Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Barbarian (Disney+)

29. oktober 2022 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Barbarian (Disney+) billede

Den meget omtalte gyser holder vand. Der ER noget om snakken. Et hurtigt og effektivt Halloween-fix, som holder præcist, hvad den lover.

Halloween er over os, og det fejrer rigtig mange streamingtjenester ved at byde på gys i lange baner. Relancering af gamle klassikere, men også nogle spritnye hist og her. En af dem er den særdeles hypede “Barbarian”, som danskerne måtte se langt efter i de danske biografer. Til gengæld indfandt den sig på Disney+ for tre dage siden.

Tess (Georgina Campbell) rejser til Detriot i forbindelse med en arbejdsopgave og indlogerer sig på et billigt Airbnb-sted. Til hendes store overraskelse, så er stedet optaget af en anden lejer (Bill Skarsgård). Det bliver dog hendes mindste problem, for hvis man kigger ned under gulvbrædderne, så er eventuelle lejere ikke de eneste levende væsner, der huserer her. Keith, som medlejeren hedder, og Tess bliver fanget nede i husets katakomb-lignende gange og til duo’ens store gru, så bliver Keith brutalt slået ihjel. Tess må nu forholde sig i ro så vidt det er muligt for at overleve. Endnu en lejer (AJ spillet af Justin Long) er nemlig på vej, og ved hans ankomst, så undrer han sig over, at der står efterladte ting som kuffert og tøj. Han mistænker derfor, at der stadig er nogen i Airbnb-stedet, og hans søgen fører ham ned i kældergangene.

“Barbarian” er en morbid gyser, som passer perfekt ind i sæsonens uhygge og mørke. Stilmæssigt ligger den sig lidt op ad de spanske “REC”-film (som blev genindspillet i amerikansk stil med titlen “Quarantine”). Den væsentligste forskel er dog, at “Barbarian” ikke er en found footage-sag, men en regulær spillefilm. Indholdet er til gengæld en slags “nabo” til disse. Intens og uforudsigelig, men også en film, som fungerer bedst under brædderne. Den bliver lidt mere action-thriller, når vi når udendørs. Stadig spændende, men knap så uhyggelig. Hypen forstår jeg sådan set godt, for uhyggelig formår den sagtens at være. Tilmed med et uhøjtideligt glimt i øjet, uden at det slækker på seriøsiteten og skuespillet.

Den kommer måske ikke til at gå over i historien og blive et fænomen, men som frisk pust i sæsonen for skeletter og vampyrer, så moser “Barbarian” ind som en sikker watercooler-film. Langt bedre end eksempelvis “It Follows” og “Hereditary”, som aldrig nåede ud over prædikatet plat og overgearet, selvom de den dag i dag kaldes blivende værker i flere kredse.

Barometeret svinger op på sikre 4 stjerner, da “Barbarian” formår at iscenesætte sig selv godt og blive en god pendant til at kunne få folk til at stirre ind i en pude frem for skærmen. Det er nu også folkene bag "IT", "The Grudge" og "The Ring", som står bag. De rammer atter plet.

Titel: Barbarian (Disney+)
Original Titel: Barbarian
Premieredato: 26. oktober 2022
Instruktør: Zach Cregger
Skuespillere: Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Robert Brake, Justin Long, Matthew Patrick Davis, Jaymes Butler, Rachel Fowler, Kurt Braunohler
Spilletid: 103 min.
Selskab: 20th Century Studios, Regency, Almost Never Films, 2022
Genre: Gyser , Thriller
Streaming service: www.disneyplus.com


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...