Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Blood Ties

9. september 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blood Ties billede

Medrivende drama som stiller loyalitet på prøve...

Vi skal et smut tilbage i tiden. Rundt regnet 40 år, hvor vi møder brødrene Chris (Clive Owen – Children Of Men, Sin City) og Frank (Billy Crudup – The Hi-Lo Country, Big Fish). De er vokset op i det samme miljø i Brooklyn, men deres voksenliv har taget hver sin drejning. Frank er blevet en fremstående politimand, mens Chris netop er blevet løsladt fra fængslet, efter en dom på 12 år for mord.

For familiens skyld, prøver Chris at lægge sin kriminelle fortid bag sig. Men det viser sig at være for svært, og snart er Chris tilbage i sine vaner. Dette presser Frank i uhørt grad, for han er nu tvunget til at skulle vælge mellem moral, ære og retfærdighed i forhold til sit job og overbevisning og så blodets bånd, som efter sigende er tykkere end vand.

Vi bliver i Blood Ties kastet ud i et fremragende og realistisk miljø fra starten af 1970'erne. Bakkenbarter og brunt tøj er i højsædet i dette slående familiedrama, hvor der bliver kæmpet hårdt for at opretholde facaderne. Specielt udmærker gode gamle James Caan (The Godfather, Misery) sig som brødrenes far, der gør alt i hans magt for at få de to parter til at enes. Specielt er der en rystende scene som udspiller sig ved Thanksgiving, hvor alt krakelerer via små bitte provokationer, som eskalerer da ingen vil give sig. Vi fornemmer med det samme den uro som hersker i brødrenes sind, selvom de er nødtvunget til at være i stue med hinanden.

Rollelisten er i det hele taget imponerende. Med til at tage del i skærmydslerne er også Marion Cotillard (Inception, The Dark Knight Rises), Zoe Saldana (Avatar, Colombiana), Mila Kunis (Black Swan, Ted), Noah Emmerich (Warrior, Super 8), Lili Taylor (Nattens Dæmoner, Løsepenge), Griffin Dunne (Dallas Buyers Club, Broken City) og Matthias Schoenaerts (Bullhead, Smagen Af Rust Og Ben). Alle leverer et troværdigt billede på en tid som var, og med nerve og nærvær byder sig til som små brikker i at fortælle historien om to brødres skæbne.

Man kommer lynhurtigt til at holde af hele pakken med krøller og kikset overskæg, men ikke mindst det anspændte forhold mellem rigtig og forkert, som på flere planer svælger ud og ind mellem hinanden og på sin vis opløser moral, måske også seerens? Blood Ties har fået ganske lidt opmærksomhed herhjemme og derfor er den måske ikke lige den mest attraktive titel blandt de nyudgivne. Men du må helst ikke snyde dig for dette solide krimi-drama, som helt sikkert ville kunne redde en weekendaften for både ham og hende.

Tro mig, det var ikke nogen tilfældighed at Blood Ties blev udvalgt til Cannes-festival. Det er virkelig en både rørende og nervepirrende film, uden at den egentlig på noget tidspunkt spiller med musklerne i form af noget action-blast. Dette er blot atter beviset på at hvis du har en god historie og ved hvordan du vil formidle den originalt, så er meget vundet. Blood Ties har så afgjort fortjent hver og en af de 4 stjerner som ryger over disken her.

Udgivelsen indeholder også 5 trailers for andre aktuelle film til hjemmebiografen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox Entertainment.

Titel: Blood Ties
Original Titel: Blood Ties
Premieredato: 21. august 2014
Instruktør: Guillaume Canet
Skuespillere: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Zoe Saldana, Mila Kunis, Noah Emmerich, James Caan, Matthias Schoenaerts, Griffin Dunne, Lili Taylor, Jamie Hector, Yul Vazquez
Spilletid: 122 min.
Selskab: Tresor, Worldview Entertainment, 2013
Genre: Action , Drama , Krimi
banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...