Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Visitors (DVD)

8. september 2003 af Morten Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Visitors (DVD) billede

Forestil dig at sejle jorden rundt i en sejlbåd, kun med en kat som selskab og med kun en radio til at opretholde kontakt med andre mennesker. Det bliver også mørkt om natten ude på havet…

Den kønne og egenrådige Georgia har besluttet at gennemføre en sejlads jorden rundt i en sejlbåd i håb om at sætte en ny rekord. Hun har sin kat Taco med som selskab, men derudover har hun ingen kontakt med andre mennesker. Hvis hun får besøgende om bord på båden, så bliver rekordforsøget annulleret. Efter lang tids sejlads må Georgia ligge stille pga. manglende vind, og båden bliver i flere dage indhyllet i tåge. Selvom Georgia er en stærk pige, begynder hun langsomt at få problemer med at opretholde grænserne mellem fantasi og virkelighed. Ensomheden og isoleringen begynder at krybe ind under huden på hende.

Indledningsvis er det meget uskyldigt med små dialoger med Taco (der som alle katte har sin helt egen mening om tingene), men gradvist mister Georgia grebet, og flere og flere ”besøgende” gør deres entré på båden. Det kommer til flere uhyggelige møder med pirater, edderkopper og ikke mindst Georgias forældre, indtil hun til sidst må tage det endelige opgør. Og hele tiden må Georgia gøre op med sig selv, om det hele kun foregår oppe i hendes hoved, eller om hun virkelig har ”besøgende” på båden

Visitors er en klassisk psykologisk thriller, med hovedfokus på de mekanismer, der sættes i gang, når et menneske isoleres fuldstændig. Man behøver ikke hedde Freud for at vide, at det giver en del muligheder for at blive lidt kulret, når man kun kan tale til en kat – de svarer sjældent igen. Alle har vel prøvet at ligge alene i mørket og høre en underlig lyd – men normalt kan man skubbe til fruen og bede hende jage tyven væk. Den mulighed har Georgia ikke, og selv om al fornuft burde pege på, at man er ret alene midt ude i det Indiske Ocean, så kan man jo aldrig vide… Derfor fungerer Visitors ganske udmærket, og uhyggen udebliver da heller ikke. Et enkelt chok eller to er der også plads til, og slutningen er ligeledes ganske effektfuld. Derfor ligger filmen lidt over gennemsnittet i vurdering, men der er også lidt på minus-siden.

Da Georgia smider atter en pirat overbord, sendes han af sted med ordene ”besøgstiden er ovre”, men faktisk føles det lidt som om, at båden Leander kører efter Seven-Eleven konceptet, og aldrig har lukket. Det vælter ind med besøgende, og jo flere der kommer, jo mindre uhyggeligt bliver, da overraskelsesmomentet på den måde udebliver. Og selvom båden ret naturligt hele tiden er omgivet af vand, er der ikke en eneste gang, hvor atter en klassisk fobi bliver benyttet, nemlig angsten for at drukne. Det havde været oplagt at bruge den som afveksling for de mange besøgende.
Radha Mitchell gør det fint som Georgia, men hun virker også som hun kører lidt træt af at få gæster hele tiden – hvilket man ikke kan bebrejde hende.

”Visitors” er som tidligere nævnt en thriller af den bedre skuffe, og da australske film ikke får premiere herhjemme hver dag, er ”Visitors” på DVD en kærkommen lejlighed til at sige ”G´day” til en af de bedre fra landet Down Under.

Ekstramateriale:

Som næsten vanligt er ekstramaterialet næsten ikke værd at nævne, men for god ordens skyld skal det siges, at der på denne DVD kan findes en omgang behind the scenes og et par trailers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Visitors
Original Titel: Visitors
Premieredato: 9. marts 2003
Instruktør: Richard Franklin
Skuespillere: Radha Mitchell, Susannah York, Ray Barret
Spilletid: 86 min.
Selskab: Bayside Pictures Productions, Australian Film Finance Corporation, 2002
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...