Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Angelos Vendetta (VHS)

21. maj 2003 af Aino Bredtved

4 stjerner Skriv en kommentar

Angelos Vendetta (VHS) billede

Anthony Quinn, Sylvester Stallone og Madeleine Stowe - en uimodståelig og vellykket cocktail!

Citat:

Angelo Allieghieri er mafiaboss. Han er gammel, men er alligevel i livsfare fordi en anden mafiaboss, Lucio Malatesta, er ude efter ham.

Angelos trofaste og hengivne bodyguard Frank, har fulgt ham siden han var knægt – faktisk er Frank nok mest som den søn Angelo aldrig fik.
Frank viger ikke fra Angelos side, men kan ikke gøre noget, da Angelo bliver slået ihjel på en restaurant i bedste Capone-stil.

Angelo har bedt Frank om at passe på sin datter, Jennifer, når han er død.

Jennifer aner imidlertid ikke at hun er Angelos datter, for hun er opvokset hos nogle mennesker, der lovede Angelo at tage sig af hans datter, som var hun deres egen, fordi Angelos kone døde og han var bange for at der skulle ske Jennifer noget – livet som enlig far i et gangstermiljø holder nok ikke...

Angelo og Frank har igennem alle årene iagttaget, og beundret Jennifer på afstand, så Frank føler at han kender hende. Hun derimod bliver rimelig overrasket. da Frank tropper op i hendes hus, såret af skud, og det faktisk lige efter at hun har smidt manden ud for utroskab.

Frank får med tiden overbevist Jennifer om, at hun i virkeligheden er datter af Angelo. Bl.a. fordi hun under en ”seriøs” shoppetur nær bliver skudt. Hun finder ud af historiens rette sammenhæng og sværger at hævne sin fars død, ved at slå Malatesta ihjel.

Frank, der bor i gæstehuset, står naturligvis ved hendes side hele vejen igennem, men hun er fast besluttet på, selv at udføre likvideringen – problemet er bare, at hun pludselig finder sig selv ”gift” med Malatesta, som dog heldigvis er gammel og har et sølle helbred…

Det er en god, sjov, spændende og hyggelig film, der gør én i bedre humør – det kan ikke kaldes en actionfilm, heller ikke en krimi eller en komedie – den har simpelthen lidt af det hele. En glædelig overraskelse!

Angelo Allieghieri spilles af Anthony Quinn, som vanen tro spiller fremragende og overbevisende som gangsterbossen, der har lidt store afsavn i mange år.

Frank spilles af Sylvester Stallone, der faktisk er blevet en meget bedre skuespiller med årene. Personligt har jeg nu altid godt kunne lide ham. Han er også blevet lidt mere lækker med tiden, for når man tænker tilbage til Rocky 1 var han da ærlig talt ikke for køn, og heller ikke ligefrem en karakterskuespiller, men han holder… Han bliver bedre og bedre - siden film som Tango og Cash, Stop eller min mor skyder og Driven er han steget kraftigt i graderne hos undertegnede ;o)

Madeline Stowe er bare skøn, uanset hvad hun spiller! – Om hun er psykiater i Twelve Monkeys eller soldaterhustru i We were soldiers. Hun spiller rollen som Jennifer med sødme og elegance, hun leverer en upåklagelig præstation!

Piger!!! Så er det her vi er nødt til at lægge specielt mærke til en, forhåbentlig, kommende stjerne på vores breddegrader nemlig Raoul Bova, som spiller forfatter mm. i filmen. HUSK NAVNET - en usædvanlig lækker steg, og sikke nogle øjne… Dette er den første film han er med i uden for sit fædreland Italien – multo buene! Ham ser vi gerne meget mere til!
Faktisk har han netop færdigindspillet en film, hvis originaltitel er Under the Tuscan Sun”, men det vides jo ikke, om den kommer til Dannevang.

Filmen er i øvrigt Anthony Quinns sidste film, og er da også dedikeret til hans minde.
Og æret være hans minde!
Ikke mange filmstjerner har opnået den status Quinn havde. Hvem husker ikke hans præstationer i film som Zorba, Onassis, Barabbas og så mange, mange flere? Anthony Quinn døde i 2001, 86 år gammel – i øvrigt som far til 13 børn. Han har været med i omkring 160 film siden 1930’erne – godt gået af en fattig mexicansk knøs.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Angelos Vendetta
Original Titel: Avenging Angelo
Premieredato: 6. april 2003
Instruktør: Martyn Burke
Skuespillere: Anthony Quinn, Sylvester Stallone, Madeleine Stowe, Raoul Bova
Spilletid: 96 min.
Selskab: Lionweed Production, Nordisk Film 2003
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...