Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Together

11. oktober 2004 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Together billede

En far og hans søn hæver alle deres penge og tager til Beijing for at gøre sønnen til en kendt og berømt violinist. Så enkelt bliver det dog ikke og de må foretage mange svære valg.

Liu Xiaochun og sin far Liu Cheng hæver alle deres sparepenge og tager til Beijing for at gøre sønnen en stor violinstjerne. Det kræver sin knægt/mand at blive optaget på musikskolen, og faderen må da også tage sagen i sin egen hånd, da hans søn ikke kommer ind i første omgang. Udover violinspillet, møder Liu også den unge kvinde Lili, der, med hjertet på det rigtige sted, går specielt efter kærester med mange penge. De lærer begge noget af hinanden …

Kaige Chen, der er filmens instruktør, husker vi fra den lange, men smukke Farewell My Concubine (1993). Han er rigtig god til at få det meste ud af de små, intime øjeblikke. Han holder ofte kameraet på personerne i ret lang tid, som så gør scenen lidt mere realistisk og ægte. Vi kender også Chen fra den engelsksprogede Killing Me Softly (2002) med Heater Graham og Joseph Fiennes. Efter denne afstikker til Hollywood er Chen tilbage i sit element, og i vanlig stil, i Kina med Together/ He ni zai yi qi.

De fleste af de små, intime scener, som nævnt ovenfor, virker godt. Af og til virker de dog fjollede og overflødige. Det er en enkel historie og hvis de små scener føles for langtrukne, kan seeren føle at historien ikke folder sig ud. Det kan også være en fordel at klippe hurtigt for at lave en pointe, og for at få seeren til at tænke over scenen. Musikken er smuk og passer godt til filmen. Musikken er domineret af Violin Concerto af Tchaikovsky. Skuespillerne gør det godt, og især Yun Tang, som den unge violinist, spiller flot. Karakteren er meget stille - næsten enerverende stille! Det er selvfølgelig meningen, da knægten har meget at lære, både som violinist og om livet. Imidlertid, som seer, bliver man grebet af det og man vil at han ytrer sig noget mere. Det er en fryd at se.

Historien byder sådan set ikke på de store overraskelser. Den unge knægt ønsker hæder og berømmelse, men må tage flere svære valg for at opnå dette – og i sidste ende er det måske slet ikke det, han drømte om. Selvom en strammere klipning havde gjort filmen mere effektiv og vedkommende, så er historien og karaktererne ægte og troværdige. Filmen stagnerer lidt i midten med den klassiske kinesiske langsomme fortællerstil, men kommer godt med igen hen mod slutningen. Together/ He ni zai yi qi får 4 stjerner ud af 6 af denne seer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: Together
Original Titel: He ni zai yi qi
Premieredato: 11. oktober 2004
Instruktør: Kaige Chen
Skuespillere: Yun Tang, Peiqi Liu, Hong Chen, Zhiwen Wang, Kaige Chen
Spilletid: 114 min.
Selskab: A-Film Distribution, CDI Films, Cine Qua Non Films, EuropaCorp. Distribution, Future Film, Italian International, Madman Entertainment Pty. Ltd., Metro-Goldwyn-Mayer Distributing Corporation (MGM), Mo
Genre: Drama




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...