Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Alex & Emma (DVD)

22. marts 2004 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Alex & Emma (DVD) billede

Hurtig set – Hurtig glemt – Desværre ! Jeg havde virkelig set frem til en ny god film af manden, som gav os den dejlige ”Da Harry Mødte Sally” !

Foråret banker på døren i disse dage, fuglene begynder at pippe igen, blomster skyder op her og der, og følelserne i os begynder at boble igen efter et par kolde, våde og triste vintermåneder. Dette er er den perfekte tid at lancere romantiske film og dette forår er ingen undtagelse. Både på video og i biografen er der indtil flere gode tilbud til at stimulere vores forårsfornemmelser. Vi skal her kigge nærmere på et af dette års tilbud nemlig Alex & Emma fra instruktøren bag bl.a. Da Harry Mødte Sally Rob Reiner.

Denne romantiske komedie fortæller historien om forfatteren, Alex, som har rigtig mange problemer. Ikke nok med, at han ikke rigtig kan komme i gang med sin næste bog, han skylder nemlig også 100.000 til nogle Cubanske lånehajer, som han har tabt i spil. Efter de har besøgt ham og smadret hans bærbare PC’er, giver de ham 30 dage til at skaffe dem. Har han ikke haft svært ved at skrive før, så har han det nu. Han hyrer derfor en stenograf, så han kan koncentrere sig om historien og lade hende, Emma, notere og renskrive hans skriverier. Problemet er bare, at Emma ikke kan lade være med at kommentere hans skriverier. Hun blander sig ikke kun i kommaer og anden tegnsætning, men også konstant i historien indhold alt fra, hvordan personerne ser ud, til hvad de tænker og føler. Pludselig begynder de to verdener at smelte sammen, så det er at svært for dem skelne virkelighed fra fiction, på tros af de foregår i forskellige årtier og med forskellige hovedpersoner. Men er der i virkeligheden så stor forskel på dem i bogen og dem udenfor ? Se filmen og find ud af det, for jeg vil ikke afsløre mere.

Dette er en film, som står og falder på om, du de første 15 minutter falder sympati for Alex og Emma, og ikke mindst bogens verden, For gør du ikke det, er filmen meget lang at komme igennem selvom den kun varer små 90 minutter. Bogens verden er fyldt med klichere (fx dilemmaet med at være forelsket i 2 på en gang) og karaktererne (fx franskmænd er altid snopper) bliver trukket så kraftigt op, at eventyrmomentet, som normalt er disse romantiske komediers varemærke totalt udebliver. Når vi så er tilbage, i den almindelige verden, bliver det ikke bedre. Vi bliver præsenteret for alle de typiske problemer, som vi ved en forfatter på film har, som fx skriveproblemer, altid fattig, bor på et loftværelse og det kan heller ikke bag på nogen bogens problemer naturligvis afspejler virkelighedens. Filmen går også flere gange i stå fordi dialogen flere steder er temmelig kedelig og uvedkommende. Et andet problem er, at der puttes så mange problemstillinger ind i filmen, at det ind imellem er svært at se om den skal være et drama eller komedie.

Skuespillet er heller ikke det bedste, Jeg er ikke kvinde, men Luke Wilson er ikke en figur man ønsker at ligne eller forelske sig i på nogen måde. Både i og udenfor bogens univers er hans skuespil kedeligt og til tider plat og meget ”American Pie”/"Old School"-agtig. Jeg ved ikke hvorfor, men Kate Hudson, virker på mig som om hun prøver lidt for meget at blive dette årtis Meg Ryan, men nok er hun sød, men der er stadig lang vej. Personlig syntes jeg, at hun er langt bedre i fx How To Lose A Guy In 10 Days eller dramadokumentaren Almost Famous. Også franske Sophie Marceau overspiller, så meget, at man til tider krummer tær, og dette faktisk lidt sjov, for tidligere i sin karriere hjemme i Frankrig, var hun med i indtil flere søde romantiske film og komedier.

Nu hvor jeg har rakket så meget ned på denne film, må jeg hellere sige hvilke romantiske film jeg sammenligner den med. Keeping The Faith og While You Were Sleeping er nyere romantiske komedier, men også komedier af ændre dato som fx Barefoot In The Park er alle film, som jeg finder meget underholdende fordi de alle er både sjove, søde, lidt alvorlige og giver én lyst til at se dem igen flere gange, mens Alex & Emma er hurtigt glemt.

Ekstra materialet er heller ikke videre spændende. 5 meget små og kedelige interviews med diverse skuespillere og Rob Reiner, samt lidt billeder fra optagelserne, og rundes af med lidt trailere fra andre kommende komedier fra Nordisk Film.

Billede og lyd kvaliteten er som den skal være, uden at det dog går hen og bliver reference kvalitet. Billedet er i 16:9 Anamorphic Widescreen og lyden kan du vælge at lytte til, er enten i Dolby Digital 5.1 eller Dolby Souround 2.0.

Jeg kan derfor kun konkludere med en kort sætning – ”Better luck next time guys and girls !”

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Alex & Emma
Original Titel: Alex & Emma
Premieredato: 10. marts 2004
Instruktør: Luke Wilson, Kate Hudson, Sophie Marceau, Rob Reiner, David Paymer, Alexander Wauthier, Earl Carroll
Skuespillere: Luke Wilson, Kate Hudson, Sophie Marceau, Rob Reiner, David Paymer, Alexander Wauthier, Earl Carroll II, Leili Kramer, Chino XL, Rip Taylor
Spilletid: 91 min.
Selskab: Escape Artists - Franchise Pictures - Reiner-Greisman, Nordisk Film, 2004
Genre: Romantik
Link: http://alexandemmamovie.warnerbros.com/
Hvem skal jeg vælge – svært valg ??? En scene fra bogen verden ! Fra venstre Sophie Marceau, Luke Wilson og Kate Hudson.
Hvem skal jeg vælge – svært valg ??? En scene fra bogen verden ! Fra venstre Sophie Marceau, Luke Wilson og Kate Hudson.
Tilbage i virkelighedens verden. Som I kan se så nyder Emma virkelig sit job hos Alex.
Tilbage i virkelighedens verden. Som I kan se så nyder Emma virkelig sit job hos Alex.
En lille Collage som viser kærligheden mellem dem, både i og udenfor bogens verden.
En lille Collage som viser kærligheden mellem dem, både i og udenfor bogens verden.


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...