Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Two Orphan Vampires.

4. oktober 2010 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Two Orphan Vampires. billede

Jean Rollin vendte sidst i 90'erne tilbage til den genre, der gjorde ham berømt. Historien om de to blinde forældreløse piger, der er blodtørstige vampyrer om natten rammer hans gode gamle stil.

Henriette og Louise er to forældreløse piger der bor på et kloster. De er blinde, og derfor bliver der taget ekstra godt vare på dem bag klostrets mure. Men om natten sniger de sig ud. Deres syn kommer tilbage, og de jager på de store kirkegårde efter friskt blod. Henriette og Louise er nemlig vampyrer. De ser natten i blå farvetoner, og udveksler historier fra det lange liv, de har levet sammen. De har i deres tidligere liv måske været guder i den aztekiske mytologi. I de blå nattetimer møder de både en ligæder, en varulv og en nattens flagermus der passer på de store kirkegårde.En dag bliver de indlogeret hos en øjnlæge, der vil se om, han ikke kan helbrede dem. Men de to forældreløse vampyrer er bage for at blive opdaget, og derfor slår de lægen ihjel og flygter ud i natten, endnu engang på flugt fra mennesker der vil dem ondt.

Jean Rollin har baseret Two Orphan Vampires ud fra hans egen bog fra 1995 Les deux orphelines vampires. Historien er som sådan lige ud af landevejen. Men i Jean Rollins hænder bliver der drysset en del drømmeagtig magi ned over den, og pludselig er den ikke så reglret aligevel. Her sker ting som ikke kan eller skal forklares, og nogle scener virker mere som en drøm, end som en sammenhængende film. Det er der sådan set ikke noget nyt i, når man ser tilbage på Rollins andre produktioner indefor vampyrgenren. Sjovt er det bare, at han har været væk fra genren i over 10 år, og når han så endelig i 1997 vender tilbage, er det som om intet nyt er sket. Stilen og tonen er den samme. Hvilket jo igrunden er dejligt nok.

Two Orphan Vampires er ikke Jean Rollins bedste film, men dejligt er det at se ham tilbage i en genre han skabte og stadigvæk behersker til fulde. Jean Rollin har aldrig været bange for at blande gotisk horror med softcore porno tilsat et strejf af surrealisme. Det er hans drømmene stil, og kun få instruktører kan som ham skabe en stemning ud fra ganske enkle midler. Det er således også kulisserne og stederne man har valgt at filme Two Orphan Vampires der er det store trækplaster. De mange scener på store øde og gotiske kirkegårde er både smukke og ildevarslende, men altid besættende og skaber et dragene drive igennem hele historien.

Så er man blevet træt af at se på kønsløse amerikanske vampyrer, er her et godt bud på noget helt anderledes, smukt og ganske forførene.

Ekstramateriale.

Der er et spændende interview med Jean Rollin, hvor han kommer godt rundt om flere af hans produktioner. Desuden er der et slideshow med billeder fra filmen, og et smukt trailershow med andre Jean Rollin vampyrfilm udgivet fra Another World Entertainment.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Billedet står flot og bliver præsenteret i dets oprindelige format. Lyden er ligeledes god i Dolby Digital 2.0.
Filmen kan ses med Danske, Norske, Svenske og Finske undertekster.

Two Orphan Vampires er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Two Orphan Vampires.
Original Titel: Les deux orphelines vampires.
Premieredato: 14. september 2010
Instruktør: Jean Rollin.
Skuespillere: Alexandra Pic, Isabelle Teboul, Bernard Charnacé, Nathalie Perrey, Anne Duguel, Nathalie Karsenty, Anissa Berkani-rohmer
Spilletid: 103 min.
Selskab: 1997.
Genre: Gyser
De to foræældreløse vampyrer. Blinde om dagen, blodtørstige om natten!
De to foræældreløse vampyrer. Blinde om dagen, blodtørstige om natten!
Et af de mystiske nattens væsner de møder på deres ture rundt på forskellige kirkegårde.
Et af de mystiske nattens væsner de møder på deres ture rundt på forskellige kirkegårde.
De to vampyrer udføre deres blodige plan om at skaffe deres adoptivfar af vejen.
De to vampyrer udføre deres blodige plan om at skaffe deres adoptivfar af vejen.


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...