Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

To på flugt

18. juni 2011 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

To på flugt billede

Disney i storform

Det har bestemt ikke været de gode film, der kom ud af Disneykoncernen de sidste mange år. Man har rodet lidt med forskellige retninger og genrer, men med To på Flugt gør Disney omsider det, de er bedst til.
Vi er tilbage i den helt klassiske eventyrstil, og det fungerer på alle niveauer.

Nu hvor vi er i eventyrgenren skal vi naturligvis have fat i en prinsesse. Rapunzel er sådan en. Hun har langt, magisk hår med helbredende kræfter, hvilket naturligvis er for meget at modstå for en ond kvinde. Kvinden kidnapper prinsessen og spærrer hende inde i et tårn, for derved at udnytte Rapunzels kræfter til at få evigt liv. Her tilbringer hun så år efter år i ensomhed mens hendes hår efterhånden bliver 20 meter langt.
En dag får hun uventet besøg af tyven Flynn Rider, og så begynder der et rigtigt eventyr.

Visuelt er filmen en overdådig oplevelse, hvor der ikke spares på farvepaletten. Det er gennemført og en rendyrket nydelse. Heldigvis er billede og fortælling fremragende integreret.
Der er indtil flere sange i filmen, men i stedet for et irritationsmoment, så fungerer de faktisk som gode fortællemæssige dele af historien – og så er den animerede koreografi gennemført.
To på Flugt byder for så vidt ikke på noget nyt. Fortællingen er forudsigelig, men der er så tilpas mange nye elementer, at det alligevel virker forfriskende. Blandt andet har håret næsten fået sit eget liv og der er flere dyr med, der for en gangs skyld ikke taler - ikke mindst vil den udtryksfulde hest Maximus være en stensikker favorit hos de fleste. Megen af humoren i filmen kommer dels fra forholdet mellem Rapunzel og Flynn, og især gennem beskrivelsen af hvordan denne teenager skal opleve verden for første gang. Hun har siddet i ensomhed, mens hendes kidnapper igen og igen har fortalt at verden derude – at livet er ondt, ondt, ondt. Det er det naturligvis ikke, men det kræver mod at opleve og leve i det hele taget.
Vi får alle de gode gamle eventyrtemaer serveret, men det er faktisk lige præcis som det skal være.
To på Flugt er baseret på brødrene Grimms eventyr Rapunzel, der indeholder nogle af de samme elementer. Det lange hår, tårnet, de helbredende egenskaber osv.
Så måske historien ikke er original, men hvorfor reparere noget, der ikke er gået i stykker?

Filmen har et dejligt højt fortælletempo uden at essensen går tabt. Der er en glæde ved at se en animationsfilm, der ikke forsøger at genopfinde genren, men slet og ret er et gedigent stykke håndværk. At man har genoptaget eventyrformen i den klassiske stil skal bestemt ikke ses som et skridt i den forkerte retning, men rettere en yderst succesfuld måde, at bevare et gennemstærkt brand på.
Heldigvis har Disney andre selskaber, der sikkert kan få lov til at eksperimentere.

To på Flugt er ganske enkelt en hjertevarm, sjov og visuelt flot film. Den er Disney som vi gerne vil have det skal være, og derfor kan den anbefales alle, der bare vil have halvanden times rendyrket fornøjelse uden de store dikkedarer.
De danske stemmer leveres blandt andet af Cecilie Stenspil, Alexandre Willaume og Betty Glosted, og det gør de genrelt godt. De lever bestemt op til Mandy Moore og Achary Levi, der lægger stemmer til originalversionen.

Der er kun begrænset ekstramateriale på dvd'en, hvilket må siges at være lidt sløjt.

Buena Vista Home Entertainment.

Titel: To på flugt
Original Titel: Tangled
Premieredato: 3. juni 2011
Instruktør: Nathan Greno
Skuespillere: Mandy Moore, Achary Levi
Spilletid: 96 min.
Selskab: Disney, 2011
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...