Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

A Million Ways To Die In The West

17. oktober 2014 af Adib Scott Schmidt

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A Million Ways To Die In The West billede

Genreblandingen af det vilde vesten og postmoderne humor er en forbier i denne omgang.

Westerngenren er en af filmmediets ældste og mest nostalgiske filmgenre. Genren har været med os siden filmediet så dagens lys. Hvem bliver ikke en smule nostalgisk ved tanken om at rejse tilbage til det vilde vesten, hvor linjerne var skarpt opridset og enhver der så meget som viste tegn på svaghed blev skudt eller det, der var værre. Den er en svunden om end ikke bedre tid.

Spørgsmålet er så hvad, der sker når man kombinere humoren fra “Ted” med et drabeligt sted som det vilde vesten? Svaret er i hvert fald ikke det bedste fra begge verdener.

En kryster i det vilde vesten
Filmen lægger ud med at etablere, at dette vilde vesten ikke var for sarte sjæle. Derfor kommer det måske ikke som nogen overraskelse, at hovedkarakteren en lettere patetisk hyrde, der er ligeså stor en modsætning som hele filmens koncept. Det er faktisk et vidunder, at hyrden, som bliver spillet af Seth MacFarlane Ted (2012) overhoved stadig er i livet, fordi han er så stor en kryster og kujon. Hans ynkelige tilværelse bliver dog vendt på hovedet, da han møder en mystisk kvinder spillet charmende af Charlize Theron Prometheus (2012), der selvfølgelig også tager problemer med sig.

Historien udvikler sig dog aldrig mere end som så, for det vigtigste i filmen er at gøre grin med så mange western klichéer som muligt. Meget af filmens humor bygger nemlig på hyrdens observationer af det vilde vesten. Han fungerer i virkeligheden som en repræsentant for det 21. århundrede. For hvem ikke set en western en gang og tænkt, det dér er simpelt hen for langt og latterligt. Nu skal man så bare forestille sig, at bygge en hel film op omkring sådanne observationer, og så har du filmen her.

Når filmen ikke i fuld sving med at latterliggøre det vilde vesten, består den hovedsageligt af at se folk blive slået ihjel på makaber vis og masser af infantil humor. Så der er ingen tvivl om, at er man til den slags er filmen noget for en.

Begrænset af brug af ensemble
Filmen består imidlertid ikke blot af MacFarlane og Theron, men af en håndfuld andre farverige karakterer som bl.a. den glade prostituerede og hendes forlovede, Niel Patrick Harris How I Met Your Mother som et skægbefængte røvhul og Liam Neeson Taken (2008) som den ondeste forbryder i det vilde vesten. Desværre for filmen bliver det meste af skærmtiden tildelt til MacFarlane, der hovedsagelig bruger tiden på at gøre grin med sine omgivelser, hvilket hurtigt bliver forudsigeligt og trættende i længden.

“A Million Way to Die in the West” er som en personlighedsspaltet person. Blandingen af det vilde vesten og moderne infantil humor falder ikke rigtig godt i spænd med hinanden. Westerngenren bliver ikke rigtig brugt til andet end som en undskyld for at klæde sig i gammelt kluns og for at Seth MacFarlane kan få udlevet sin fantasi som cowboy. Komikken er heller ikke helt i top og er kun sjov i glimt. Filmen minder i det hele taget meget et afsnit fra en komedieserie, der er blevet trukket ud til en film.

Ekstra materiale
Hvis man ikke kan få nok af filmen, så følger der en masse attraktivt bonus materiale med. Ud over en forlænget udgange af filmen, kan man også se de fjernede eller forlængede scener for sig. Der er også som man kan forvente, sjove fraklip, et kig bag scenerne og et kommentarspor med bl.a. Seth MacFarlane og Charlize Theron.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures

Titel: A Million Ways To Die In The West
Original Titel: A Million Ways To Die In The West
Premieredato: 17. oktober 2014
Instruktør: Seth MacFarlane
Skuespillere: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman, Amanda Seyfried, Niel Patrick Harris
Spilletid: 116 min.
Selskab: Fuzzy Door Productions, UIP, 2014
Genre: Action , Humor , Romantik , Western
Link: http://www.gucca.dk/a-million-ways-to-die-in-the-west-blu-ray-p281001


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...