Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bookies

18. november 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bookies billede

3 venner på et College stifter deres egen bookmaking operation og bliver hurtigt populære. Der er dog snart problemer på vej – de er ikke de eneste bookies i nabolaget ....

3 Collegevenner (Toby, Casey og Jude) med hang til sport og væddemål, finder ud af, at der er muligheder ved at satse andre folks penge på forskellige kampe på tv – med andre ord bookmaking. De stifter en booking-operation og der går ikke lang tid før deres navn er kendt. De sørger nemlig for, at gøre reklame for deres firma til fester og på skolen. De bliver store og alle ved hvad der sker, indenfor murene på det lille collegeværelse. Der går ikke lang tid, før den sløve computer bliver skiftet ud med et avanceret booking-system, fjernsynet vokser i antal tommer og der står pludselig en splinterny Chevrolet på parkeringspladsen. Desværre er vore collegevenner ikke de eneste bookmakere i området. Forretningsmændende, Larry og Vincet (spillet af David Proval og John Diehl), føler, at deres forretning befinder sig i en truet position og går lidt efter lidt grundigt til værks for langsomt at komme Toby, Casey og Judes operation til livs.

De 3 unge skuespillere er henholdsvis Nick Stahl som Toby, Johnny Galecki som Jude og Lukas Haas som Casey. Fælles for de 3 er, at de har relativt imponerende karrierer bag sig i en ung alder (ingen af de 3 er fyldt 30 endnu til dags dato). De har spillet sammen med mange store skuespillere både i spillefilm, men også i teatersammenhæng. Man vil måske genkende Nick Stahl fra rollen som John Connor i Terminator 3. Bookies synes at være et skridt tilbage for Stahl, i henhold til filmbudget og- størrelse. Man kan vel ikke altid få sig en rolle der passer. Det må konklusionen være. I henhold til danske forhold har man set mest til Nick Stahl. Han er hjernen bag bookingoperationen og den mest fornuftige af de 3 venner. Det er dog altid et glædeligt gensyn med David Proval, der er fænomenal i skurkeroller og især i rollen som afpressende bagmand eller mafia. Det løfter Bookies en smule op, men om der er andet positivt at sige om filmen er tvivlsomt.

Vi bevæger os langsomt frem og der er ikke just sindsoprivende højdepunkter i Bookies. Bookies mangler slet og ret tempo. Man keder sig langsomt ihjel og for hvert minut der går, kigger man på uret og tænker: ”er den ikke snart færdig”. Det kan måske være en lidt nedladen udmelding at komme med, men når man har set The Color Of Money eller andre lignende film som: Rounders, blegner Bookies når man sammenligner den. Det er synd, men hverken et godt soundtrack eller de halvpopulære skuespillere kan bringe oscartanker frem. Historien er fortalt før, det er blot endnu en afskygning og så er der tilført noget nyt. Rachel Leigh Cook er det smukkeste ved denne film (så se den pga hende).

Der er mange dygtige skuespillere med i filmen, men de får ikke et break og deres potentialer er dårligt udnyttet. Om det skyldes en nytilkommen instruktør er svært at sige. Filmen er instrueret af Mark Illsley, der kun har en enkelt film bag sig (Happy, Texas fra 1999). Man skal vel starte et sted?

Når det så er sagt, forbliver Bookies endnu en ”se og glem mig” - oplevelse. Det er mig en gåde, at man arkiverer denne film under genren ”komedie”. Den burde arkiveres lodret.

DVD ekstra materiale
Det kan du godt glemme! 1 stjerne! Det er fordi der ikke kan gives 0!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bookies
Original Titel: Bookies
Premieredato: 24. november 2004
Instruktør: Mark Illsley
Skuespillere: Nick Stahl, Lukas Haas, Johnny Galecki, Rachel Leigh Cook, David Proval, John Diehl
Spilletid: 88 min.
Selskab: International arts entertainment, International West Pictures, 2003
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...