Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

40 Year-Old Virgin (DVD)

15. februar 2006 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

40 Year-Old Virgin (DVD) billede

Hvordan ville du reagere hvis din nye kæreste fortalte dig Han er 40 år og jomfru - Her tænkes der ikke på stjernetegnet ??? Her skal vi se nærmere på en komedie, der forsøger at give svaret !

Vinterferien byder ikke bare på film til børn, men også film til de ældre familie medlemmer. Her skal vi kigge nærmere på en film, som skulle være et bud på en sjov film til et mere voksent publikum, når børnene er lagt i seng.

Bedre sent end aldrig

Den 40-årige Andy Stitzer er en meget beskeden og selvudslettende mand, som har et liv han selv faktisk er rigtig godt tilfreds med. Han lever sundt, har et godt arbejde i en stor radio/tv forretning a la Electric City, en dejlig lejlighed, masser a konsolspil og et stort dejlig tv, med tilhørende stol, med det seneste indenfor lyd og så er han ejer af en meget stor og værdifuld samling af tegneserie- og actionfigursamling. Han er vellidt af sin chef Paula og har et godt omdømme blandt sine kolleger, specielt Jay, David og Cal, som ikke ser ham som en konkurrent, selvom han hiver den ene forfremmelse hjem efter den anden, næ i bedste fald anser de ham for kedelig, og i værste mistænker de ham for at være seriemorder, da han aldrig laver noget sindsoprivende eller virker totalt upåvirkelig uanset hvad, som bliver sagt til ham, tilbudt ham eller sker omkring ham.

Hvor Jay, David og Cal alle 3 på en eller anden led har kvaler med kærligheden, synes Andy også at have check på den side af livet. Men det er lige her, som de tager grueligt fejl. En aften hvor de mødes efter arbejde til en øl, et slag poker og lidt mandehørm, få de 3 venner sig lidt af en overraskelse. Under en snak om kvinder og sex går det op for dem, at Andy aldrig nogensinde været i seng med nogen. Ikke at han aldrig har forsøgt, men det er bare gået grueligt galt hver gang han har forsøgt, så han har bare affundet sig med at han nok for altid kommer til at leve i cølibat.. De tre venner prøver herefter, både sammen og hver for sig, at rette op på dette, dog med svingende held.

Alt imens Andy forsøger at lærer sig mere om det modsatte køn, som en anden teenager, dukker en dag den 40-årige Trish, der har en butik tæt ved hans arbejde og som er mor til tre børn, op i butikken og vækker en helt masse følelser i Andy. Så er det bare spørgsmålet, om alle de mange råd kan bruges til noget ??? Om hun bliver den, som bringer ham ud af hans lange cølibat ??? Og ikke mindst om, hvordan vil hun reagere på, at han er så uerfaren på lige det område, selvom der er så mange andre ting han kan. De spørgsmål og mange andre, må du se filmen for at finde ud af.

Sex – Sex – Sex

Det er længe siden jeg har set en film, som har fokuseret så meget på sex og det at score. I 80 % af alle samtalerne bliver der ikke diskuteret andet and sex og sex relaterede emner. Selvom om Andy, da prøver i visse scener at få et mere fornuftig forhold til kærligheden og sin egen seksualitet, men de ødelægges desværre af flere scener, hvor Andy eller en af hans venner opfører sig temmelig tosset og ikke særlig troværdigt, som fx da Andy tager med en af Trishs døtre til et møde om prævention, eller venner på speeddating i en frokostpause. Eller rettere sagt, når det er sket eller sagt noget pinligt i filmen (Fnis !), forsøger den at lave vise mere seriøst, men knuses det brat af en plat replik eller tåbelig opførsel.

Humor har det svært for tiden

Der findes ikke noget bedre end at få rørt lattermusklerne godt, men på det seneste har vi ved flere lejligheder fået bevis for, at humor virkelig er en meget individuel ting, men også at det er noget, som virkelig kan sætte sindene i kog. Dette en film som er meget fri i både sit sprogbrug og visuelle måde at fremstille problemerne på. Vi i Danmark blive måske ikke stødt, men der er nok dem som vil finde filmen temmelig grænseoverskridende, både i form og indhold selvom vi er blevet bombarderet med masser af sexrelaterede film, de seneste år. Dette er ikke Crazy komik a la Somthing About Mary for dertil lægger det for meget i ordene frem for det visuelle, selvom de den også byder på kropsvæske humor af forskellig art. Det er heller ikke en film, man sidder og klukker af grin over i stil med Da Harry Mødte Sally eller en Woody Allen film, dertil er der for meget falden på halen komik. Nej - skal man sammenligne den med nogen vil jeg nok sige at man kunne fristes til at kalde den Senior American Pie for Dummies og det skal opfattes både som en ros, men også lidt en kritik. Ros fordi den rent faktisk prøver at være sjov på en voksen måde (fx en hårfjernings scene er ganske underholdende for alle, som har ønsket at fjerne uønsket hårvækst) og prøver at være romantisk og sød i sin skildring af forelskelsen mellem to voksne, som har det lidt svært ved at får et forhold til at køre. American Pie forsøgte, som en af de få ungdomskomedier med held, at forklare noget fornuftig om kærlighed, sex og den første gang, pakket ind i et lag af humor. Her virker det hele bare temmelig naivt og utroværdig fordi dialogen flere steder er meget grov, plat og flere afbrydes af en dum eller infantil handling.

Nogle komedier gør et stort nummer ud af at jo mere grænseoverskridende den er jo sjovere er den, men det er jo et tveægget sværd for, hvis det er det eneste den kan, så er det sjældent man engagerer sig i personerne og så er det ikke lige frem personer man kan identificerer sig med eller sagt lidt poppet man griner af dem ikke med dem.

For børn eller voksne ???

Selvom der er mange underholdne situationer, som minder om fx American Pie og lignende komedier for teenagere, er det helt klart en komedie tiltænkt et mere voksent publikum, for sproget er meget groft sprog og der langes ud til højre og venstre og der lægges bestemt ikke fingre i mellem, hvilket ikke er noget unge skal tage til sig og opfatte som cool . Der drikkes hæftig, indtages stoffer og der snakkes om og vises seksuelle emner, der ikke lige egnet for de yngre seere. Desuden så tager den voksne emner op, som fx problemerne som alene forældre og stiller spørgsmålstegn ved singlekulturen.

Den forsøger flere steder at have en alvorlig tone, men det ødelægges af dialogen og de lidt for platte falden på halen indslag.

Mens teenagere og deres forældre, som ser den sammen, kan faktisk få en helt del at snakke om ud over sex. Der kan snakkes om det at have hemmeligheder og skjule sandheder om sig selv, men også at selvom man er ældre kan man stadig forelske sig og føle sig usikker, hvis man fx har være alene længe. Man kan også snakke om det at sige til og fra de rigtige steder og hvilke ofre man måske må gøre for at følge sit hjerte eller drøm.

Men når ovennævnte er sagt så vil jeg også sige at den efter den første time med talrige eksempler har fået slået sine budskaber fast, begynder den at går i tomgang og går hen og bliver en omgang amerikansk moralprædiken, frem for en feel good film.

Skuespillerne er forholdsvis ukendte

Skuespillerne, og deres figurers alder taget i betragtning, af sagens natur ikke så kendte ansigter på disse kanter. Nogle af dem vil man sikkert kunne kende igen, men bare ikke fra hvor, men vi er dog heldigvis sluppet for en masse kendte ansigter, hvilket kunne have taget lidt af morskaben ud af de dialoger som fungere bedst, netop i kraft af man ikke har en forudindtaget holdning til en figur fordi vi er vant til at se ham eller hende i andre komedier på tv eller i film. Jeg vil derfor ikke bruge plads på at nævne titler på masser af film eller tv-serier, man alligevel måske ikke har eller får set på disse breddegrader.

Lad os nu hvor vi har snakket en del om selve filmen kaste et blik på, hvad dvd’en ellers kan byde på.

Ekstra materiale

På coveret til denne dvd loves der masser af ekstra materiale, men faktisk er der slet ikke så meget når det kommer til stykket.

Denne dvd er 17 minutter længere end biografudgaven og hvad vi får mere af er dels lidt flere dialoger af grovere karakter, men også lidt mere T & A (Tits and Ass), så får man allerede ved gensynet lidt mere end, hvis man så den i biffen.

Kommentarspor

Som på næsten alle film i dag har denne film også et kommentarspor. På dette sidder folk fra både foran og bag kameraet og kommer mere med flere vittigheder end egentlige facts om filmens tilblivelse og selvom, der af og til kommer et par sjove anekdoter fra optagelserne bliver dette noget trættende at høre på i længden og ender som et af de mange Ih_Hvor_Havde_Vi_Det_Sjovt-spor, hvor de har mere sjovt, end os der har betalt for at høre deres tosserier. Om det er fordi det er indspillet 14 dage inden filmens premiere i biografen og man på det tidspunkt ikke var klar om den blev en succes eller fiasko, og de ikke helt havde lagt optagelserne fra sig, skal jeg være usagt, men det er ikke et som man hører flere gange. Jeg havde det lidt som at høre den samme vittighed for 117 gang.

Featuetter

You know How I Know You're Gay, Andy's Fantasies, Cal and Paula, Date-A-Palooza, Line-O-Rama, og Advice from Mooj angives alle som særlige featuetter, men faktisk er der mere tale om fraklippede og ikke anvendte scener. Nogle af dem er lidt sjove, men man forstår godt de ikke var med i filmen.

De 2 eneste featuetter som rent faktisk ikke er et fraklip, men som alligevel virker temmelig konstrueret og fyld med klicher, er Waxing Doc som er Bag Om - Hårfjerningscenen og så den 2 minutter lange My Dinner With Stormy, der er en lille ting på lidt over 2 minutter, som viser Seth Rogens, der udover at spille Cal i filmen også er medproducer på filmen, forsøg på at interviewe Stormy, som er en pornomodel, der optræder i en af Andys fantasier. Temmelig plat, dum og forudsigelig.

Gag Reel, Fraklippede og Forlængede scener

Flere scener som man kan se med eller uden kommentarer fra de samme folk fra før. Nogle af dem er lidt sjove, men man forstår godt de ikke var med i filmen

Alt i alt ikke så meget som man kunne have ønsket sig, så hvis du skruer dine forventninger ned og ser ovennævnte, som en ekstra mulighed for et billigt grin ekstra, skal du nok få et smil på læben ind imellem.

Video

Billedet præsenteres i Anamorphic Widescreen 1.85:1 og er betydelig bedre end gennemsnittet af de genudgivelser, men der er ikke tale om noget specielt godt eller skidt billede, men bare et som lever op til dagens standarder, men heller ikke mere. Billedet i ekstra materialet er dog væsentligt dårligere end selve filmen og det trække naturligvis.

Audio

Lyden kan du vælge i enten Engelsk Dolby Digital 5.1 eller Ungarsk Dolby Digital 5.1. Sangene i filmen lyder flot selvom de ind, men inge af de 5 kanaler kommer på overarbejde i løbet af filmen.

Menu, Kapitler og Tekster

Menuerne er ledsaget af musik og dialogbider fra filmen men når man har hørt replikkerne et par gange bliver man lettere irriteret på dem.

Det samme kan man sige om kapitelinddelingen, som ikke altid lige på velvalgte steder, men de hjælper da til at hoppe nemmere rundt i filmen.

Du kan få tekster på fra en række lande i hele Europa og Norden, så du kan altid invitere venner fra udlandet på en omgang film og pizza, dog er der IKKE danske tekster på ekstra materialet, som vi ellers tidligere har oplevet på udgivelser fra Universal.

Konklusion

Dette er en film, som på tros af sin indpakning, faktisk forsøger at levere god, sød og sjov underholdning, med alvorlige emner. Så hører du til dem, som kan lider komikere som fx Bill Murray eller Will Ferrell og shows som fx SNL og Klovn vil du helt sikker føle dig godt underholdt i de over 2 timer den varer, men det er næppe en film, som man huske tilbage på om et par år.

Godt nok får du 17 minutter med i denne udgave af filmen, men det skal være fordi du syntes at filmen er sjov i forvejen og ikke på grund af du imponeres af mere T & A eller lidt nye replikker og scener hist og her, for jeg vil ikke sige, at der er tale om noget, som gør filmen decideret bedre, bare længere.

Om den på et tidspunkt går hen og bliver et kulthit, som flere andre film i denne genre, skal jeg ikke spå om her, men det blive næppe en film jeg vender tilbage til.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: The 40 Year-Old Virgin
Original Titel: The 40 Year-Old Virgin
Premieredato: 14. februar 2006
Instruktør: Judd Apatow
Skuespillere: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen, Elizabeth Banks, Leslie Mann, Jane Lynch, Kat Dennings
Spilletid: 127 min.
Selskab: Universal Pictures & Apatow Productions, Universal Pictures, 2005 (på dvd 2006)
Genre: Humor
Link: http://www.the40yearoldvirgin.com/
Under en rigtig mandeaften med poker og bajere finder Andys (Steve Carell) 3 venner Cal (Seth Rogen), David (Paul Rudd) og Jay (Romany Malco) uf af hans lille hemmelighed.
Under en rigtig mandeaften med poker og bajere finder Andys (Steve Carell) 3 venner Cal (Seth Rogen), David (Paul Rudd) og Jay (Romany Malco) uf af hans lille hemmelighed.
Her forsøger Andy (Steve Carell) at få fjernet lidt hår. Scenen bliver ikke mindre sjov, når man på dvd'en får oplyst, at der er tale om en ægte hårfjerning - Av ! Av ! Av !
Her forsøger Andy (Steve Carell) at få fjernet lidt hår. Scenen bliver ikke mindre sjov, når man på dvd'en får oplyst, at der er tale om en ægte hårfjerning - Av ! Av ! Av !
I sidste uge kunne vi også opleve Catherine Keener (Trish) som alenemor. Denne gang er hendes figur i filmen mere morsom end alvorlig. Her dog i et af de mere rolige og romantiske øjeblikke sammen med Andy (Steve Carell).
I sidste uge kunne vi også opleve Catherine Keener (Trish) som alenemor. Denne gang er hendes figur i filmen mere morsom end alvorlig. Her dog i et af de mere rolige og romantiske øjeblikke sammen med Andy (Steve Carell).


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...