Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Asterix: Byplanlæggeren

11. juni 2015 af Astrid Maan Thomsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Asterix: Byplanlæggeren billede

Et af verdens største fjendskaber får nyt liv i 3D.

"Jeg kom, jeg så, jeg sejrede". Det berømte citat fra Julius Cæsar har han dog aldrig kunne ytre over den lille landsby hvor de gæve gallere lever frit. Men i denne nye 3D-film får Asterix og co. kamp til stregen!

Vi befinder os i år 50 før Kristus. Hele Gallien er erobret af romerne...

Eller næsten!
For en enkelt lille landsby har for længe formået at stå stand mod de romerske styrker.
Dette er til stor irritation for den mægtige romerske Kejser Julius Cæsar og han finder derfor på en ny og snedig taktik for at overvinde de irriterende gallere.

Hvis ikke det er muligt at indtage landsbyen med magt, vil han i stedet forsøge at lade selve den romerske civilisation og kultur forføre de "barbariske" gallere. Cæsar lader et luksuriøst boligkompleks opføre lige ved siden af landsbyen; Urbanus-Byen.

Kan vores gæve gallere modstå fristelserne fra det rige romerske liv og bekvemmeligheder og forhindre nedbrydningen af deres unikke landsby?
Det er op til Asterix og Obelix at stoppe Cæsar og det bliver en kamp der vil kræve alle deres kræfter!

Historien om Asterix og Obelix kender vi alle fra de verdensberømte tegneserier skabt af René Goscinny og Albert Uderzo.
Indtil videre er det blevet til 36 tegneseriealbum hvor der er udsprunget nu ni animerede film og fire film med levende skuespillere i rollerne, hvoraf den franske skuespiller Gérard Depardieu som Obelix nok får mange til at nikke genkendende.

Men Asterix: Byplanlæggeren er den første film som er blevet computerskabt i 3D og ja det giver et nyt synspunkt. Det er ikke den samme simple, lækre streg som kendetegnede de første tegnefilm med Asterix, som blev skabt fra 1967 af, og hvor den folkekære Ove Sprogøe lagde stemme til Asterix.

Men det er absolut underholdende, og alle de genkendelige figurer er med og holdt i hver deres særegne stil. Dialogerne starter godt ud fra start og mister ikke deres morsomme niveau, og filmen holder den dejlige halv politiske ukorrekte og genkendelige stil som man kender fra Asterix-verdenen.

Man kan ikke undgå at blive grebet af nostalgi over hvor vellavet materialet er og at man kan mærke den oprindelige stil skinne igennem den nye tredimensionelle stil.

Så der er uden tvivl guf for både de inkarnerede Asterix-fans og for det yngre publikum.

De nye danske stemmer leveres af den kendte børnevært Sebastian Klein som Asterix og den alsidige komiker Amin Jensen som Obelix.

Enten er jeg bare for vant til at høre Ove Sprogøe i rollen som Asterix, men Sebastian Klein formår ikke at fylde Asterix stemmebånd ud på samme måde som Ove gjorde. Stemmen føles til at starte med som om den holder sig i baggrunden, dog kommer der mere fylde på længere ind i filmens handling.

Amin Jensen leverer derimod en storslåede Obelix! Med saft og kraft og styrke og en perfekt snert af undertrykt tyksak tordner han frem som vi alle kender den gode store Obelix.

Det er en så fin og nær perfekt gengivelse af det tegneserie- og filmbrand man kender, at jeg næsten sad og ventede på at den danske titelsang "Hvad venter vi på" af sunget af Henrik Koefoed ville tone frem under rulleteksterne. Tjek den på youtube - du kender den uden tvivl!

Og bemærk så endelig slutningen hvor en vis person får opfyldt sit nok største ønske...

Titel: Asterix: Byplanlæggeren
Original Titel: Astérix: Le domaine des dieux
Premieredato: 11. juni 2015
Instruktør: Louis Clichy, Alexandre Astier
Skuespillere: Sebastian Klein (ENG, Roger Carel) Amin Jensen (ENG, Guillaume Briat)
Spilletid: 86 min.
Selskab: M6 Studio, Mikros Images, Sony Pictures Home Entertainment, Sony Wonder 2014
Genre: Andet , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.asterix.com/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...