Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Blade Runner

25. november 2006 af Hans Christian Vang

3 stjerner Skriv en kommentar

Blade Runner billede

Den samme tamme udgave af en absolut sci-fi klassiker.

Ikke siden Kubrick's "2001: A Space Oddyssey" har der været så kompleks, sofistikeret og tankevækkende en science-fiction film. Hvordan ved vi at vi er mennesker, og hvad betyder det at være menneske? Filosofiske spørgsmål, der udforskes i Ridley Scott's science-fiction mesterværk "Blade Runner".

Harrison Ford spiller hovedrollen som Rick Deckard, en strisser fra Los Angeles i 2019, der jager kunstigt fremstillede mennesker, kaldet "Replicants". Væsener, der sendes ud i farlige områder og gives alle de opgaver ingen andre vil udføre. Deckerd's hovedopgave er at finde frem til - og destruere - fem specifikke replikanter, model "Nexus 6" der har overgået mennesket på flere punkter, der er flygtet fra en koloni i rummet, hvor de har været udstationeret og er kommet "hjem" til jorden, hvor de søger at få deres livstid forlænget - for replikanter holder ikke længe. Replikanternes leder, spillet af Rutger Hauer, skyr ingen midler i hans søgen efter et længere liv, og efterlader et spor af vold efter sig, som Deckard kan følge.

Blade Runner er fra 1982, produceret i skyggen af Star Wars og E.T.'s popularitet, men den fascinerende historie om en kold fremtid, bestående af miljøets destruktion, social ensartethed og stigende afhumanisering, kunne ligeså godt have været skrevet i år. Look'et er mørkt og fugtigt og proppet med lys og lamper i forskellige neonfarver der, siden filmens premiere, nærmest har været synonymt med science fiction. Blade Runner blev hurtigt et kultfænomen, og har affødt computerspil og legetøj og andre samlerobjekter.

Her er tale om en uomtvistelig klassiker, som enhver filmfan bør have i hans\hendes samling. Dybt underholdende, tankevækkende, og medrivende. Vanvittigt flot skrevet og skønt spillet af alle de ti hovedroller.

Men er DVD-udgivelsen (eller gen-udgivelsen) op til filmens standard?... Næh. Der er en special-edition om hjørnet, langt om længe, så der er egentlig ingen grund til at erhverve sig "vanillaudgaven" her, medmindre man selvfølgelig er ligeglad med ekstramaterialer og den slags. Lydsporet er ydermere blot et Dolby 2.0 - og Blade Runner er "long overdue" efter et 5.1 spor eller en gang DTS. Men special-udgaven er som sagt på vej, så ... Måske.

Filmen er uomgåelig - men DVD-udgivelsen er tam - og det trækker som sædvanligt gevaldigt ned. Jeg anmelder ikke en film alene her, men et produkt der smides på hylderne, og det er som om at mange udgivere helt glemmer den del af at udgive DVD'er. VHS'en er død - hvorfor lave VHS-style udgivelser på DVD, når nu vi kan så meget mere med mediet?

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Blade Runner - Director's Cut
Original Titel: Blade Runner - Director's Cut
Premieredato: 14. november 2006
Instruktør: Ridley Scott
Skuespillere: Harrison Ford, Rutger Hauer, Daryl Hannah, Sean Young, Edward James Olmos
Spilletid: 111 min.
Selskab: Warner Bros, Warner Bros, 2006
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...