyd.

Menu og Tekster

Menuerne er simple og meget kedelige med musik på menuerne til valg af sange, ekstra materiale og lydformat, så de ikke værd at skrive om.

Du kan vælge tekster på Tysk, Engelsk, Fransk, Spansk, Italiensk men ingen af de skandinaviske sprog og det er faktisk for dårligt, for derved er der måske nogen, som går glip af interviewet, som tros alt er med til at give denne udgivelse yderligere dybde i mangel af ellers andet der kunne have gjort denne dvd til en rigtig god udgivelse.

Ekstra Materiale og Track Liste

Ekstra materialet på denne DVD begrænser sig til et ekstranummer med hans datter Dara Sedaka og et interview med Steven Williams, som indleder koncerten. Interviewet er okay, men hvis man ikke kender noget til Neil Sedaka tæller den kun som en lille opvarmning til koncerten og endnu mindre introduktion til hans musik, inspiration og holdninger til bl.a. sine fans.

Koncerten er sammensat af både meget stille ballader, små historier og meget rytmiske numre. Men selvom Neil Sedaka ikke er en kunstner, der hopper rundt på scenen eller blandt publikum, men går stille og roligt frem og tilbage mellem sit piano og keyboard får han dog alligevel publikum o af sæderne indtil flere gang under koncerten.

Koncerten er proppet med hits så, hvis du er førstegangs køber/lytter er denne udgivelse en meget god indføring i, hvad han kan byde på, for hans lyd har ikke ændret sig synderligt med årene.

Her kommer listen over numre han når at spille på de godt 95 minutter, som koncerten varer:

I'm A Song, Sing Me
Oh Carol
Happy Birthday Sweet Sixteen
I Go Ape
Breaking Up Is Hard To Do
Calendar Girl
The Hungry Years
Solitaire
The Immigrant
Standing On The Inside
The Miracle Song
Good Times, Good Music, Good Friends
Going Nowhere
My Son And I
Betty Grable
Love Will Keep Us Together
Breaking Up Is Hard To Do
A Little Lovin'
That's When The Music Takes Me
Our Last Song Together

og efter koncerten og rulleteksterne

Laughter In The Rain sammen med datteren Dara Sedaka.

Konklusion

Dette er en underholdende koncert, med en god speciel stemning, som i mine øjne, som man sagtens kan underholdes af på tros af kritik punkter man kunne have på den tekniske side, som ellers ville have trukket meget mere ned, hvis der var tale om andre kunstnere. Hvis du første gang skal ud og købe noget med Neil Sedaka kan du sagtens begynde her for der er masser af hans hits leveret på en nærværende og veloplagt måde.

Hvis du vil vide mere om Neil Sedaka kan du klikke dette link:

http://www.neilsedaka.com/index.php

Som viser helt kart, at han bestemt ikke har tænkt sig at gå på pension lige med det samme.

NB ! Det har ikke været muligt at lave screenshots fra denne dvd.

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: The Very Best of Neil Sedaka - Live in Concert
Original Titel: Neil Sedaka - Live from Birmingham Symphony Hall
Premieredato: 18. oktober 2004
Genre: Andet
Link: http://www.neilsedaka.com


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...