Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walt Disney – Skatkammer Volume 6

5. maj 2005 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Walt Disney – Skatkammer Volume 6 billede

Volume 6 runder serien af med 2 lange kortfilm, som igen er uddrag fra andre udgivelser.

Disney i Danmark har nu udsendt en mere børnevenlig og også billigere udgave af den populære Amerikanske serie i tindåser Walt Disney Treasures og kaldt den "Walt Disney Skatkammer". Dette er en serie på indtil nu 6 forskellige dvd’er, hvor man har samlet nogle af de bedre kortfilm. Nogen af dem har vi set på DVD eller VHS før, mens andet er nyt, som ikke før har været udgivet i Danmark hvilket er dejligt for en samler som denne anmelder er.

De 6 dvd'er er ikke så lange, så de passer sammen med ”Alle Elsker”-serien, som udkom sidste år og de helt små også kan være med. Længden på hver disk varierer mellem 47 og 61 minutter, og indeholder mellem 2 og 6 kortfilm fra meget forskellige perioder i Disney Studierne, hvilket ses meget på den forskellige stil og ikke mindst stand filmene er i. På alle dvd’erne er mulighed for både den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Da udgivelserne ikke stiler direkte mod os Disney entusiaster, men mere en bred købegruppe ses også i valget og antallet af film på hver disk, selvom der er flere guldkorn indimellem.

Til en vejledende pris er kun 99 kr. pr. dvd skal der nok havne en del af dem indkøbskurvene lørdag formiddag når familien handler ind, men hellere en af dem end flere af de mange halv og heldårlige efterligninger som desværre også findes i supermarkederne. Nå men lad os kigge lidt på indholdet af denne disk.

Denne sjette dvd, Skatkammer Vol. 6, i Disneys nye serie runder serien af med 2 lange kortfilm fra 40’erne.

Den Venlige Drage / The Reluctant Dragon (1941)

En lille landsby trues af en ”farlig” drage og man beslutter derfor at tilkalde en dragedræber. Man får fat i den gamle og meget erfarne på området Sir Giles. En lille dreng syntes også, at han vil gøre sit så han drager ud for at få en alvorlig snak med dragen, da han mener at der har været mord og brand nok og der må være en fredeligere løsning på problemet. Han finder da også dragen og finder ud af at den faktisk er sød, rar og meget romantisk anlagt. Drengen kontakter Sir Giles og sammen tager de ud til dragen for sammen at løse byens problem. Hvordan det ender skal naturligvis ikke afsløres, men det er en meget sød lille historie, som samtidigt meget godt animeret, så både voksne med hang til poesi og børn vil blive godt underholdt.

Denne kortfilm er faktisk taget fra en længere film, som desværre pt. kun kan opleves på den amerikanske Walt Disney Treasuseres DVD - Behind the Scenes at Walt Disney Studio, som tager en med på rundtur i Disney Studierne, hvor man kan opleve alt fra hvordan der laves effekter, blandes farver, laves stemmer osv. til de berømte kortfilm. En meget underholdende lille film, som bestemt ikke må snyde sig for, for det er et spændende kig ind i Disneys Verden fra den gang da mange af teknikkerne var nye, men også sjovt, at se fx Anders And kommentere arbejdsprocessen.

Mickey og Bønnestagen / Mickey And The Beanstalk (1947)

Så er vores trekløver bestående af Mickey, Anders og Fedtmule atter på eventyr sammen igen. Denne gang er det Brødrene Grimms eventyr om ”Jack og Bønnestagen” der er taget under kærlig hånd af Disneys tegnere.

Igen er der her tale om en kortfilm som er en del af en anden film. Denne gang er den taget fra DVD’en – ”Mickey og Bønnestagen” (som rigtig hedder ”Fun And Fancy Free”) der udkom i Danmark sidste år og som udover denne historie indeholder 2 andre historier.

Ekstra Materiale

Endnu en gætteleg med Mickey Mouse, hvor præmien for at gætte rigtig på alle spørgsmål denne gang er en lille kavalkade af klip fra diverse Disney tegnefilm fra før og nu. Det lugter meget af skjult reklame, så igen kan de undre, at man ikke giver en hel kortfilm i præmie.

Video

Billedet på alle kortfilmene er i 4:3 (1.33:1) format, det er det originale format som da de blev udsendt første gang i biografen og på Tv. Billedet står fint og med udmærkede farver og kontrast, dog uden at være renset for snavs og andet skidt på samme måde, som vi ellers er blevet vant til fra genudsendelserne af de gamle langfilm.

Lyden

Lyden er i Dolby Digital 2.0 med den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Der er sågar også blevet plads til muligheden for at få Islandsk og Norsk tale og/eller tekst, hvis man ønsker det. Lyden er forholdsvis ny og med den nye generation af Danske Disney skuespillere, men ellers ikke noget specielt at skrive om.

Konklusion

”Den Venlige Drage” er afgjort diskens pris værd og guf for samlere, da førnævnte Walt Disney Treasure dvd er pt. udgået. Mickey og Bønnestagen er en lidt for hurtig genfortælling af det berømte eventyr, men det specielle ved den og som er med til at gøre denne disk den bedste i serien er, at man kan opleve Disneys egen stemme som Mickey, hvis man vælger den originale lyd.

Titel: Skatkammer Vol. 6
Original Titel: Disney Fables Vol. 6
Premieredato: 6. april 2005
Instruktør: Diverse instruktører
Skuespillere: Diverse danske, amerikanske skuespillere
Spilletid: 47 min.
Selskab: RKO Radio Pictures Inc. og Walt Disney Pictures, Buena Vista, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneyvideos.disney.go.com/
Et herligt billede af den ”farlige” drage i aktion !
Et herligt billede af den ”farlige” drage i aktion !
Mickey med en anden kæmpe, som er lidt mindre venligsindet, men mon ikke han også kan tales til fornuft ?
Mickey med en anden kæmpe, som er lidt mindre venligsindet, men mon ikke han også kan tales til fornuft ?
Er det ikke sådan vi elsker at nyde vores Disney film, med vores børn og/eller gode venner ?
Er det ikke sådan vi elsker at nyde vores Disney film, med vores børn og/eller gode venner ?


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...