Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Van Helsing (2*DVD)

22. september 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Van Helsing (2*DVD) billede

Dracula, Frankenstein's monster, Wolfman, vampyrer – nævn en uhyggelig eksistens som Van Helsing ikke kommer i håndgemæng med ...

Som udsendt fra vatikanet i Rom, tager den kappeklædte Van Helsing i slutningen af det 19. århundrede, på vampyrjagt med sit arsenal af fremtidige våben. Hans højst utraditionelle metoder har skabt ham en dusør på sin hals. Vi følger først Van Helsing på jagt efter Mr. Hyde i London og senere i Transylvannien, hvor han skal stå ansigt til ansigt med selveste Dracula. På sin vej møder Van Helsing The Wolfman, Frankenstein's monster og en hel bunke vampyrer og varulve, der er vilde for at se blod. Heldigvis kan Van Helsing stå model til lidt af hvert.

Det er en sammenblanding af de klassiske historier om Frankenstein's uhyre, Dracula, Draculas brude, vampyrer og Wolfman, som man har at gøre med i Van Helsing. Det forvirrer mere end det gavner. Verden har ikke brug for endnu en vampyrfilm, selvom man forsøger at blande elementerne. Effektmæssigt er man imponeret, men de originale film om Dracula eller Frankenstein's monster er langt bedre og de var uden special effects. Det er efterhånden trættende, at en film skal være så spækket med effekter, før det kan blive en blockbuster.

Instruktøren ville tage alt fra de klassiske vampyrfilm og lave én film ud af det. Det har han gjort, men det er ikke godt. Ideen er naturligvis ny, men de enkelte historier synes at miste fodfæste i denne ambitiøse film.

Alle skuespillere udstråler enorm energi og engagement, det lige med undtagelse af Hugh Jackman som Van Helsing. Han er som uberørt af situationen og forbliver den samme, stille type. Han kan sine linjer og har enkelte gode kommentarer, men de slår ikke igennem for alvor. Han virker ovenud reservet. For at komme med et eksempel gjorde Ash det meget bedre, da han var i håndgemæng med monstre i Army Of Darkness. Van Helsing bliver aldrig en ny Ash. Det hele drukner i den omfattende historie og de mange special effects. Det tager simpelthen overhånd.

I Bram Stoker's klassiske Dracula historie figurerer en person ved navn Abraham Van Helsing. Han portrætteredes som en af de mest heroiske karakterer, da han turde konfrontere Dracula (blandt andet med et kors). Hugh Jackman er en reserveret type - det har måske fodfæste i Edward Van Sloan's skildring af Van Helsing i Dracula filmen fra 1931. Edward Van Sloan bevægede sig ikke meget rundt i rollen som Van Helsing, da han ”sloges” mod Dracula.
Stephen Sommers bud på den nye, dynamiske Van Helsing synes ikke rigtigt at slå igennem – hvis det er meningen, at Hugh Jackman skal beholde det samme udtryk som Edward Sloan i den gamle Dracula film. Hugh Jackman var dog fremragende i rollen som Wolverine i X-men 1 og 2. Han kán udstråle karisma, hvis han har den rette rolle.

Instruktøren Stephen Sommers har før lavet effektfulde film. Der kan nævnes The Mummy fra 1999 og The Mummy Returns, fra 2001.

Se ikke Van Helsing uden at have kendskab til de klassiske film, Van Helsing stjæler fra. Det er selvfølgelig Bela Lugosi som Dracula, Mary Schelley's Frankenstein eller den originale Wolfman film. Selvom Van Helsing forsøger at skabe samme stemning som i de gamle film, hjælper det ikke at vise de første minutter i sort og hvid.

Mulighederne for brug af computerskabte effekter skaber ikke altid de bedste resultater. Det er Van Helsing et eksempel på. Van Helsing vil mere end der kan vises på film.

...Derfor kan vi ikke give mere end 2 stjerner herfra.

DVD ekstra materiale
Van Helsing leveres i en 2-dvd version. På den første dvd finder man filmen og følgende ekstramateriale:

-udforsk Draculas slot
En virtuel tour rundt i Dracula's slot. Klik på et ud af fire link for at gå bag de forskellige døre og se hvad der gemmer sig bag dem.
-Bøffer
Dvd'ens ”gag reel” - fraklip med morsomme situationer, hvor skuespillere glemmer deres linjer og siger noget andet i stedet. Resultatet er, at alle på settet griner
-Monstrene bringes til live
En dokumentar omhandlende det arbejde der ligger bag digital billedmanipulering og digitalisering af bevægelser af de forskellige monstre og vampyrer i filmen.
-du er med i filmen
-En feature man kan slå fra og til gennem filmen. Er den slået til, har man på bestemte tidspunkter at gå bag settet i den pågældende scene for at se hvordan man har skruet scenen sammen mv.
-Legenden om Van Helsing
-Hovedkommentarer
Audio kommentarer af instruktør Stephen Sommers og producent Bob Ducsay. Endvidere er der kommentarer af Richard Roxburgh, Schuler Hensley og Will Kemp
Udover disse features kan fan finde 6 trailere.

På den anden disk, finder man:
Evolution of A Legacy
Herunder hører
-Explore Frankentein's Lab
Tag en virtuel rundtur i Frankentein's laboratorium
-Dracula's Lair is Transformed
Hvordan man bygger et set up på 30 dage (vist på 2 minutter)
-The music of Van Helsing
Omhandler hvordan komponist Allan Silvestri bliver inspireret til at lave musik

Van Helsing, the story the life the legacy:
Herunder hører nogle mindre dokumentarer/bag kameraet-film omhandlende de klassiske vampyr-film og parallellerne til Van Helsing filmene. Der kan nævnes dokumentarer omhandlende Dracula, Frankenstein's monster, Wolfman, The Women of Van Helsing. Derudover er der set-optagelser og interviews med producere og filmfolk.

Alt dette ekstramateriale skal der gives 6/6 stjerner for. Det er kræs for fans.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Van Helsing
Original Titel: Van Helsing
Premieredato: 29. september 2004
Instruktør: Stephen Sommers
Skuespillere: Hugh Jackman, Richard Roxburgh, Kate Beckinsdale, David Wenham, Schuler Hensley, Elena Anaya, Will Kemp, Kevin J, O'Connor
Spilletid: 132 min.
Selskab: Universal Pictures, United International Pictures, 2004
Genre: Gyser
Link: http://www.vanhelsing.net
Van Helsing med kvindeligt følge
Van Helsing med kvindeligt følge
Frankenstein's monster i højspænding
Frankenstein's monster i højspænding
Richard Roxburg som Dracula
Richard Roxburg som Dracula


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...