Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bertelsen – De uaktuelle nyheder (DVD)

28. april 2004 af Jesper Pedersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Bertelsen – De uaktuelle nyheder (DVD) billede

Dansk journalistik tabte stort, da Bertelsens uaktuelle nyheder forlod skærmen. Heldigvis er hans nyheder stadig lige uaktuelle, på denne lille perle af dansk komik.

Det kan da godt være, at amerikanerne har 60 Minutes, til at sætte standarden for deres journalistik, men vi har altså Mikael Bertelsen. Hans evigt uaktuelle nyheder fra DR2 er lige nu aktuelle på DVD – som den første nyhedsudsendelse nogensinde!!

Og det er i sandhed en utrolig samling af nyheder, den stilfulde og tilsyneladende meget seriøse studievært Mikael Bertelsen her præsenterer os for. Gennem to timer spækket med indslag, er der på denne DVD ikke ét kedeligt øjeblik. Tværtimod er Bertelsens uaktuelle nyheder en perlerække af plat humor på et højere plan, så at det næsten ikke er retfærdigt at fremhæve nogle indslag frem for andre. Vi tager nu lige par stykker alligevel.

De Uaktuelle Nyheder er et nyhedsprogram for en hver smag. Vi kommer helt i dybden med de mildest talt rystende afsløringer om at Tour De France i virkeligheden bliver optaget i et stort studie i Nevada, og at Skov- og Naturstyrelsen ikke har tænkt sig at gøre det fjerneste ved at bladene falder af træerne – og det til trods for at en målløs Mikael Bertelsen kan påvise at der sker hvert eneste år!

Og Kurt Strands skarpe spørgsmål i Profilen blegner fuldstændig i forhold til Bertelsens kritiske interviews med prominente gæster i studiet, hvor fx statsminister Anders Fogh Rasmussen må se sig afsløret i at skjule ret makabre budskaber i sine taler. Ligesom formanden for Kritiske Licensbetalere, Morten Messerschmidt udsættes for en ordentlig omgang rød propaganda.

Blandt anmelderens personlige favoritter er, når Mikael Bertelsen bringer den gode gamle barndomsbeskæftigelse, telefon-fis, op på et hidtil uset plan. Som når det – sådan næsten i hvert fald – afsløres at man kan købe receptpligtigt afføringsmiddel til dårlig mave uden recept. Eller når det i en undersøgelse, lykkedes Bertelsen at afsløre, at de analyseinstitutter, som hver dag ringer tilfældige danskere op, selv er meget dårlige til at svare på spørgsmål. Gallup går fx helt i baglås på spørgsmålet; Har du kæledyr og/eller dyr til landbrugsmæssige formål, hvis nej, har du overvejet at få et eller flere dyr, hvis ja, kunne et eller flere af de dyr være en ræv og ved du hvor meget en ræv vejer, hvis ja, har du inden for de sidste ti dage, hvor første dag er dårligst og sidste dag er bedst, overvejet at investere i fedtfattige mejeriprodukter til dyr?

Det lyder fantastisk plat. Og det er fantastisk – og plat. Men præsenteret særdeles stilfuldt og intelligent af en altid oplagt Mikael Bertelsen i værtsrollen, og Oliver Zahle som ivrig reporter, er Bertelsens uaktuelle nyheder, dansk komik når det for alvor tager sig sammen.

Bertelsen snyder os selvfølgelig heller ikke for lidt ekstramateriale. Det afsløres langt om længe, hvor gammel en ræv egentlig bliver. Og så er der ikke-tidligere viste scener fra det kontroversielle program, Fogh bag Facaden. Kvantitativt ikke meget, men til gengæld af en sådan samfundsmæssig relevans, at ekstramaterialet fortjener 4 stjerner.

DVDen er venligst stillet til rådighed af Art People.

Titel: Bertelsen: De uaktuelle nyheder
Original Titel: Bertelsen: De uaktuelle nyheder
Premieredato: 19. april 2004
Skuespillere: Michael Bertelsen, Oliver Zahle, Jens Korse
Spilletid: 120 min.
Selskab: ArtPeople – PeopleGroup
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...