Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Boston Legal – Sæson 3

6. maj 2009 af David Lund

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Boston Legal – Sæson 3 billede

Lad dig ikke skræmme af ordet "advokatserie". "Boston Legal" er så meget mere, end hvad indpakningen påstår.

I vinters takkede ”Boston Legal” af med den sidste og femte sæson på amerikansk Tv. ”Boston Legal” vandt et utal af Emmyer samt en Golden Globe for William Shatners fantastiske fortolkning af den geniale karakter Denny Crane. Men hvor meget kender vi overhovedet til serien i Danmark? Tydeligvis ikke nok, da den aldrig har været på alles læber, og det fortjener den skam at være. Skaberen af ”Ally McBeal”, David E. Kelly, har perfektioneret sit udtryk og sin humor i ”Boston Legal”, og selvom jeg aldrig har været dedikeret fan af førstenævnte, er det da nemt at se seriens kvaliteter i den første sæson. Blandingen af melankoli, skæve karakterer og underspillet humor er David E. Kellys kendetegn, og med ”Boston Legal” har han brygget den perfekte mikstur af disse ingredienser og tilsat en kæmpe portion perversiteter. Det kan være at seriens mandchauvinisme måske er for meget at sluge for det kvindelige publikum, men det hele skal naturligvis ses med et glimt i øjet.

Ligesom med ”Ally McBeal” udspiller ”Boston Legal” sig i et advokatfirma, denne gang ved navn Crane, Poole & Schmidts, som tager sig af en masse umulige sager, som de naturligvis hovedsagligt vinder. Denny Crane er en legende, men ligeså en gammel republikansk og mandschauvinistisk tosse. Hans bedste ven Alan Shore er en yngre og mere arrogant udgave af Crane, og Shirley Schmidt er den umulige perfekte kvinde, som Crane altid måler andre kvinder med. I denne tredje sæson, dukker der naturligvis nye personer op for at overtage nogle af de ældres pladser. Jeffrey Coho bliver hurtigt Brad Chases ærkerival, da de simpelthen minder for meget om hinanden (bl.a. dukker de begge op til en udklædningsfest som Buzz Lightyear). Claire Simms bliver hurtigt en del af gruppen, og finder hurtigt en ven (og muligvis mere) i Clarence, en fyr der skifter personlighed og køn ofte for at skjule sig selv. Jo, der sker masser på kontoret, og har man som mig ikke set ”Boston Legal” før, så vil man naturligvis gå glip af nogle enkelte jokes samt gæsteoptrædeners vigtighed (bl.a. Michael J. Fox og Tom Selleck), men man kan sagtens starte med denne tredje sæson, og blive fuldstændig fortryllet af seriens modighed, humor og til tider gennemslagskraftige pointer. Personligt var jeg selv meget overrasket over, at se sæsonens 24 episoder på blot en uge, og ligefrem gå en hel arbejdsdag og vente på at komme hjem og sætte ”Boston Legal” på. Det er nemlig vanedannede, og på trods af selv hvor klam en karakter Denny Crane er, så kommer man hurtigt til at holde af ham på lige fod med resten af seriens perfekt udpenslede karakterer. Naturligvis er der ikke lagt vægt på realisme, for en mere urealistisk advokatserie findes med garanti ikke, men det er heldigvis heller ikke dette der gør serien god. Det er først og fremmest humoren, og derfor er det naturligvis ikke en serie der appellerer til alle, men efter min mening slår den let alle lignende serier af banen.

I denne tredje sæson oplever vi bl.a. at den aspergersramte Jerry Esperson får selvtillid, og Bethany Horowitz bliver introduceret til serien, og står for mange grin under bæltestedet i ordets reneste forstand, da hun er en dværg. Humoren taler bestemt til laveste fællesnævner, men hvis man ikke selv besidder lidt selvironi og kan tage det hele med et gran salt, skulle jeg da mene, at det ikke er seriens provokationer der er noget galt med - men en selv. Det er dog ikke grin og spas det hele, og da ”Boston Legal” på bedste eksistentielle manér, stiller spørgsmål ved mediernes magt samt retssystemets mangel på retfærdighed, bliver det hele hævet til et mere eftertænksomt niveau.

Gå ikke glip af ”Boston Legal”. Om du starter med denne forrygende sæson, eller snupper en af de andre, er helt op til dig selv, men det ville være en skam at gå glip af et så godt kvalitetsprodukt, blot fordi de danske Tv-stationer ikke tør satse noget mere.

Ekstramateriale – 2/6

Selvom begge featurettes på udgivelsen er glimrende, er det simpelthen en skam, at der ikke er kommentarspor, mere dybdegående interviews samt slettede scener og alt det andet på. Det ekstramateriale der er på, fokuserer hovedsageligt på nye karakterer i denne sæson, hvilket da er et must, men den lave karakter er udelukkende givet pga. alt det der mangler.

SF/Fox.

Titel: Boston Legal – Sæson 3
Original Titel: Boston Legal – Season 3
Premieredato: 25. november 2008
Instruktør: Mike Listo, Bill D'Elia, James R, Bagdonas, Robert Yannetti mf.
Skuespillere: William Shatner, Candice Bergen, James Spader, Rene Auberjonois, Mark Valley, Julie Bowen
Spilletid: 1080 min.
Selskab: 20th Century Fox Television, Dick Clark Productions, David E. Kelly Productions, Twentieth Century-Fox Film Corporation, SF/Fox, 2009
Genre: Humor
Link: http://abc.go.com/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...