Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

X-Files Sæson 2

12. august 2007 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

X-Files Sæson 2 billede

Et herligt gensyn med 2. sæson af en af 90’ernes bedste Sci-Fi TV-serier, som langt fra er forældet eller kedelig tros talrige genudsendelser.

På samme måde som bl.a. ”24” har gjort det i 2000+, satte serien ”X-files” i 1990'erne sig på vores tirsdage, hvor vi fulgte i spænding med om hvilke nye og spændende sager FBI agenterne Scully og Mulder skulle kaste sig over, i denne prisvindende serie.

En lang og Flere små

For dem som ikke lige kender X-files, så er den en blanding af den typiske vi-får-en-ny-sag-i-hvert-afsnit serier, hvor mystiske gåder og sager skal opklares indenfor et afsnit, men også en lang og gennemgående historie, som do sommetider får love til at fylde hele afsnit. De enkeltstående afsnit har afsluttede forløb, og så er der de såkaldte mytologiepisoder, der omhandler den store sammensværgelse og Mulders søgen efter sin søster. Læg dertil at kemien mellem de 2 figurer er helt fantastisk og birollerne er ikke bare kedelige og ensformige, men virkelig personer af kød og blod, der giver vores helte både med og modspil, gør at man ikke både før og nu sjældent kan nøjes med et enkelt afsnit af gangen.

Sløv opstart – Stærk comeback

Hvor første sæson i nogens øjne bare var endnu en spændingsserie til at slå tiden ihjel med og ikke rigtig fik den opmærksomhed den fortjente, lykkedes det alligevel gennem genudsendelser og skriverier at skabe nok interesse for serien til premieren på 2. sæson. Som så mange andre serier slås 1. sæson med at finde sin stil og form og ikke mindst skuespillerne, med rigtig at finde identiteten i deres figurer. I modsætning til mange serier i dag som bliver kvalt ligeså snart seertallene daler fik X-files heldigvis lov til, at få en hel ekstra sæson, i hvilken de skulle vise sig at virkelig at få tag i folk. Det skulle også blive en serie som både mænd og kvinder tog til sig, hvilket også var meget usædvanligt for en serie af den art.

Figurer synes nu mere gennemarbejdede og afsnittene mere velskrevne, både med hensyn til handling og ikke mindst dialog, for slet ikke tale om nogle af de scener, hvor enkelt personer får lov til tale ”frit”. På den måde var ”X-files” en af de serier, som også krævede noget af sine seere, man kan ikke bare blunde eller springe et afsnit over. På samme måde som man kan sige at ”det gode” skal nok vinde, næ nej her må du tro om igen. For dette er en serie som på mange måder får dig op på dubberne og får dig bestemt ikke til at føle dig tryg. Den er fyldt med historier og scener, som stadig kan få selv en garvet fan til stadig at få nakkehårene til at løfte sig og få gåsehud på en regnvåd sommeraften.

Handlingen . . .

Jeg har flere gange skrevet dette afsnit om og om igen, men faktisk endte jeg med at vælge at undlade at skrive om handlingen, da jeg faktisk syntes at man selv skal føle og opleve historien udfolde sig stille og roligt, da jeg mener at skriver man for meget om handlingen både i hele serien eller enkeltstående afsnit vil det tage meget af den utrolig intense og gode spænding serien fra disk 1 sætter i en. Kan du alligevel ikke undvære det er der talrige af sider på Internettet, som byder på både korte og lange referater af de enkelte afsnit. Men pas på for de tager også meget af spændingen, da flere af dem også afslører vigtige detaljer, der har betydning ikke kun for det enkelte afsnit men også serien i de kommende sæsoner.

Ekstra Materiale

De fleste TV-serier, der udkommer i Danmark og specielt de gamle serier, har for de flestes vedkommende kun lidt eller slet intet at byde på udover selve serien. X-files er derfor en glædelig overraskelse også på det punkt.

Her er alt fra interviews med diverse folk både foran og bag kameraet, der kommer med både gode og vigtige facts om serien og dens tilblivelse, til masser af klip og sjove anekdoter fortalt med en smittende entusiasme, der gør at man indimellem får lyst til hurtig at gense det afsnit, som bliver omtalt. Udover det får man slettede, ændrede scener og trailere til alle sæsonens episoder.

Eneste minus er bare, at udgivelsen ikke har vedlagt et lille hæfte, så man kan holde lidt styr på de forskellige indslag. Hvem ved om det måske er med vilje, så man selv skal gå på opdagelse ligesom Scully og Mulder.

Video

Billedet er i 4:3 format ikke som coveret angiver i 16:9. Dette er dog helt okay for hellere bibeholde seriens oprindelige format end at lave en billedbeskæring, som kommer til at virke helt forkert.

Rent teknisk set er der tale om en rigtig pæn udgivelse, med gode farver og ikke så meget meget snavs og anden støj, selvom der er langt op til den kvalitet, som serier som ”Deadwood” byder på.

Lyden

Lyden kommer som et Dolby Surround 2.0-lydspor og dette er langt fra kedeligt. Der er en god balance mellem dialogen, musikken og specielt lydeffekterne, der virkelig er med til at skabe den til tider meget utrygge stemning. Jeg er faktisk imponeret over, hvor godt det klare sig i forhold til mange serier i dag, som er forsynet med et 5.1 spor, der faktisk ikke gør andet end blæse os ud med ligegyldige pop/rocksange i stedet for som her skabe en god stemning og løfte serien.

Konklusion

Wau . . . endelig kan vi på dansk dvd få lov til at gense eller nyde en af de bedste TV-serier nogensinde til en rigtig fornuftig pris. Det er en serie som kan nydes enten en store eller små doser, som byder på både på gys og spænding, men af og til også romantik og følelser, hvilket gør den til en serie man ikke sådan lige bliver færdig med, hvis man først er blevet fanget i dens univers.

Antallet af fan og andre sider om serien bekræfter også at dette er en serie, som stadig har tag i folk selvom den er er afsluttet og genudsendes med jævne mellemrum, både herhjemme og udlandet, så er du i tvivl om serien er noget for dig kan du starte enten klikke dig ind på en af dem, på eget ansvar, eller med at købe sæson 1.

Om den ligger gaderne øde som ”Dallas” gjorde da J.R. engang eller som da de forlængede udgaver af ”Lord of The Rings” udkom tror jeg næppe, men det er smaskhamrende god underholdning fra første disk og det er uanset om det er sommer eller vinter, eller uanset vejret udenfor. Altså et MUST for fans, som ikke allerede har den i forvejen, eller som ønsker at opgradere deres VHS-kopi, men også for nye seere, der er til en serie udover det sædvanlige og forudsigelige.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: X-Files Sæson 2
Original Titel: X-Files Complete Season 2
Premieredato: 3. juli 2007
Instruktør: Chris Carter, David Nutter, Rob Bowman, Daniel Sackheim, andre
Skuespillere: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B, Davis, Nicholas Lee, Steven Williams, Steve Railback, Nicholas Lea, Brian Thompson, mange andre
Spilletid: 1124 min.
Selskab: 20th Century Fox Television og Ten Thirteen Productions, SF/Fox, På dansk DVD 2007
Genre: Sci-Fi
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files
Mulder på sit berømte kælderkontor. Kontoret blev så kendt, at det nu er blevet genskabt på et museum i Hollywood.
Mulder på sit berømte kælderkontor. Kontoret blev så kendt, at det nu er blevet genskabt på et museum i Hollywood.
Scully samler beviserne til endnu en sag og forsøger at få sig et overblik, men noget stemmer ikke rigtig ...
Scully samler beviserne til endnu en sag og forsøger at få sig et overblik, men noget stemmer ikke rigtig ...
Mulder og Scullys forhold udvikler sig hele serien igennem og kemien mellem dem virker så ægte at man tror på dem, føler med dem når det går godt og lider med dem når det går galt.
Mulder og Scullys forhold udvikler sig hele serien igennem og kemien mellem dem virker så ægte at man tror på dem, føler med dem når det går godt og lider med dem når det går galt.


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...