Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Birth

15. juli 2005 af Lise Aakjær

2 stjerner Skriv en kommentar

Birth  billede

For 10 år siden blev Anna (Nicole Kidman) enke. Nu dukker en 10-årig dreng pludselig op og påstår, at han er reinkarnationen af hendes afdøde mand - og han kan bevise det.

Det har taget 10 år for Anna (Nicole Kidman) at komme sig over hendes mand Seans pludselige død.
Tøvende har hun sagt ja til at gifte sig med den nye mand i sit liv Joseph (Danny Houston). Men hendes livs største kærlighed vil altid være den afdøde Sean, proklamerer hun.

En aften dukker en 10-årig dreng (Cameron Bright) op i deres fine lejlighed i New York. Han påstår, at være en reinkarnation af Sean, hvilket selvfølgelig vækker stor skepsis og forundring. Er det mon en ondsindet spøg?

Drengen bliver smidt ud, men han bliver ihærdigt ved med at dukke op hver evig eneste dag med beskeder til Anna om, at hun ikke skal gifte sig med Joseph. Langsomt dukker der flere og flere ting op, der tyder på, at han rent faktisk ER Annas mand.

Han ved flere ting om familien og særligt om Anna, hvilket vækker uro hos den pæne overklassefamilie. Hvad værre er, skubber Sean til Annas håb og dybe afsavn af sin hedenfarne mand og den følelsesmæssigt skrøbelige kvinde begynder at forelske sig i sin eks-mand på ny, nu bare i skikkelse af en lille dreng.

Familien er naturligvis bekymrede, men det er tilsyneladende umuligt at overbevise Anna om det forkerte i situationen. Snart er Anna så overbevist af drengens historier, at hun er parat til at stikke af sammen med ham.

Birth er en langtrukken og kedelig fødsel. Filmen snegler sig af sted uden noget egentligt dramatisk drive eller en fængende historie.

Man sidder forgæves og venter på noget mere, bedre og større i denne film i håbefuld forventning til den ellers dygtige "Sexy Beast"-instruktør Jonathan Glazer.

Men Birth er og bliver en halvkvædet vise med et udmærket præmis, der desværre ikke udfoldes på spændende vis, og hvor konsekvensen af det kontroversielle emne ikke tages.
Forholdet mellem Anna og den unge Sean føres ikke ud i dets yderste konsekvens, men det anspændte scenarium hales politisk korrekt i land med et skuffende plottwist.

Filmen vil gerne fortælle og skildre en kærlighedshistorie mellem en ældre kvinde og en mindreårig dreng, men undervejs stikker instruktøren halen mellem benene og skynder sig at glatte ud.

Hvor ærgerligt!

Af få højdepunkter kan nævnes Nicole Kidman, der - endnu engang - imponerer i en umulig rolle. Eksempelvis består en af scenerne udelukkende af et close-up af hendes forpinte ansigt, der i øvrigt pryder DVD'ens forside.

Resten af filmens skuespillere, der bl.a. inkluderer store navne som Peter Stormare, Lauren Bacall og Anne Heche, løfter også filmen fra at være en total katastrofe.

I den lange ventetid kan man desuden nyde den minimalistiske films mange smukke billeder, men de akkompagneres desværre af en hæslig og monoton lydside, der spolerer freden.
Filmen nåede forståeligt nok aldrig de danske biografer, og den udkommer nu direkte på DVD.

Det forekommer næsten komisk, at en film, der hedder "fødsel", er så livløs og kedelig.

DVD-ekstramateriale: Filmens trailer.

Titel: Birth
Original Titel: Birth
Premieredato: 5. juli 2005
Instruktør: Jonathan Glazer
Skuespillere: Nicole Kidman, Cameron Bright, Danny Houston, Lauren Bacall, Arliss Howard, Anne Heche, Peter Stormare, Ted Levine, Cara Seymour, Alison Elliott
Spilletid: 96 min.
Selskab: Fine Line Features, Academy Productions, Lou Yi Inc., FC/SF Film
Genre: Drama
Link: http://www.birthmovie.com
Nicole Kidman er imponerende i rollen som den skrøbelige og forpinte enke Anna
Nicole Kidman er imponerende i rollen som den skrøbelige og forpinte enke Anna
Anna og Joseph (Danny Houston) fejrer deres forlovelse
Anna og Joseph (Danny Houston) fejrer deres forlovelse
Men freden er forbi, da Sean (Cameron Bright) pludselig dukker op og hævder, at han er Annas afdøde mand reinkarneret.
Men freden er forbi, da Sean (Cameron Bright) pludselig dukker op og hævder, at han er Annas afdøde mand reinkarneret.


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...