Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

300 (2-DISC SPECIAL EDITION)

23. august 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

300 (2-DISC SPECIAL EDITION)  billede

På med sandalerne og grib dit sværd: 300 er udkommet på DVD

Frank Miller er en af vor tids mest talentfulde tegneseriekunstnere. Miller har med sin originale streg været med til at puste liv i en fortælleform, der af mange blev betegnet som forældet og kedelig.
Med Robert Rodriguez ”Sin City” (2005) fik verden for alvor øjnene op for Frank Millers visuelle talent, og det viste sig hurtigt, at hans universer var yderst velegnede til at blive fortalt på det store lærred. Nu er turen kommet til endnu en Frank Miller tegneserie, nemlig ”300”.
Historien omhandler den spartanske Kong Leonidas (Gerard Butler) der sammen med 300 spartanere går i krig mod Kong Xerxes (Rodrigo Santoro) enorme hær. Det er myten om de 300 spartanere og slaget ved Thermopylæ som filmen bygger på.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at ”300” bestemt ikke er historisk korrekt. Filmen er derimod en filmteknisk kraftpræstation af de helt store.
”300” er instrueret af den amerikanske instruktør Zack Snyder, der herhjemme nok bedst er kendt som manden bag ”Dawn of the dead” (2004). At ”Dawn of the dead” og ”300” har den samme instruktør ses tydeligt. Begge film har en energisk fandenivoldskhed over sig, der brænder sig fast bagerst i hovedet. Der er fuld knald på fra det sekund man putter ”300” i sin DVD-afspiller - og det fortsætter helt frem til rulleteksterne.

”300” er ligesom ”Sin City” filmet foran en grøn baggrund, som senere hen er blevet udskiftet med computeranimationer. Måden hvorpå ”300” er filmet, giver filmen et specielt skær, der fint passer til det faktum at forlægget er en tegneserie.
”300” er uden tvivl en af de flotteste film jeg længe kan huske at have set. Effekterne er gennemført ned til mindste detalje, og man fryder sig over de flotte billeder.
Plottet er måske en anelse tyndt og skuespillet er bestemt ikke det bedste. Men det glemmer man hurtigt så snart de første kampscenarier toner frem på skærmen.
Dog vil jeg fremhæve Gerard Butler, der imponerer i rollen som Kong Leonidas. Butlers imponerende fysik og fremtoning gør ham sublim i rollen som den spartanske konge, og man kan ikke lade være med at ryste en anelse i bukserne, når han brøler ordrer til sine mænd.

”300” er en vanvittig flot film, der bestemt ikke skal tages alvorligt. Det handler først og fremmest om god underholdning, hvilket ”300” er et pragteksempel på.

Ekstramateriale

Vælger man at investerer i dobbeltdisk udgaven af ”300” får man en masse herligt ekstramateriale med i købet.

300 Spartans – Fact or Fiction (ca. 25 min):
I denne del af materialet fortæller en række fagfolk og historikere om virkelighedens spartanere og dem vi bliver præsenteret for i filmen. Det bliver også forklaret, hvordan myten om spartanerne blev skabt.

Who were the Spartans?:
The warriors of 300. (ca. 4 min)
Her bliver det forklaret lidt nærmere hvem spartanerne egentlig var. Deres livsstil og filosofi forklares i detaljer.

Frank Miller Tapes. (ca. 15 min)
Et lille portræt af Frank Miller og hans fantastiske univers. Miller fortæller om sine inspirationskilder og sit arbejde med 300.

Webisodes:
Består af 12 små film, der omhandler alt fra skuespillerne og kulisserne til effekter og monstre.

I ekstramaterialet finder man også et kommentatorspor med Zack Snyder, manuskriptforfatter Kurt Johnstad og fotografen Larry Fong. En lille bag-om-kameraet film og 3 slettede scener, der ikke bringer noget nyt til historien.

Der er masser af god underholdning i ekstramaterialet til ”300”. Man får et godt indblik i historien og myten, der tilsammen danner grundlaget for ”300” Samtidig er der også masser af underholdning til dem som er mere interesseret i hvordan filmen er blevet skabt rent teknisk. Alt i alt er dobbelt disk udgaven af ”300” et godt køb, med masser af underholdningsværdi.

5 stjerner

Lydformat: Dolby Digital Surround 5.1 (Engelsk og Spansk)
Billedformat: 16:9 WideScreen
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Hollandsk, Portugisisk, Spansk og Engelsk for hørehæmmede.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Warner Home Video.

Titel: 300
Original Titel: 300
Premieredato: 21. august 2007
Instruktør: Zack Snyder
Skuespillere: Butler, David Wenham, Lena Headey, Vincent Regan, Dominic West, Tom Wisdom, Michael Fassbender, Andrew Pleavin, Andrew Tiernan, Rodrigo Santoro.
Spilletid: 111 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures 2007/ Warner Bros. 2007
Genre: Action
Link: http://www.300-filmen.dk

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...