Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

3 Ting

23. oktober 2017 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

3 Ting billede

Intens og velspillet dansk kammerspil.

Man glemmer helt at den kære Nikolaj Coster-Waldau snakker dansk. For selvom Coster-Waldau må have aldeles travlt med at spille Jaime Lannister i Game of Thrones (2011-) så har han ind i mellem også tid til at slå et smut forbi Danmark og medvirke i danske film. Det er som sådan ikke fordi, at der er blevet skiltet helt vildt med det. 3 Ting er hverken stort opsat eller slået op til større boller end den kan bage. Nej, Jens Dahl har med 3 Ting taget nogle af Danmarks dygtigste skuespillere og sat dem i samme rum og her ladet udspille sig en intens, lidt mystisk og spændende omgang ”hvem fortæller sandheden” og det er der altså kommet en ganske ferm dansk thriller ud af.

Sprængstofseksperten Mikael (Nikolaj Coster-Waldau) har sammen med nogle østeuropæere været med til at røve 60 millioner fra en værdicentral i Tåstrup, men i forbindelse med røveriet omkommer en politibetjent og Mikael indgår derfor en handel med anklageren Nina (Lærke Winther) om at stikke sine medsammensvorne og selv opnå immunitet. Det eneste Mikael kræver er 3 ting: at politiet finder en kvinde ved navn Camilla (Birgitte Hjort Sørensen), skaffer en opbevaringskasse med nogle af Mikaels personlige minder, samt 2 x gange butterchicken fra den lokale grill i Valby. I de næste 24 timer vil alt dog ændre sig for de tilstedeværende i lokalet.

Der er dømt minimalistisk kammerspil når Jens Dahl leder op til intens sammenspil mellem nogle dygtige danske skuespillere. Selve opsætningen kunne, på nær filmens afsluttende klimaks, sagtens have været opført på et teater, for hele handlingen foregår på det hotelværelse, hvor Mikael holdes fanget, og hvor han fortæller sin version af det store røveri. Til stede er kun Mikael selv, anklageren Nina, kvinden Camilla, samt de to politibetjente Sander (Jakob Ulrik Lohmann) og Carsten (Morten Holst). I eventyr er tallet 3 ofte essentielt og en stor del af filmens mystik består netop i disse tre krav som Mikael stiller til anklageren. Hvem er kvinden Camilla? Hvad er der i opbevaringskassen? Og hvordan kommer 2 x gange butterchicken fra den lokale ind i billedet? Uden at afsløre alt for meget, så er de tre ting dog en smule misvisende, da de som sådan ikke har særlig meget betydning for selve røveriet, men de har til gengæld rigtig stor betydning for Mikael. Sammenspillet mellem skuespillerne er godt, og der opstår især et par sjove scener imellem Mikael og politimanden Sander, da Mikael i form af Coster-Waldau er enormt arrogant og provokerende over for politiet. Ikke desto mindre er Coster-Waldaus karakter i en forhandling med sig selv ift. at blive et bedre menneske og generelt er det bare virkelig sjældent, at dansk skuespil ikke er i top top klasse. Vi snakker bl.a. to danskere der har medvirket i Game of Thrones og det er da noget af en indikator for hvor gode skuespillere vi egentlig uddanner i Danmark.

På trods af den komprimerede handling og spilletid så er det lige før at 3 Ting ind i mellem bliver lidt intetsigende og står stille og det skyldes ind i mellem at dialogen ikke er helt skarp. Ikke desto mindre er 3 Ting endnu et godt eksempel på hvor gode danske film er når det kommer til dygtigt skuespil, intens stemning og en velskreven handling.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: 3 Ting
Original Titel: 3 ting
Premieredato: 28. september 2017
Instruktør: Jens Dahl
Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Jakob Ulrik Lohmann, Birgitte Hjort Sørensen, Morten Holst, Lærke Winther, Mia Jexen, Aske Bang, Sonny Lahey
Spilletid: 88 min.
Selskab: Profile Pictures, Scanbox Entertainment, 2017
Genre: Drama , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...