Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Tina Dickow - Live In The Red

30. marts 2006 af Kent Baden

4 stjerner Skriv en kommentar

Tina Dickow - Live In The Red billede

En yderst intim koncertoptagelse med Tina Dickow og band live fra Store Vega i København.

Tina Dickow har været og er til dels stadigvæk et forholdsvist ubeskrevet blad for mange danskere, hvilket jeg undrer mig over, idet hun har vundet priser ved Danish Music Award i både 2004 og 2006. Ligesom hun har haft flere radiohits på P3.

Jeg har med begejstring fulgt hende siden udgivelsen af albummet ”Notes” i 2003, hvor hun for første gang bjergtog mig med sin skønne vokal og akustiske guitar. ”In The Red” er hendes tredje album, som blandt andet bragte hende på en lille Danmarkstour med band. Sidste spillestop på touren var Store Vega i København, hvor denne koncert er optaget.

Første indtryk af DVD’en er desværre lidt skuffende, idet billedet er dårligt, uskarpt og en tand for grumset, hvilket ødelægger lidt af koncertoplevelsen. Scenen består af et stort baggrundstæppe – rødt naturligvis. Vi slipper med andre for alt mulig baggrundsgøgl, og musikken er i fokus. Setlisten falder i min smag. Åbningsnummeret sparker koncerten i gang, og de starter ikke med et hit. Tina Dickow venter også med at køre skalaer/improvisere, til stemmen er varm. Kan godt lide indstillingen med, at man ikke skal ud og sælge sig selv fra første nummer, men at der er en progression i valg af sange. Setlisten byder også på et kopinummer: ”In The Army Now” af Status Quo, og uanset hvor meget jeg holder af denne århusianske singer/songwriter, så er det nummer ikke min kop te.

Jeg har intet at indvende mod lydsiden af DVDen (dolby digital 5.1). Detajlerne i lydbilledet går fint igennem i min stue, og med den afdæmpede ”easy listening” stil er det netop vigtigt, at man kan høre finesserne i musikken. Hun har en himmelsk klang, og der så meget nærvær og intimitet i hendes stemme, at det går lige under huden på mig. Hun virker en anelse mere fri i sin optræden, end når hun kun er af sted med sig selv og sin guitar. Tina Dickow spiller på Grøn Koncert i år, og jeg kan varmt anbefale at se hende, hvis man er til melankolsk pop. Desværre frygter jeg, at hun kan få lydproblemer ved Grøn Koncert, idet hendes sound er mere til lukkede/intime spillesteder som Store Vega.

Ekstramateriale:
- Acoustic sessions: Her får vi fem numre, der ikke indgår i setlisten på liveoptagelsen. Numre udføres af Tina og hendes guitar. Hun får lidt hjælp til kor og guitar på nogle af numrene. Jeg finder det utrolig intimt, at man er med på en lytter i uformelle omgivelser.
- Exlusive audio tracks: Yderligere fire numre hvor af tre af dem ikke er gengangere
- Interview på engelsk uden danske undertekster.
- Electronic press kit: Hvor Tina Dickow forekommer en anelse mere privat end i interviewet.

DVDen er et anbefalelsesværdigt køb, men det kræver naturligvis, at man kan kapere den afdæmpede, intime og melankolske lyd og optræden.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
A:larm music.

Titel: Live In The Red
Original Titel: Live In The Red
Premieredato: 13. marts 2006
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...