Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Happy Ever After
Happy Ever After billede

Bamse
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Thomas Hartmann - Science Faction

28. oktober 2011 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Thomas Hartmann - Science Faction billede

Hartmann disker op med facts fra nær og fjern

Thomas Hartmann er aktuel med sit 5. stand up show efter succes'er som Hartmann X, Hartmann 3, Farvelagte Frustrationer (sammen med Jacob Tingleff) samt Extrospekt. Nu er der så godt nyt til nørden i os alle, for i Thomas' hjerne har der altid ophobet sig komplet ligegyldig viden om tåbelige facts, som at søpølsen skider sine indvolde ud som forsvar mod en angribende fjende. Eller hvad med det faktum at Charlie Chaplin i sin tid deltog i en Chaplin look-a-like-konkurrence... Og blot blev nummer 3!

Du kan simpelthen ikke bruge disse oplysninger til noget som helst, ja ud over i Thomas' tilfælde at lade disse rariteter danne ramme om et stand up show, ikke kaldet Science Fiction, men Science Faction.

Thomas' skarpe evne til at spidde vores omgivelser ud fra de observationer han gør sig, er unik. Det har gjort ham til en af de mest efterspurgte komikere og tekstforfattere herhjemme. Og det er da heller ikke småting han går i flæsket på. Hedder du f.eks. Nik og Jay og Amalie fra Paradise, så er du ilde stedt. Nu er det jo ganske umuligt at gengive jokes og sammenhænge fra showet på skrift og så ramme en nogenlunde garanti for at det bare bliver halvt så sjovt at læse, som at overvære. Derfor vil jeg ikke vove mig ud i kunsten. Blot konstatere at det er nogle pudsige facts som bliver grillet – blandt det faktum at der engang har været optaget en abe i den sydafrikanske hær. Temmelig pudsigt!

Der er mange sjove ting at udvide sin horisont omkring, men hele 2 timer om sære facts bliver måske lidt trivielt i længden. Hartmann er nærværende jovist, men omdrejningspunktet er jo ikke lige danskernes almene hverdag, så det bliver periodevist lidt on/off for denne anmelders smag. Jeg havde tilmed fornøjelsen af at opleve showet live, da det kørte turen rundt i riget. Og allerede dengang måtte jeg konstatere at Hartmann trods alt var set sjovere før.

Men når det er sagt, så er der vitterligt stadig plads til begejstring. Hartmann kan levere sine jokes med millimeters nøjagtighed, og det er det som gør hans talent helt specielt. Herfra tøver jeg ikke med at kvittere med 4 stjerner.

Ekstra materialet tilbyder et længere interview af Hartmann vedrørende tilblivelsen af showet. Ja, endda den mulighed at få kommentar-spor på selve showet, hvis du vil vide mere om Thomas' tanker, analyser og handlinger. Men mest unik er nok den snas der hedder ”Hva' så?”, hvor Thomas fortæller om hvad der egentlig sker, når først showet er klar til dvd-redigering. Så er han for længst videre med planlægningen af nye projekter. Thomas fortæller endda hvor skuffede folk kan blive, når de henvender sig med jokes der har været brugt i gamle shows, som Thomas så ikke selv kan huske at have brugt! Med andre ord, det projekt som man har gang i lige her og nu, er hjertebarnet. Det dør således, så snart det er passé.

Er du fan af stand up og i særdeleshed Thomas Hartmann, så går du ikke galt her. Dog er det nok et brugbart råd at se det i bidder, for 2 timer med facts på facts på facts, kan som nævnt være lige ensidigt nok.

Dvd'en er venligst stillet til rådighed af: Scanbox

Titel: Thomas Hartmann - Science Faction
Original Titel: Thomas Hartmann - Science Faction
Premieredato: 4. oktober 2011
Skuespillere:
Spilletid: 119 min.
Selskab: FBI, Postyr, 2011
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
ElvisKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...