Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Wild

28. juli 2015 af David Lund

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wild billede

Reese Witherspoon imponerer vildt!

Den sande historie om en kvindes vandretur igennem USA, tiltrak sig en del opmærksomhed, da Reese Witherspoon blev nomineret til en Oscar for rollen. Hun vandt den som bekendt ikke i denne omgang, men filmen kom da på alles læber i et stykke tid, og sammenligningerne med Sean Penns "Into The Wild" skabte en del debat - specielt her på internettet. Naturligvis er de to film beslægtede, det kan man ikke benægte. Begge film omhandler en person, der vandrer igennem naturen, møder en række mennesker på vejen og bliver klogere på livet på den måde. Og så er der naturligvis også filmenes titler, og det faktum, at begge film tager udgangspunkt i sande historier. Så ja, kort og godt lyder det som den samme film, men det kunne ikke være længere fra sandheden. "Into The Wild" beskæftiger sig nemlig med lidt tungere filosofiske emner, hvor Thoreaus udmeldelse af samfundet er omdrejningspunktet. "Wild" er en personlig historie om, at overvinde et tab. Så selvom de to films plot er ens, vil de to film noget fuldstændigt forskelligt.

Cheryl har mistet sin mor, og hun har igennem flere år haft svært ved at komme igennem sorgen. Rigtigt svært. Heroin og diverse engangsknald har været hendes hverdag igennem længere tid, indtil hun indser at det må være nok, og begiver sig ud på en vandretur igennem USA og hendes eget sind. Filmen er opdelt fragmenteret med konstante korte og lange flashbacks til Cheryls fortid - helt tilbage til barnsben med en alkoholisk og voldelig far. Filmen starter ved vandreturens begyndelse, og langsomt lærer vi årsagen til den, og det er en helt igennem velfungerende fortælleteknik, der fastholder interessen i en film, der ikke er specielt begivenhedsrig, men hviler i sin stemning. Netop stemning er der masser af i "Wild" - korte strofer fra sange synges nærmest hviskende til den storslåede natur imens Cheryl kæmper med sine alt for små støvler og dertil tilhørende vabler og sår. Vi kommer i den grad under huden på vores hovedperson, og det er bestemt også Witherspoons skyld, der giver hendes største præstation til dags dato. På trods af at være en sand historie, er der masser af symbolik - især igennem de personer hun møder undervejs, som nærmest reflekterer hendes sindstilstand, og det er små detaljer som disse, der hæver filmen fra en simpel baseret-på-en-sand-historie til kunst.

Ved filmens afslutning, der i øvrigt sidder lige i skabet, sidder man dog en smule sulten tilbage - man vil vide mere simpelthen. Det er både et plus og et minus ved filmen, for på den ene side føles helheden uforløst, men på den anden side vender man uden tvivl tilbage til filmen en gang i fremtiden. "Into The Wild" er stadig et større og mere ambitiøst værk, men instruktøren Jean-Marc Vallée har med både denne film samt "Dallas Buyers Club" vist, at han mestrer den personlige skildring - og i Oscar-regi skal han nok få som fortjent engang i fremtiden. Witherspoon har allerede fået sin i "Walk The Line", men det er altså først i "Wild" at hun virkelig går linen ud.

Billede & Lyd - 6/6

Billedet står knivskarpt selv i de mørkeste billeder. Naturscenerne (som udgør langt størstedelen af filmen) er intet mindre end imponerende, og vigtigst af alt, er billedet konsekvent i sit udtryk - både hvad angår farver, kontrast, skarphed og kvalitet. For at bruge den ældgamle kliche - det er som at være der selv! Lyden er ligeså med til at danne denne perfektion. De små detaljer i lydbilledet går klart igennem, musikken overdøver intet selvom den er skruet helt op, al dialog kan høres tydeligt og lydbalancen er skruet eminent sammen. Selvom det er en stille film, kommer alle højtalere flittigt i brug, og man kan ikke forlange meget mere.

Ekstramateriale - 4/6

En række programmer går bag om kameraet og bag om den rigtige Cheryl, fortæller om processen og den sande historie, og det er faktisk ganske underholdende, og er med til at mætte yderligere på oplevelsen. Derudover er der en række slettede scener og en sjov lille detalje med et interaktivt kort, så man kan følge rejsen. Jeg anbefaler, at se det hele igennem, hvis man godt kunne lide filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Wild
Original Titel: Wild
Premieredato: 23. juli 2015
Instruktør: Jean-Marc Vallée
Skuespillere: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski
Spilletid: 115 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures, Pacific Standard, 2014
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...