Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Twilight

6. februar 2009 af Christian Arhoff Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Twilight billede

Filmatiseringen af den populære bogserie kommer til Danmark

Ungdom bogserier er tilsyndeladende et gigantisk marked i øjeblikket. Efter at J.K. Rowling slog dørene ned via Harry Potter, har den ene bogserie efter den anden, forsøge at erobre det marked, som Harry Potter har efterladt. Fra Eragon til Det Gyldne Kompas er disse kommet og gået, nogle med succes, nogen uden, men ingen med den vedvarende succes som Harry Potter har. Om Twilight bogserien vil blive ligeså populær som Potter, vil tiden vise, men en ting er sikker. Twillight er utrolig populær.

I filmbrancen er diskutionen lidt den samme. Harry Potter bliver efter al sansynlighed den første film franchise der indeholder 7(muligvis 8 da den sidste bliver delt i to) film med de samme skuespillere, og med mange af filmene på listen over de mest succesfulde film overhoved, er det ikke svært at se pointen. Med Twiligt forsøger de at genskabe den succes. Dog på et noget mindre plan, rent pengemæssigt(i første omgang), men da filmen allerede har intjent over 2 milliarder på verdensplan, ser det ud som om at Twilight godt kunne blive det næste store. Hvordan filmen er rent kvalitetsmæssigt er så en anden sag.

Bella Swan(Kristen Stewart) er en 17årig pige. Hele sit liv har hun boet i Phoenix, Arizona, men efter at hendes mor gifter sig med en baseball stjerne og er nød til at følge ham, når han rejser rundt og spiller, vælger Bella at flytte ind hos sin far Charlie(Bill Burke), der bor i den lille soveby Forks, hvor der bor lige over 3000 mennesker. Bella finder hurtigt venner på den lille high school, men bliver hurtigt langt mere interesseret i Cullen søskendene. Børnene er hver iser adopteret af byens læge Peter Cullen(Peter Facinelli), men nogle af dem er tilsyndeladende også kærester, med hinanden. Bella bliver dog mest interesseret i Edward(Robert Pattinson), den eneste af søskendene, der holder sig for sig selv. En dag da Bella er på vej over til sin bil efter skole, sker der et uheld på skolens parkeringsplads.
En bil bakker ud og rammer en anden så den får retning lige mod Bella. Ud af ingenting dukker Edward op, og får på mystisk vis stoppet bilen inden den rammer Bella. Efter yderligere et par møder har Bella regnet ham ud. Hans hud er kridhvid, hans hænder er kolde og han er tilsyndeladende usansynligt stærk. Edward er en vampyr. Men det holder ikke de to fra hinanden. Der er dog ingen til døden jer skiller, forløbigt
for Edward og Bella, da der er fjender og fare fra både mennesker og vampyre.

Twilight er nemt at gøre grin med. De fleste fans af bogserien er teenage piger, der bruger serien som en slags romantisk flugt. Så det vil jeg ikke sige noget til. Hver har sin smag, og det er nemt at se hvor Twilights facination lægger, hvis man er i den rette målgruppe. Jeg skal ikke kunne sige hvordan bogen er, men filmen har sine problemer. Den romantiske historie mellem Bella og Edward virker urealistisk. Romantikken mellem disse to er drivkræften bag filmen, men den føles lidt forceret. Disse to personer bliver ikke opbygget nok til at vi føler med dem. Istedet virker det mere som om at Bella er interesseret i Edward fordi er er dyster og lækker og Edward er interesseret i Bella, fordi han er sulten(vampyr). Og dialogen hjælper ikke. Meget af filmens dialog er efter sigende taget direkte fra bogen, og hvis det er tilfældet, kan Stephanie Meyer ikke skrive dialog. Mange af filmens romantiske udveksinger mellem Bella og Edward føles overdramatiske, og linier som "You are my life now" er ret svære ikke at trække på smilebåndet af.

På trods af filmens mange problemer, er historien stadig interessent nok til at man bør se den, som fan, eller hvis den virker interessent. Ideen om en almindelig menneskepige der forelsker sig i en vampyr, er bestemt interessent, men dog ikke alt for veludført. Jeg vil anbefale tv-serien Buffy Vampyrenes Skræk, hvis man er interesseret i denne slags historie, der er lang bedre udført end her. Dette er dog også kun den første bog/film, og med Chris Weitz bag kameraet på opfølgeren New Moon, lader det til at den visuelle sidde vil blive bedre. Alt i alt en fan anbefaling, men nysgerrige kan også give den en chance.

Titel: Twilight
Original Titel: Twilight
Premieredato: 6. februar 2009
Instruktør: Cathrine Hardwicke
Skuespillere: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Bill Burke, Ashley Greene, Peter Facinelli
Spilletid: 121 min.
Selskab: Summit, 2008
Genre: Romantik
Link: http:// www.twilight-filmen.dkbanner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...