Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Befri Willy 2 (DVD)

14. oktober 2003 af Mia Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Befri Willy 2 (DVD) billede

2 år er gået siden Jesse hjalp Willy ud i friheden, og har siden levet et godt liv hos sine adoptiv forældre. Men nu kommer lille Elvis pludselig i vejen, han viser sig at være Jesses lillebror.

Den nu 14 årige dreng Jesse (Jason James Richter), har fundet ud af et liv med sine adoptiv familie. Og alting går rigtig godt for dem, men det varer ikke længe inden idylen bliver spoleret. Jesses tilsynsværge Dwight kommer nemlig på besøg og han har ikke gode nyheder med sig. De har fundet ud af at Jesses mor er død, og at hun har efterladt Jesse en lillebror.
Jesse bliver selvfølgelig meget ked af det og vil intet have at gøre med Elvis (Francis Capra). Men reglen i Usa er at Elvis skal blive sammen med sine nærmeste slægtninge de første 14 dage, så Glen og Annie tager ham gladelig til sig.

Annie og Glen tager begge drengene med på campingtur for at samle familien lidt, og det ser ud til at blive en rigtig god tur. Jesse møder sin gamle læremester Randolf, og bliver inviteret med ned på hans båd, for der er noget Randolf vil vise Jesse. Der har Randolf en uge pige ombord, og Randolf vil bestemt ikke præsentere de to jævnaldrende unge for hinanden. De sejler ud og ude på havet ser Jesse endelig igen flokken af spækhuggere. Han kalder på Willy som han altid har gjort med sin mundharmonika og Willy kommer hurtigt hen til båden og viser flokken frem.

Jesse viser sine evner for unge Nadia, og de to finder hurtigt ud af at de passer godt sammen. Nadia er også meget begejstret for spækhuggere, og de tager sammen ind til et bugt hvor Nadia ved at hvalerne kommer for at ”gnubbe” dem på stenene på bunden. Jesse er meget betaget af dette sted, så han kalder straks på Willy og Willy kommer hen til ham. Jesse hoppe i vandet og op på ryggen af Willy så han rigtig kan vise sig overfor Nadia. Og hun er tydelig vis meget imponeret. Og det samme er Elvis kom gemmer sig oppe i buskadset. Han vil også se hvalerne tæt på så han gå ned til vandkanten og kigger og bliver meget forskrækket da ”Little Spot” en unge fra Willys flok sprøjter ham i hovedet.

Midt i al iddylen kommer der en meget stor olie tanker forbi. Den støder på grund inde i hvalernes yngleområde. Og alle er meget bekymrede. Olien begynder hurtigt og flyde ud og da Luna (willys søster strander på lavt land opdager Jesse at der er olie udslip, Luna har fået olie i lungerne og har svært ved at trække vejret. Jesse vil gøre alt hvad der står i hans magt for at rede Willy, og hele flokken. Så han og Randolf tager ud og søger efter natur lægemidler der kan helbrede Luna. Medicinen hjælper Luna så de herefter kan rede sig fri af olie.

Herefter ser man så hvordan de må kæmpe med fælles hjælp, væk fra en natur katastrofe, og selvfølgelig bliver med hjælp fra Jesse.

Jesse spilles i denne anden del af triologien også af Jason James Richter og ham kender vi jo også fra hans hovedrolle i ”The Never Ending Story” Han er en ungdomsskuespiller, og formår at spille Rollen som Jesse ganske udmærket. Det er en en god familie og natur film, som de flere børn vil synes om.

Instruktøren Simon Wincer har taget æren af den første film om Spækhuggerne Willy. Man kender ham bla. fra Filmen Crocodile Dundee i LA fra 2001. Derudover har han lavet tv- serier som Young Indiana Jones. Jeg synes instruktør Carr har lavet en rigtig god film som vi alle kan tåle og se. Filmen er ikke baseret på en virkelig hændelse med hvalen Kaiko blev også befriet på en lignende måde.

Free Willy er en rigtig god film familie film, som man godt kan tåle og se igen for de fleste af os så den vel dengang i biffen eller en af de gange den har været i fjernsynet. Denne udgave er der nogle ekstra sener i. Og hvis du har den på DVD så kan du jo se den igen og igen uden den bliver slidt op. For denne film er helt sikkert en keeper. Alt i alt en rigtig dejlig film men en masse gode oplevelser, og også en lille smil på læben.

Ekstra- Materiale:

De har sparet lidt på det gode ekstramateriale i denne film. Men måske er det svært at lave så meget til en 2ér. Vi finder her en bag kameraet dokumentar hvor man kommer med en naturfotograf med ud og ser spækhuggere. Meget flot.

Så er der også på denne dvd en musikvideo med Michael Jackson ” Childhood” hvor man ser en del klip fra filmen, mens man nyder musikken.
Sidst er der de sædvanlige trailers, Interaktive menuer, og scene adgang.

Ekstra Materialet på denne dvd får 2 stjerner for der er ikke så meget denne gang, men det der er godt så derfor de 2 stjerner.
Rigtig god fornøjelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Free Willy 2
Original Titel: Free willy 2: the adventure home
Premieredato: 27. maj 2003
Instruktør: Dwight H, Little
Skuespillere: Jason James Richter, Francis Capra, Mary Kate Schellhardt, Jayne Atkinson, August Schellenberg, Michael Madsen, Elizabeth Pena, Mykelti Willianson, John Tenney.
Spilletid: 94 min.
Selskab: Warner Bros, Regency Interprises, Alcor film, Sandrew Metronome
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...