Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Amys ret

18. maj 2010 af Julie Klausen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Amys ret billede

En skøn fortsættelse på et allerede godt drama.

Amy Gray er dommer i familieretten. Hun er skilt, og sammen med sin datter Lauren, bor hun nu sammen med sin mor Maxine Gray, i sit barndomshjem. Maxine arbejder for DCF (Department of Children and Family/Departementet for børn og familier), så begge kvinder har et uhyrligt krævende arbejdsliv. Udover at følge disse to kvinder, følger vi også Amys to brødre Vincent og Peter, og deres kærlighedsliv samt jobs.
I denne dvd-boks som er anden del af sæson 1, oplever Amy bl.a. også, at stå over for den akavede situation, at skulle møde sin eksmands nye kæreste, kæmpe om forældrerettigheden over sin datter, svære retssager mm. Maxines liv er bestemt heller ikke blevet lettere i disse næste episoder, hvor hun bl.a. står overfor sager omhandlende seksuelle overgreb på børn.
Gillian og Peter har langt om længe fundet en kvinde de kan adoptere et barn fra, Evie, som i en periode også flytter ind.

”Amys ret” er en særdeles fængslende juridisk dramaserie, henvendt mest til den ældre befolkningsgruppe – men den kan bestemt også ses af unge, der har interessen. Hovedsageligt fokuserer serien på et par forskellige temaer. Et af disse er ’stærke karrierekvinder’. Vi både Amy og Amys mor Maxine Gray gennem serien, og vi lærer hurtigt, at begge kvinder besidder en psyke, stædighed og en styrke, som ikke mange ejer. At begge kvinder besidder disse egenskaber, skaber naturligvis også interne intriger i hjemmet mellem de to. Derudover er der jo også datteren Lauren Cassidy, Amys første og eneste barn med eksmanden Michael Cassidy. Amy er stadig uvant i rollen som mor, og hvor nemt er det også at opdrage sit barn, når ens egen mor, våger på hvert af dine skridt? Til trods for dette, gør Amy det bedste hun kan, og forsøger så vidt det er muligt, at give datteren de bedste livsbetingelser, selvom hendes meget tidskrævende arbejde, til tider kan være en prøvelse.
I retssalen er Amy dog en helt anden – til dels fordi det her er andres problemer, og ikke hendes egne der er i centrum. Sammen med sin assistent Bruce van Exel, styrer hun retssalen, og må hver dag behandle sager vedrørende voldtægter, mishandling af børn, generel kriminalitet, drab, mord og des lige.
Serien fortsætter sin gode stil, og byder blot på flere og flere fængslende dramaer. Vi er i de første episoder af serien kommet helt tæt ind på livet af karaktererne, og vi kan derfor håndtere mere dybdegående kriser og personlige problemer, nu, hvor vi virkelig forstår at sætte os ind i deres tankegang.
Serien har fået ry for at være en gammelkone-serie, og bevares, det er da meget muligt. Ikke desto mindre behandler den interessante emner og livsanskuelser, og har da også både humor og dygtige skuespillere. Specielt Tyne Daly der har rollen som Amys mor Maxine Gray, er fantastisk i sin rolle, som hun spiller så overbevisende, at det kan være svært at sætte en finger på hende. Hendes mimik og hendes indlevelsesevne, er udelukkende en fordel, og hun evner at give rollen både personlighed og udstråling. Hovedrolleindehaveren og manuskriptforfatter Amy Brenneman formår også at gøre et godt job. Hun har karisma og karakter, men dette til trods, når hun dog ikke helt op på Tyne Dalys niveau. Generelt møder vi nu en række udmærkede skuespillere i denne serie, og man får hurtigt sine favoritter.
Endnu en positiv ting værd at nævne ved denne serie, er at den følger så mange forskellige mennesker, alle med forskellige liv – og forskellige problemer. Det er sjældent at man i en serie følger en rundt regnet 60-årig kvinde, en 9-årig pige, afroamerikanere, middelaldrene ægtepar mm., i en og samme serie. Det giver alle en mulighed for at finde interessen for denne serie.
Slutteligt må konklusionen være, at det er en meget anbefalelsesværdig serie. Den har en bred handling og interessante karakterer, og kan ses af alle over ca. de 15 år.
http://www.soulmedia.dk

Titel: Amys ret
Original Titel: Judging Amy
Premieredato: 25. februar 2010
Instruktør: Amy Brenneman, Bill D'Elia, Connie Tavel
Skuespillere: Amy Brenneman, Richard T, Jones, Jessica Tuck, Marcus Giamatti, Karle Warren, Tyne Daly, Jillian Armenante, Timothy Omundson, Dan Futterman, Kevin Rahm.
Spilletid: 660 min.
Selskab: Barbara Hall/Joseph Stern Productions, Columbia Broadcasting System (CBS) 1999-2005
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...