Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Jojo Rabbit
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

with six you get eggroll (DVD)

28. juni 2005 af Søren Falgaard

2 stjerner Skriv en kommentar

with six you get eggroll (DVD) billede

Amerikansk komedie, hvis mest interessante aspekt er, at den er den sidste film med den inciterende Doris Day i hovedrollen

Doris Day spiller hovedrollen som Abby McClure, en enke, der irriteres af søsteren, Maxines forsøg på at få hende afsat. Men da Abby møder Jake Iverson (Brian Keith) sker der endelig noget. Abby overgiver sig og bliver forelsket. Forholdet viser sig dog ikke at være uproblematisk. Problemet består i, at de to forelskede har hver deres børn, der nu skal lære at trives sammen – Og det viser sig at være ret svært at få til at fungere.

Midt i alt dette ret simple plot forsøger filmen at lægge diverse små grin ind, men ærligt talt er det ikke synderligt morsomt ej heller særligt charmerende. Filmen opnår derfor mest sin charme igennem en form for kitch, der udspringer af, at den ikke helt holder.

Det er en let komedie, der dog har sine få øjeblikke i det Doris Day naturligvis opretholder sin vanlige interessante stil.

Efter filmen her, stoppede Days ellers gloværdige karriere på det store lærred. Hendes økonomi var i ruiner, efter at ægtemanden havde spenderet det hele på dårlige investeringer. Skuespillerinden, hvis storhedstid helt klart var i 50’erne, hvor hun bl.a. spillede med i Hitchcocks ”Manden der vidste for meget” var slut. Senere kastede hun sig ud i sit eget TV-show, der kørte i mange år på amerikansk TV.

Og ja, denne romantiske familiekomedie får først og fremmest sin berettigelse igennem Day. En af 50’ernes store skuespillerinder for hvem tiden her, er ved at løbe fra hende.

Filmen er instrueret af Howard Morris, der forbliver en parentes i filmhistorien.

Så man skal være ualmindeligt meget til romantiske komedier for at nyde filmen her, som jeg ikke fik meget ud af. Filmen virker outdated på en ufed måde, et træk som nogen måske ikke vil finde andet end charmerende. Set i lyst af at filmen er fra 1968, hvor ungdomsoprør og hippiekultur rullede udover verden, kan den lille historie, om at få en familie til at fungere virke kvalmende kedelig.

Og så kan man ikke andet end tænke på, hvad vilde folk som Dennis Hopper havde gang i på dette tidspunkt, hvor også den europæiske film allerede havde lavet meget provokerende anderledes film. En film som denne kan måske til nød nydes for Days præstation, ellers må den være forbeholdt folk, der selv tumler med at lægge deres liv om ved at bringe to familier sammen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: with six you get eggroll
Original Titel: with six you get eggroll
Premieredato: 8. juni 2005
Instruktør: Howard Morris
Skuespillere: Doris Day, Brian Keith, Alice Ghostley, Barbara Hershey, Jamie Farr, George Carlin, Pat Caroll, John Findlater
Spilletid: 95 min.
Selskab: Paramount
Genre: Romantik
Link: http://www.imdbcom


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...