Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Bridesmaids

3. januar 2012 af Mads Bluhm

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bridesmaids billede

Instruktøren Paul Feig leverer med "Bridesmaids" noget så sjældent som en virkelig god blanding af hjertevarm romantisk komedie og en grovkornet pruttelummer én af slagsen.

Filmen byder på masser af kiksede optrin og barokke situationer men det, som holder filmen oppe, er de herlige karakterer og et virkelig godt cast.

Handlingen er super simpel. Anni og Lillian er hjerteveninder siden barndommen og gør alting sammen. Annies liv er kaotisk, og alting ser ud til at skulle ændre sig, da Lillian proklamerer, at hun skal giftes. Annie er ikke det mindste afklaret med, at bedsteveninden nu skal til alters, noget som sætter en tyk streger under hendes eget livs fiasko. Hun sætter sig alligevel for at lede en gruppe af Lillians meget forskellige veninder i forberedelserne til både polterabend og bryllup. Men intet går som planlagt, og langsom nærmer det hele sig på virkelig morsom vis en veritabel katastrofe.

"Bridesmaids" er flere steder blevet udråbt til at være det kvindelige modstykke til den ultimative drengerøvskomedie "Tømmermænd i Las Vegas", og på overfladen er sammenligningen lige til højrebenet. Men "Bridesmaids" formår at vedblive sin helt egen og peger endda fingre af sammenligningen i en sekvens, hvor det pludselig ser ud som om, at polterabenden skal foregå i Las Vegas.

Man har flere steder kunne læse meget overstrømmende, positive anmeldelser af "Bridesmaids", men man skal være lidt varsom med at ryge med på hypen! "Bridesmaids" er ikke en perfekt komedie, den er lidt tung i bagdelen i filmens første akt. Til gengæld er den virkelig sjov derfra af, og det er forfriskende at have et kvindeligt perspektiv, der til fulde demonstrere, at kvinder ikke står tilbage for mænd, når det gælder grovkornede løjer og pruttelummer humor. Man får indtrykket af, at flere af filmens scener virker ret improviserede, og det får man bekræftet i ekstramaterialet, det virker upåklageligt og i den grad bidrager til underholdningsværdien.

Billede og lyd
Både lyd og billede bliver fint eksekveret på denne udgave. Det er ikke en type film, hvor der kommer det helt store skrald hverken lyd- eller billedmæssigt. Men alt i alt er der ikke noget at sætte en finger på i denne afdeling. Lydmikset er et fint DTS- HD Master Audio 5.1. Transferet er et 1080p/AVC MPEG-4 encode (2.40:1), som byder på både overbevisende skarphed, imponerende teksturer og fine sortniveauer under stort set hele filmen.

Ekstramateriale
Her er der heldigvis masser at komme efter, højdepunkterne er:

- To Versioner af filmen - Både biografudgaven (2:04) og en såkaldt Unrated udgave (2:10).
- Gag Reel (HD; 9:41) - Et lidt for langt men overvejende sjovt udvalg af "bøffer".
- Line-O-Rama (HD; 12:13) Her ser vi eksempler på de forskellige skuespilleres evner udi improvisationens svære kunst.
- Made of Honor: Behind the Scenes of "Bridesmaids" (31:43) Et klassisk making of program, som dog lidt for ofte henfalder til en regulær omgang rygklapperi. Den giver dog momentvis en fin indsigt i, hvordan filmen blev til.
- Blind Date Her får vi først en slettet scene med skuespilleren Paul Rudd og derefter en række outtakes med samme skuespiller.
- Slettede scener (8:57) Man når vidt omkring på de næsten 9 minutter med slettede scener. Nogle er sjove, men en del af dem kan man sagtens forstå ende på gulvet i klipperummet.
- Extended and Alternate Scenes (50:03). Overvældende mange udvidede og alternative scener.
- Kommentarspor med instruktør Paul Feig, manuskriptforfatter Annie Mumolo og skuespillerne: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey og Ellie Kemper. Et virkeligt sjovt kommentarspor med fokus på at underholde og knapt så meget på at oplyse.

Alt i alt
Bridesmaids er en af 2011s bedste komedier, og den lander på blu-ray markedet med en fin udgivelse, som lader meget lidt tilbage at ønske på den tekniske side, og som imponerer med sit fine og underholdende ekstramateriale.

Universal Pictures.

Titel: Bridesmaids
Original Titel: Bridesmaids
Premieredato: 3. januar 2012
Instruktør: Paul Feig
Skuespillere: Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper, Chris O'Dowd, Jill Clayburgh, Jon Hamm, Rebel Wilson
Spilletid: 130 min.
Selskab: Universal, 2011
Genre: Humor
Nogen skal giftes og nogen skal være bridesmaid(s)
Nogen skal giftes og nogen skal være bridesmaid(s)
Hele flokken samlet
Hele flokken samlet
De virkeligt sære og sjove bofæller
De virkeligt sære og sjove bofæller


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...