Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Black magic rites.

19. marts 2009 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Black magic rites. billede

En satanisk kult, en modbydelig heks og en ligeså modbydelig rodet historie udgør denne ret så syrede historie, der genren tro er fyldt til randen med sex, nøgne kvinder og onde djævletilbedere.

En satanistisk Kult søger blodet og øjnene fra en god håndfuld jomfruer. Disse remedier skal de bruge for at kunne vække heksen Isabella til live igen. Den onde heks blev spiddet og brændt på bålet for over 500 år siden, men nu er det på tide at hun på ny træder ind i denne verden og spreder skreg og rædsel for de uskyldige.
En flok venner mødes på et øde slot til en forlovelsesfest, og her skulle det nu være muligt for de sataniske kultmedlemmer af få tilfredsstillet deres behov for jomfrublod. Det der skulle have været en hyggelig fest fri fra hverdagens stres og jag bliver en kamp for overlevelse. For satanistkulten dukker op rundt omkring på slottet for at høste hvad de behøver for at vække Isabella. Det bliver en nat fyldt med sex, forsvinden, mord og hedenske ritualer, og for at det hele skal blive endnu mere uhyggeligt er en ægte vampyr også blandet ind i det hele.

Black magic rites eller måske bedre kendt under titlen The Reincarnation of Isabel, er optaget på et lille budget i starten af de svingende 70'ere. Her levede en del stadig det frie liv fyldt med LSD, sprut og andre utæmmelige fantasier. Måske instruktøren Renato Polselli også har været under indflydelse af stoffer, da han instruerede Black magic rites. I hvert fald kan man som tilskuer godt blive en anelse forvirret ind imellem. Fortællerstilen med flashbacks til Isabellas tid bliver kastet ind hist og her. Nogen gange så skødesløst at det kan være svært at følge med i den i forvejen ret så psykedeliske historie. Klippestilen er hurtig og dynamisk og sammen med billederne der er lyssat i forskellige stærke farver minder det hele lidt om et voldsomt syretrip.

Kostumerne er et kapitel for sig selv. Specielt de onde kultmedlemmer der dukker op til deres sorte messer iført noget der minder om langt rødt uldundertøj og fjollede kapper skal simpelthen bare opleves. Det er vist ikke kun instruktøren der kan beskyldes for at have en lille fjer på. Kostumedesigneren har vist også røget sig en stråhat inden produktionen blev sat i gang. Alt dette er med til at tage al uhyggen ud af historien. Det er selvfølgelig skammeligt da det jo er en film i gysergenren. Men på den anden side er de mange fjollede optrin med til at sætte en helt bestemt stil, der afviger fra det meste.

Black magic rites minder i sin stil og form om en anden klassiker i genren: Nude For Satan, i hvilken også flere af skuespillerne medvirker.
Alt i alt er Black magic rites underholdende på sin egen syrede facon, og der leges dristigt med billeder og klip på en uhøjtidelig og spændende måde der hele tiden udfordre sit publikum. Det gælder om at holde tungen lige i munden, men hvis man gør det får man til gengæld en underholdende film i en genre hvor stort set alt er tilladt.

For at vække læserens yderligere nysgerrighed omkring Black magic rites, skal lige her til slut nævnes at dette er filmen der uden tvivl indeholder det mest kiksede musikstykke, undertegnede nogensinde har hørt til en elskovsscene. Midt i filmen er der en trekant imellem 2 kvinder og en meget behåret mand, og her svinger underlægningsmusikken bare derud af på den mest tænkelige kiksede facon. Jazz, bongotrommer og en rytme så langt væk fra det scenen drejer sig om, som overhovedet muligt. Alene de 5 minutter er hele filmen værd. Det er kitsch på et overordentligt højt plan.

Ekstramateriale.

På ekstramaterialet findes filmens originale trailer og et trailershow bestående af andre film udgivet af Another World Entertainment. Det er også muligt at læse en filmografi over instruktøren Renato Polsellis værker. Desuden er der et stillbillede show med udvalgte billeder fra Black magic rites. Når man køber denne udgivelse følger der også en 4 siders booklet med. Denne var ikke med anmeldereksemplaret.

Overførslen er god, billedet skarpt og lyden er italiensk Dolby Digital. Black magic rites kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Black magic rites er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Black magic rites.
Original Titel: Riti, magie nere e segrete orge nel trecento.
Premieredato: 9. februar 2009
Instruktør: Renato Polselli.
Skuespillere: Mickey Hargitay, Rita Calderoni, Raul Lovecchio, Christa Barrymore, Consolata Moschera, William Darni, Max Dorian, Marcello Bonini Olas, Cristina Perrier.
Spilletid: 94 min.
Selskab: 1973
Genre: Gyser
Den onde heks Isabella der bare venter på at blive genoplivet.
Den onde heks Isabella der bare venter på at blive genoplivet.
Sådan ser et ægte kultmedlem ud.
Sådan ser et ægte kultmedlem ud.
Det kræver viljestyrke og offerblod at gennemføre det mørke ritual der skal bringe heksen Isabelle tilbage til denne verden.
Det kræver viljestyrke og offerblod at gennemføre det mørke ritual der skal bringe heksen Isabelle tilbage til denne verden.


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...