Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kagekampen
Kagekampen billede

Spiral: From The...
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Tig Notaro: Drawn (HBO Nordic)

27. juli 2021 af Astrid Skov-Jakobsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Tig Notaro: Drawn (HBO Nordic) billede

Animeret stand-up fra én af USA’s tørreste komikere.

Tig Notaro har været igennem lidt af hvert i sit personlige liv. Hun er blevet ramt af familietragedie og alvorlig sygdom af flere omgange, men er kommet ud på den anden side og altid med sin karakteristiske knastørre humor i front. Nu er hun klar med en helt særlig special på HBO. Udgangspunktet er velkendt – 50 minutters stand-up på en scene foran et publikum, men med en væsentlig twist. Hele showet er nemlig animeret. Hver lille historie og anekdote får sin egen lille tegneserie.

Det er en original og god idé. Hvorfor ikke udforske den fortælleglæde, der er i stand-up og sætte billeder på? Faren er, at man dræber joken ved at overforklare den med billeder – og ingen vittighed bliver som bekendt bedre af at blive forklaret på flere måder. Men der er også mulighed for at udvide joken. Holde den kørende og føre den i nye uventede retninger. Det er et sjovt eksperiment.

Det kræver selvfølgelig også den rigtige komiker, hvis det skal lykkedes. Tig Notaro fortæller publikum historier i sin stand-up. Vi bliver taget med på en personlig rejse. Hun genfortæller hændelser fra eget liv, hvor hun selv oftest er punchline. Det er i disse personlige historier, at animationerne giver lidt ekstra dynamik til fortællingen.

Tig Notaro: Drawn tager lidt tid at komme ind i. Åbningsjoken er én stor amerikansk reference, som kan være svær at springe på som dansker. Men det er i sig selv en del af joken. Her kan publikums jubelbrøl godt føles lidt voldsomme og forcerede i starten. Særligt når alt er animeret, inkluderet publikum, og man kommer hurtigt til at tænke på dåselatteren fra 90’ernes sitcoms. Det er dog først og fremmest et spørgsmål om tilvænning til den nye genre – en virkelig optagelse, der er blevet animeret.

Showets helt store pragtstykke er villigheden til at lege med animationsstilen. Tig fortæller mange historier undervejs – nogle sjovere end andre – men de er alle udstyret med deres helt egen animationsstil. Når historien skifter fokus, skifter tegningerne udtryk. Det er en fantastisk rejse med mange korte animationsfilm i løbet af de 50 minutter.

Er man fan af Tig Notaro, er Drawn et sjovt og underholdende eksperiment, der forsøger at introducere noget nyt til stand-up indenfor nogle temmelig traditionelle rammer.

Titel: Tig Notaro: Drawn
Original Titel: Tig Notaro: Drawn
Premieredato: 27. juli 2021
Instruktør: Greg Franklin
Skuespillere: Tig Notaro
Spilletid: 50 min.
Selskab: HBO, 2021
Genre: Humor
Streaming service: HBO NORDIC


banner
Overskrift Højre Block
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
Reminiscence
Escape Room: No ...
Shang-Chi and th...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...