Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ung-TV med John og Aage (DVD)

7. juni 2004 af Lise Aakjær

4 stjerner Skriv en kommentar

Ung-TV med John og Aage (DVD) billede

To mænd og et videokamera. John & Aage er tilbage med deres amatør-tv ”Ung-Tv” på DVD.

Husker du John & Aage? Du ved, ham den fjollede og ham den skaldede med piben? Hvis ikke, så behøver du ikke læse videre. For dette er et nostalgisk trip, et gensyn med John & Aage, der satte dagsordenen for hvad god humor var dengang i 80’erne.

”Ung-Tv med John & Aage” er først og fremmest et gensyn med komikerparret fra 80’erne og DVD’en bør anskaffes netop for nostalgiens skyld. John (Morten Lorentzen) der med sine tunge, brune briller med tape i siden giver den som næsten debil og lallende idiot og som modsætning til den kloge, halvskaldede Aage (Povl Carstensen). De er som Gøg og Gokke et par, der ikke kan undvære hinanden i deres falde-på-halen komedie.

”Ung-TV” er en parodi på 80’ernes hippe ungdomsfjernsyn med amatøragtig stil og lokal-tv’ets lavbudget præg.

John laver LYDE, hælder vand ud over sig selv, falder ned af stolen eller hiver en 25 meter lang ledning op af inderlommen. Pludselig siger han som en kylling eller finder en pose bolcher frem, som han knaser til stor irritation for den alvorlige og fattede Aage, der forsøger at holde trådene sammen og ”producere kulturelt og informativt ungdoms-tv”.

Hele vejen i gennem er ”Ung-Tv” så opfindsomt, skørt, plat, kreativt, latterligt, sjovt og skævt, at man føler sig hensat til John og Aage’s storhedstid, hvor man simpelthen ikke kunne undgå at holde af dem. Retro-humoren har da også fået kultstatus og der er sikkert mange slidte VHS-bånd rundt om i landet med gamle optagelser af John & Aage, der kan trænge til at blive udskiftet med denne DVD.

Men der må advares om, at nok er John & Aage et gensyn værd men at det bør foregå i små doser. DVD’en er da også inddelt i let overskuelige små kapitler netop med forståelse for, at John og Aage skal indtages i små udvalgte doser – og med forståelse for, at ikke alle indslagene er højdepunkter.

Man browser let igennem til sin yndlingsfigur, yndlingssketch eller yndlingsafsnit af Ung-Tv. Og så kan man ellers nyde ”Ung-Tv”’s mange personligheder som Karsten Knall, Lex Carter og Derek Johnston og opleve meget oplysende indslag om f.eks. erotik, tidsmaskiner, sprog og forskellige former for sportsgrene, bl.a. håndgranat-kastning og DM i blindsmagning.

Ekstra-materiale:
Ekstra-materialet består egentlig bare af flere sketches og indslag der er klippet fra ”Ung-Tv”. DVD’en har en god og overskuelig opbygning, hvor det er let at manøvre sig rundt i de mange ung-tv-programmer og de mange forskellige indslag i programmerne.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Ung-Tv med John & Aage
Original Titel: Ung-Tv med John & Aage
Premieredato: 7. juni 2004
Instruktør: Morten Lorentzen, Povl Erik Carstensen
Skuespillere: Morten Lorentzen, Povl Erik Carstensen
Spilletid: 167 min.
Selskab: Egmont, Nordisk Film 2004
Genre: Humor
Gensyn med John og Aage. Ren nostalgi
Gensyn med John og Aage. Ren nostalgi


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...