Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Arabesque

22. august 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Arabesque billede

En hektisk thriller i vidunder farverne technicolor, med en stærk satirisk Gregory Peck i den jagede hovedrolle, og en sensuel Sophia Loren med æggende trutmund!

Instruktøren Stanley Donen, der nok er mest kendt for musicalen ”Singin´ In The Rain”, har her skåret en satirisk thriller ud, med et snert af det Hitchcockske, om en professor, der pludselig bliver myrdet, måske på grund af sit kendskab til symbolforskningen.
Og pludselig bliver en universitets professor David Pollock (Gregory Peck) hyret af en forretningsmand Beshraavi (Alan Badel), til at tyde en seddel med hyroglyffer, men da han afviser tilbuddet, forvandles hans liv pludselig til en hektisk forfølgelse, hvor han er den der løber forrest. Andre melder sig ind på banen. En arabisk statsminister Hassan Jena (Carl Duering) (landets detaljer ukendte) vil også have sedlen tydet, og denne minister har i forvejen Davids store respekt, så han indvilliger. Tilbage til Beshraavi, og dennes palads midt i London, og Pollock får hurtigt fornemmelse af en tilfangetagelse. Men præsentationen af Beshraavis elskerinde Yasmin Azir (Sophia Loren), får ham straks på andre tanker, da hun virker stærkt forførende. Men hvem er hun egentlig, og da flere melder sig på banen, bliver forvirringen total.

En thriller der er mere morsom end spændende. Den har helt sikkert kunne skræmme datidens publikum, men i dag står den tilbage med sine b-films kulisse. Men til gengæld er monologerne herlige, en Gregory Peck i sit humoristiske hjørne, er filmens samlingspunkt. Den underskønne Sophia Loren har stadig sex appeal, resten af filmens aktører fortoner sig lidt i mørket. Lydsiden står ingen ringere end den lyserødes panters alfaderlige skikkelse, Henry Mancini, der var en mester i sit fag, og endnu engang begejstrer. Christian Dior er ført på creditlisten og har leveret garderoben blandt til Sophia Loren. Det kan man kalde en særdeles åbenlys reklame.
En film der egentlig ligger til fire stjerner, blandt andet på grund af humoren og musikken, men som ikke rigtig kan finde sin genre, lander den på tre.

Intet ekstra materiale på dvd´en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Arabesque
Original Titel: Arabesque
Premieredato: 15. august 2006
Instruktør: Stanley Donen
Skuespillere: Gregory Peck, Sophia Loren, Alan Badel, Kieren Moore, Carl Duering, John Merivale, George Coulouris
Spilletid: 105 min.
Selskab: Universal Picture/1966
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...