Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Zulu Royal - Det kan ikke blive fint nok

4. november 2004 af Claus Larsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Zulu Royal - Det kan ikke blive fint nok billede

Største gennembrud i dansk TV-historie.

Den 14. maj 2004 kunne vi danskere opleve en særlig og helt enestående mediebegivenhed – de fire mandrildrenge i en næsten ti timers komisk tour de force. Ganske vist skulle vort kongerige også have giftet en kronprins væk til en tasman ved navn Mary, og så kunne de fire mandrildrenge passende blande de to ting sammen og skabe en vanvittig parodi over den fatisk mediesituation et sådant royalt bryllup er. DR og TV2 small talkede sig vej igennem begivenheden, mens Zulu skabte komik over den 142 mio. kroner dyre begivenhed, der blev betalt af os – folket. Men vi fik da også en hel del for pengene. Zulu Royal konceptet går simpelthen ud på at de fire mandrildrenge kommenterer alt det, de andre ikke nævner med en lyd – og så bruger de fantasien oven i, så de ti timer ikke synes så lange. De havde endog sørget for en tipslørdagagtig dong-idé, der hyldede Grev Ingolf med en skål, hver gang denne fik vist sit skønne tandsæt på skærmen. Godt en million danske seere lagde vejen fordi Zulu Royal, og mit bud, er at de fleste hurtigt fandt ud af, at det var noget værre antiroyalistisk noget, for det er det.
Transmissionen begynder i Københavns Domkirke, hvor den rygmærkebeklædte præst stod for vielsen. Kronprinsen uheldige placering på den lille taburet, fik ham til at ligne en dværg – en detalje Frank Hvam næsten ikke kan styre. Siden følger man brudeparrets karettur, talerne ved festen og den afsluttende brudevals, men gæsternes ryk ind også kommenteres. Men fx Mærsk Mckinney Møllers flotte nye sommerdans, som man måske husker fra transmissionen er klippet ud på trods af, at det var blandt de sjoveste indslag.
I løbet af de mange timer kommer forskellige eksperter i studiet, ligesom man kunne opleve i de mere ordinære transmissioner. Den skraldgrinende Per fra Scotland Yard forklarer den nysgerrige seer, hvad man stiller op over for snigskytter på pølsevognen ved Kgs. Nytorv, og de jyske gårdejer-brødre Rulle og Cromwell smager ihærdigt på Prins Henriks druer. Casper Christensen giver den som Carl Mar Møller med hareskår helt op i panden, mens den mest suveræne parodi på Linie 3s sangleje og brug af den danske grammatik er at finde på den anden DVD. Bladsmøreren Skipper har fået fat i Marys venindebog, og Snappy Joe når desværre ikke at udføre sin avant-garde dans , hvor menneskekroppen udfolder sig på strygebræt. Det er genialt, sjovt og improvisation af højeste karat. Svagere er det vox-pop indslag, der kommer fra Signe og Sara i Fredensborg. De er hverken sjove eller informative.
10 timers bryllup bliver måske også lidt for meget, når man også kan mærke på mandrillerne, at de til sidst er lidt trætte, men på den tredje DVD kan man vælge at se et times sammendrag af begivenhedernes gang. Det er dog godt at næsten hele udsendelse vises i sin fulde længde, fordi DVD-mediet opfordrer til at springe over, når man keder sig lidt for meget.
Hvad er moralen med Zulu Royal? Det er at forklare igennem ironi og parodi, at det stakkels brudepar jo ikke er anderledes end Ulla og Poul fra Glamsbjerg. Således stiller mandrildrengene en række ikke helt irrelevante spørgsmål til den danske kongetro, der blot er en symbolsk og langt hen af vejen unødvendig institution. Stilen er fræk som en snu ræv, og det hænder da også, at en etisk linje overtrædes, men for satan, hvor er det sjovt. Konceptet er enestående i dansk TV-historie, og man kunne håbe at Zulu ville lave en tilsvarende udsendelse ved fx Folketingets åbning eller når håndboldpigerne spiller mod Angola. Den 14. maj er således en stor dag for dansk TV. Og for Kongehuset … ja, nu venter vi bare på at Mary skal blive gravid og at brudeparret skilles. Masserne venter med spænding som en glubsk hund, der ikke har spist i flere år. 5 stjerner
Ekstra-materialet: En meget fin bag om Zulu Royal film, viser hvordan hele konceptet er planlagt, og hvordan de fire mandriller ind løbende finder på sjove elementer. Skipper er således født i Lorrys baglokaler, mens kameraerne følger brudeparret. Derudover findes der trailere og små Zulu-animationer, der alle er vældigt morsomme. 5 stjerner

DVDen er venligst stillet til rådighed af
CMC.

Titel: Zulu Royal - Det kan ikke blive fint nok
Original Titel: Zulu Royal - Det kan ikke blive fint nok
Premieredato: 4. november 2004
Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj, Grev Ingolf
Spilletid: 540 min.
Selskab: CMC Entertainment og TV2-Zulu, 2004
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...