Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

24 Timer - Sæson 7

8. marts 2010 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

24 Timer - Sæson 7 billede

Et moderne ikon og verdens sejeste mand; Jack Bauer er tilbage.

Allerede i første sæson blev man klar over at man med konceptet 24 timer var faldet over en guldmine. Fremragende cast, nytænkende visuelle virkemidler, ekstremt velskrevet manuskript og generelt en adrenalinindsprøjtning direkte i tv’ets blodåre.
At konceptet er mere end holdbart vidner denne syvende sæson af serien om. Og i stedet for den ellers vanlige forringelse, man oplever, når et hit tæskes gennem adskillige sæsoner har 24 timer stået for stabile sæsoner, der uden de store udsving har leveret prima underholdning.

Noget af det der fangede i første omgang er konceptet om realtid, som serien foregiver at foregå i. Det vil sige at hvert minut på skærmen svarer til et minut i serien, der strækker sig over 24 timer. Det passer nogenlunde, hvis altså der var reklamepauser i virkeligheden, men ser man gennem fingrene med det er det bestemt et realistisk og fint fungerende koncept.
Den eneste konstante i 24 timer er hovedpersonen Jack Bauer. Verdens sejeste mand, der med usvigelig sikkerhed og hårdkogthed redder USA og verden gang på gang. Kompromisløshed er kodeordet, når Jack Bauer skyder sig gennem timerne. Moralske dilemmaer som tortur og lignende kommer på dagsordenen, og undersøgelser har vist, at amerikanerne har fået et mere positivt forhold til tortur efter at have set Jack Bauer gå til den – det er umiddelbart svært at have en positiv holdning til den konklusion, men det er ikke desto mindre et faktum.
Under alle omstændigheder er 24 timer et actionbrag af en serie, og især manuskriptforfatternes villighed til uden varsel at tage livet af stort set hvem som helst og gøre selv den mest usandsynlige person til forræder sender spændingskurven flyvende opad med jævne mellemrum.

24:Redemption hed den tv-film, der udkom i 2008, hvis formål var at fylde en fortællemæssigt hul mellem to sæsoner.
Med den i bagagen kan man så kaste sig over den forrygende syvende sæson.

CTU er nedlagt og Jack Bauer står anklaget for tortur. Mens han er under forhør kastes Amerika ud i en krise, der truer landets sikkerhed som aldrig før. Jack Bauer kastes ind i kampen mod terroristerne, og det byder på gensyn med gamle venner og såvel som fjender.

Denne syvende sæson er absolut en af de stærkeste. Sjette sæson var nok seriens svageste, og det er bestemt positivt at 24 tage revanche med en stærk sæson og forsætter derudaf. Sæson otte kører naturligvis allerede derudaf.

SF/Fox.

Titel: 24 Timer - Sæson 7
Original Titel: 24 - Day seven
Premieredato: 23. februar 2010
Instruktør: Jon Cassar
Skuespillere: Kiefer Sutherland, Cherry Jones, Ally Walker, Carlos Bernard
Spilletid: 1080 min.
Selskab: Fox, 2010
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...