Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Yogi Bear

16. juni 2011 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Yogi Bear billede

Meget er ladt tilbage at ønske...

Du kan vælge at tage til Yellowstone, eller måske du hellere vil en tur til Jellystone. Hvis du kaster dig ud i sidstnævnte, så er der risiko for at du går sulten derfra. Din madkurv vil højst sandsynligt blive franarret dig og indholdet ende i maven på Yogi Bear. En vamset bjørn med slips og hat, ledsaget af hans lille ven Boo Boo. Hanna-Barberas klassiske tegnefilm har nu fået en selvstændig film, blandet mellem live act skuespillere og de to animerede bamser.

I Jellystone parken sørger Skovbetjent Smith for ro og orden – ja så godt han nu kan, for Yogi og Boo Boo gør hvad de kan for at mæske sig i gæsternes medbragte lækkerier. Desværre lider Jellystone af dårlig økonomi, hvilket får områdets grådige borgmester til at rette et angreb på parken. Smith arrangerer en stor fest i parken, og tilbyder ved samme lejlighed de besøgende rabat på et sæsonkort. Det passer dog ikke ind i borgmesterens planer, som hyrer den rygradsløse skovbetjent Jones til at ødelægge festen, og jobbet som ny leder af Jellystone som modvægt. Yogi skal i spil, og der sker via et vanvittigt vandski-show, der ender helt galt med det til følge at alle gæster flygter ud af parken. Nu er grebet strammet om skovbetjent Smith som forlader Jellystone, mens borgmesteren har helt andre planer for parken. Træerne bliver langsomt fældet, hvilket Yogi og Boo Boo ikke vil stå tilbage for at bekæmpe. Hvad Yogi selv ødelagde, må han nu genvinde med sin makkers hjælp.

Stemmerne til Yogi og Boo Boo leveres af så forskellige typer som Dan Aykroyd (Ghostbusters, Bossen og Bumsen) og flødebolle-sangeren Justin Timberlake (The Social Network). De gør det faktisk meget godt, for deres toneleje og stemmeføring passer glimrende til det som foregår på skærmen. Dertil kommer Tom Cavanagh og T. J. Miller som henholdsvis Smith og Jones, mens Anna Faris (Scary Movie-filmene) er blevet puttet ind i handlingen som den lyshårede godte der skal posere som kærlighedshistorie over for skovbetjent Smith.

Handlingen er lige så simultan som f.eks. Pas På Pelsdyrene og andre i samme stil. Ærke-amerikansk (læs: ikke sjov) og så ligetil strømlinet at man på intet tidspunkt bliver overrasket, måske da lige over hvor forudsigende man har regnet plottet ud. Efter blot en time og 13 minutter er ballet da også ovre, og for at dække over den tyndbenede handling, bliver man endda nødt til at flette en frøtunget skildpadde ind som grund til at frede Jellystone fra borgmesterens hærgen. Yogi Bear har mistet sin uskyld. Den gamle seriestribe med fantastiske side-kicks som f.eks. Texas Jack og Snakkepus samt skurkene Dan Døgenigt og Møghund er ikke med i løjerne her. Og det er særdeles svært for de lodne pelse at holde omgangstiderne alene. Overgearet, forskruet og til tider også pinlig animation, giver altså ikke nogen guldmedalje.

Filmen handler om venskab og om at tage kampen op. Men gør alle børnefilm ikke det efterhånden? I så fald at den tese er korrekt, så er Yogi Bear ikke nogen øjenåbner og ej heller den foretrukne i sin genre. Jeg betvivler stærkt at en efterfølger står på trapperne. Dette var ikke startskuddet til en Yogi-æra. Spændingskurven er simpelthen stagneret fuldstændig i denne sammenhæng og er lige så flad som den linje som tegneseriefiguren La Linea vandrer rundt på. Og denne signatur får lyst til at brokke sig over Yogi-makværket i samme stil som netop omtalte.

Blu-ray udgaven her indeholder en god række ekstra features. I Yogi Bear Mash-up kan du se en række scener fra de gamle tegnefilm som skaber referencer til den nye udgave. Du kan også spille vendespil på 3 niveauer, hvor det gælder om at få fyldt en madkurv inden tiden løber ud. Du kan komme på en guided tour rundt i Jellystone sammen med skovbetjent Smith og se en computer-animeret film med Hjulben og dens evige fjende Grimm E. Ulv. Nok at tage sig til her før børnene – specielt hvis filmen også skulle have kedet dem!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Yogi Bear
Original Titel: Yogi Bear
Premieredato: 14. juni 2011
Instruktør: Eric Brevig
Skuespillere: Dan Aykroyd, Justin Timberlake, Anna Faris, Tom Cavanagh, T, J, Miller, Andrew Daly, Nathan Corddry
Spilletid: 80 min.
Selskab: Sunswept, Deline Pictures, 2010
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...