Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Warriors Of Heaven And Earth

25. november 2004 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Warriors Of Heaven And Earth billede

Der er masser af sværd, krig og drama i denne ganske udmærkede, meget stort anlagte kinesiske film

Kinas oscarkandidat 2003 er en ekstravagant opsat, episk heltefortælling af de store. Filmen foregår langs silkeruten i 800-tallets Asien. Den lovløse Li Zai (Jiang Wen fra ”The Missing Gun” og ”Hibiscus Town”) bliver fanget i en ørkenstorm, men reddes af de eneste overlevende i en mystisk karavane. Den tidlegere militære kaptajn, bliver således af sit æreskodeks budt at føre karavanen til sin destination. I hælene på ham følger Lai Qi (Nakai Kiichi, ”When The Last Sword Is Drawn”, ”The Burmese Harp”), en japansk officer for den kinesiske kejser, der - efter 25 år - kan rejse hjem, så snart han har gjort det af med Li Zai. Men karavanen har en ganske særlig fragt, og da de tyrkiske krigsfjender og en skummel kinesisk gangster bliver blandet ind i historien, bliver de to fjender nødt til at samarbejde for at overleve.

Der er blevet postet en del amerikansk valuta i ”Warriors of Heaven and Earth”, og det skinner igennem i samtlige billeder. Her er en kinesisk film, der ikke på nogen måde halter efter sine amerikanske konkurrenter. I løbet af filmens hæsblæsende to timer bydes der på sværdkampe, stort opsatte krigsscener, følelser, drama og vanvittigt flotte lokaliteter. Fotograf Zhao Fei (”Raise The Red Lantern”, Woody Allens ”Sweet and Lowdown”) fanger de storslåede landskaber og drabelige kampe ganske godt, om end til tider lidt forvirrende.

Filmen ligger i direkte forlængelse af nyere film som ”Hero”, "The Last Samuarai", ”Bichunmoo” og den nye ”House of Flying Daggers”, og den lader intet tilbage i forhold til disse. Der hvor instruktør He Pings manuskript halter, er når der ca. halvvejs inde i filmen går åndelighed og computereffekter i det hele. Det virker ærlig talt lidt malplaceret og i sidste ende gør det filmen utroværdig og lettere fjollet.

Instruktøren har tidligere lavet den anerkendte ”Red Firecracker, Green Firecracker” og anses som en af gudfædrene til de såkaldte nuddel-westerns. ”Warriors” trækker således også tydelige paralleller til western-genren, på samme måde som Kurosawa gjorde det. Alt i alt er det en udmærket film, der kan fungere som en fornuftig introduktion for uindviede i historisk, kinesisk film, men som ikke vil være blandt indviede fanatikeres favoritter.

Billed- og lydsiden er ganske udmærket. Flot, anamorfisk 16:9 billede, der yder de ufatteligt flotte landskaber retfærdighed, og valgfri originalt eller dubbet engelsk lydspor i Dolby 5.1. Som vanligt med store, flotte film kunne man godt have ønsket sig et DTS lydspor, men sådan skulle det tydeligvis ikke være.

Bonusmaterialet består af en udmærket bag-om-kameraet featurette der forsøger at sætte historien i historisk perspektiv og fortæller om de mange modgange, så stor en produktion uværgerligt har mødt. Derudover en musikvideo og trailers til Columbia/Tristars nyere udgivelser.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Warriors of heaven and earth
Original Titel: Tian di ying xiong
Premieredato: 1. december 2004
Instruktør: He Ping
Skuespillere: Jiang Wen, Nakai Kiichi, Zhao Wei, Wang Xueqi, Zhao Yun, Wang Deshun
Spilletid: 114 min.
Selskab: Xi'an FIlm, Columbia/Tristar, 2003
Genre: Action





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...