Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walt Disney – Skatkammer Volume 1

20. april 2005 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Walt Disney – Skatkammer Volume 1 billede

Denne første dvd, som åbner samlingen indeholder kun 2 historier, den ene er ”Prinsen og Tiggerdrengen” og den anden er ”Søvnigdalens Legende”.

Disney i Danmark har nu udsendt en mere børnevenlig og også billigere udgave af den populære Amerikanske serie i tindåser Walt Disney Treasures og kaldt den "Walt Disney Skatkammer". Dette er en serie på indtil nu 6 forskellige dvd’er, hvor man har samlet nogle af de bedre kortfilm. Nogen af dem har vi set på DVD eller VHS før, mens andet er nyt, som ikke før har været udgivet i Danmark hvilket er dejligt for en samler som denne anmelder er.

De 6 dvd'er er ikke så lange, så de passer sammen med ”Alle Elsker”-serien, som udkom sidste år og de helt små også kan være med. Længden på hver disk varierer mellem 47 og 61 minutter, og indeholder mellem 2 og 6 kortfilm fra meget forskellige perioder i Disney Studierne, hvilket ses meget på den forskellige stil og ikke mindst stand filmene er i. På alle dvd’erne er mulighed for både den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Da udgivelserne ikke stiler direkte mod os Disney entusiaster, men mere en bred købegruppe ses også i valget og antallet af film på hver disk, selvom der er flere guldkorn indimellem.

Til en vejledende pris er kun 99 kr. pr. dvd skal der nok havne en del af dem indkøbskurvene lørdag formiddag når familien handler ind, men hellere en af dem end flere af de mange halv og heldårlige efterligninger som desværre også findes i supermarkederne. Nå men lad os kigge lidt på indholdet af denne disk.

Denne første dvd, Skatkammer Vol. 1, i Disneys nye serie indeholder 2 kortfilm fra 2 meget forskellige perioder i Disney Studierne nemlig ”Prinsen og Tiggerdrengen” fra 1990 og ”Søvnigdalens Legende” fra 1949.

Prinsen og Tiggerdrengen / The Prince and the Pauper (1990)

Samlingen startes med en af de rigtig gode kortfilm fra 90’erne, der er et godt bevis på at Disney var på vej ud af den krise, som prægede dem i 70’erne og 80’erne.

Prinsen og Tiggerdrengen / The Prince and the Pauper er naturligvis den klassiske historie af Mark Twain, hvor en prins og en fattig tiggerdreng bytter roller for en dag. Det kan heller ikke undre at man har valgt Mickey til at spille begge roller. Mickeys to bedste venner Fedtmule og Anders And er naturligvis også med og som i næsten enhver anden Mickey Mouse film/tegneserie har man hyret Sorteper dert giver den som den fæle skurk med planer om at overtage tronen. Spændende og lidt uhyggelig men uden at være for skræmmende for de helt små.

Filmen har tidligere være udsendt på DVD i juleudgivelsen ”Mens Vi Venter På Julen”, der udkom i 2002.

Søvnigdalens legende / The Legend of Sleepy Hollow (1949)

Anderledes uhygge finder man i den anden historie Søvnigdalens legende / The Legend of Sleepy Hollow, som er fra helt tilbage 1949, som er den ene halvdel af den amerikanske udgivelse Tha Adventures of Ichabod and Mr. Toad, som endnu ikke er kommet i en dansk version på hverken dvd eller vhs.

Det er en børnevenlig og meget forkortet af historien om "Legenden om Sleepy Hollow", som vi bl.a. har set i en meget flot filmversion for et par år siden af Tim Burton og med Johnny Depp i "hoved"rollen.

Den meget spøjst udseende skolelærer Ichabod Crane, ankommer til Søvnigdalen. Her forelsker han sig meget hurtigt i den smukke Katrina Van Tassel, som er datter af byens rigeste mand – Baltus Van Tassel. Byens helt, og Ichabods rival, Brom Bones, er selvfølgelig også ude efter Katrine. Da Ichabod ser ud til at vinde hende, må Brom Bones finde nye og listige metoder til at Katrines gunst. Han puster derfor nyt liv i den gamle legende om den hovedløse ridder, som om natten ridder rundt efter nyt blod og friske hoveder at kløve. Legenden vækkes og mon lykkedes for den hovedløse ridder at få Ichabod hoved, så Brom Bones kan blive gift med Katrina ??? Ja, det må du se denne lille men meget flotte animerede og morsomme kortfilm som vi endelig får mulighed for at nyde i Danmark. Men lad være med at sammenligne med førnævnte Burton film, for så bliver du meget skuffet, men nyd den for hvad den er hverken mere eller mindre. En historie der godt kan virke lidt uhyggelig på de mindste, men du bestemt ikke må snyde dig selv for.

Ekstra Materiale

Et lille spil med Mickey Mouse, hvor man skal svare rigtig på 7 spørgsmål hvor gevinsten vil være et 30 sekunders uddrag af Mickey og Bønnestagen. Lidt (Læs: meget) tamt for det måtte hellere have været en af de mange shorts, som er lavet med Mickey.

Video

Billedet på begge kortfilm er i 4:3 (1.33:1) format, det er det originale format som da de blev udsendt første gang i biografen og på Tv. Billedet står fint og med udmærkede farver og kontrast, dog uden at være renset for snavs og andet skidt på samme måde, som vi ellers er blevet vant til fra genudsendelserne af de gamle langfilm.

Lyden

Lyden er i Dolby Digital 2.0 med den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Der er sågar også blevet plads til muligheden for at få Spansk og Norsk tale og/eller tekst, hvis man ønsker det. Lyden er forholdsvis ny og med den nye generation af Danske Disney skuespillere, men ellers ikke noget specielt at skrive om.

Konklusion

2 af de gode, men ikke de bedste, starter serien med en kvalitet der nok skal friste de fleste fans og familier. Man skal dog ikke købe den, hvis man har de tidligere nævnte udgivelser, med mindre man er die hard fan eller ønsker dem med dansk tale for ekstra materialet er jo ikke noget at prale af.

Spilletiden er på kun 57 minutter på denne dvd og til 99 kr. kan virke en smule dyrt, men der er kvalitets animation for alle pengene.
De amerikanske udgave (Timeless Tales Vol 1 and 2) af denne serie kommer senere på året og har lidt flere film på hver disk og noget andet indhold, så om du vil vente og se hvad de kommer til at indeholde er op til dig om du og dine børn kan vente så lang tid.

Titel: Skatkammer Vol. 1
Original Titel: Disney Fables Vol. 1
Premieredato: 6. april 2005
Instruktør: George Scribner, James Algar, Clyde Geronimi, Jack Kinney
Skuespillere: Diverse danske, amerikanske skuespillere
Spilletid: 57 min.
Selskab: RKO Radio Pictures Inc. og Walt Disney Pictures, Buena Vista, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneyvideos.disney.go.com/
Mickey’s dobbeltrolle i Mark Twain historien ”Prince and The Pauper” fra 1990
Mickey’s dobbeltrolle i Mark Twain historien ”Prince and The Pauper” fra 1990
Ichabod Crane gør sig lækker i The Legend of Sleepy Hollow” fra 1949
Ichabod Crane gør sig lækker i The Legend of Sleepy Hollow” fra 1949


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...