Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nomadland
Nomadland billede

Loki
Black Widow
Wandavision
The Falcon And T...
Hvor Kragerne Ve...
Retfærdighedens ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Zatoichi

12. oktober 2004 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Zatoichi billede

Samuraier og blod i spandevis. Zatoichi giver Kill Bill 1 kamp til stregen i antallet af afhuggede lemmer.

Den blinde Zatoichi (Takeshi Kitano, Brother) tjener til dagen og vejen, i det gamle Japan, som massør, og hvad de fleste ikke ved om ham er at han i også er dødsens farlig med et svær. En dag kommer han til en lille by der hærges af en krig imellem 2 familier,
Det lille samfund, filmen udspiller sig i, er et samfund hvis hårdarbejdende indbyggere bli´r holdt i et jerngreb af forskellige kriminelle bander, der afkræver beskyttelsespenge af alle.
I byen møder Zatoichi 2 Geishaer der midlertidigt har taget ophold i byen, i dere jagt på de mennsker der dræbte deres familie 10 år tidligere. De 2 piger har en plan som Zatoichi snart bliver en del af.
Og så begynder blodet for alvor at sprøjte.Der er heller ikke mangel på afhuggede lemmer der ligger og flyder rundt omkring hvor Zatoichi,
kommer forbi. Arme, finger og ben bliver flittigt hugget af med tilhørende springvand af blod.

Zatoichi er den 27ende film i serien om Zatoichi: Den blinde samurai der første gang så dagens lys i 1962. Denne gang er det Takeshi Kitano der både instruere og spiller den blined samurai Zatoichi. Han er nok bedst kendt i vesten for sin Rolle i Johnny Mnemonic fra 1995 og de asiatiske hit Brother fra 2000 og Hana-Bi. Her forsøger han sig både som instruktør og hoved rolle indehaver i Zatoichi og det gør han faktisk ganske godt indtil den sidste halve time. Rollen som Zatoichi kræver ikke det helt store da han blot vandre lidt rundt som blind og spiller sårbar og svag. Men svinge et svær kan han! Action sekvenserne er flotte, og ekstremt blodige. Zatoichi er i bund og grund et orgie af CGI blod, der til tider virker urealistisk, men ikke desto mindre understreger det brutale aspekt af kamp med sværd.

Filmens svaghed er den sidste 20 minutter, hvor en hel masse opgør finder sted desværre mistede jeg helt tråden med hvem er hvem og hvorfor de skulle dræbes.
Men action sekvenserne var alle super og der er ikke forfalden til ”Tiger på spring, drage i skjul” akrobatiske kampe men valgte en mere realistiske kamp stil.
Det mest irreternede i denne film det den forfærdelige klipning. Hvor man ser en person i 2 sekunder og derefter befinder man sig et helt andet sted. Jeg blev flere gange nød til at spole filmen tilbage for at sikre mig at det ikke skyldes at DVDen hoppede. Rigtigt dårligt lavet.

Lyden er god, specielt i kampscenerne. Det meste af filmen foregår dig i de foreste 3 kanaler og kn enkelt gange er der fuld gang på alle kanalerne.

Zatoichi
Takeshi Kitano

Ekstra materialet

Making of Zatoichi
Dette er en feature der er lavet som et kik abg om kameratet. Og den kommer da også godt rundt om hele film produktionen, krydert med interviews med skuespiller/instruktøren Takeshi Kitano. Desværre er lyden direkte forfærdelig. Der er vind i mikrofonerne og larm på alle optagelserne så det er svært at koncentrere sig om det der foregår. Desuden er det forfærdeligt tekstet. Der er forklaringer på hvad der sker på billederne og nogle citater fra instruktøren selv om han ikke siger noget. Når han så siger noget er det ikke alt der er tekstet og så er forvirringen total. Det er dybt forvirrende at se på, og ødelægger totalt featuren.

interviews med filmholdet, Her interviewes alt fra lysmanden, koreografen og instruktøren selv. Featuren har ikke det helt store informative indhold da mange af de ting de referer til er, for de fleste, ukendte film eller tv serier.

Trailer for filmen.
Ekstra materialet får 2/6 stjerner. Mest pga den dårlige ”Making of.. ” feature der burde have været unladt eller lavet ordenligt.

Selve filmen får 3/6 stjerner, en fin Samurai film der desværre løber af sporet til sidst.

Filmen er venligst stillet til rådighed af

Sandrew Metronome.

Titel: Zatoichi
Original Titel: Zatoichi
Premieredato: 21. september 2004
Instruktør: Takeshi Kitano
Skuespillere: Takeshi Kitano
Spilletid: 111 min.
Selskab: Sandrew-metronome 2003
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Old
Snake Eyes: G.I....
De Gaulle
Ainbo - Amazons ...
Hvor Kragerne Ve...
The Hitman’s Wif...
Kammerater
Sidste strejf af...
Uuups! Dyr over ...
Black WidowKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...