Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brutal Incasso

12. september 2006 af Maria Moni

2 stjerner Skriv en kommentar

Brutal Incasso billede

Brutal Incasso er noget så sjældent som en dansk actionfilm med masser af ”guns”, seje fyrer og lækre damer.

Brutal Incasso er en lille undergrundsfilm fra Århus med et lille budget. Det betyder også, at mange af de samme mennesker har udfyldt flere pladser i denne filmproduktion. Jonas Kvist Jensen og Kim Sønderholm er hovedforfattere på Brutal Incasso og har Claus Lund som medforfatter. Det er desuden Jonas Kvist Jensen, som er instruktør på filmen. Hovedrollerne i filmen er udfyldt af de resterende to forfattere, nemlig Kim Sønderholm og Claus Lund.

Brutal Incasso handler om de to uheldige barndomsvenner Jim (Claus Lund) og Michael (Kim Sønderholm), der arbejder som freelance inkassofolk for den kyniske LC (Allan Hotchkiss). Efter et mislykket job, står de ikke alene med et lig, men ligeledes ligets gæld. Nu er gode råd dyre. De beslutter sig derfor at tage ud og besøge Jims bedstefar (Ole Ernst), som bor på et plejehjem for stærkt demente, for at bede ham om et lån. Desværre er bedstefaren så forvirret, at han forveksler sit kære barnebarn og hans ven med ”tyskerne”, og de bliver smidt ud af plejehjemmet af en streng plejehjemsassistent. Efter at Jim og Michaels første plan er slået fejl, ser de ingen anden udvej inden at røve en bank. Selvfølgelig kan de to venner heller ikke finde ud af det, så de ender med kun at slippe væk med 17.000 kr. og et meget irriterende gidsel. Nu har de pådraget sig endnu et problem og får at slippe af med gidslet, kører de langt ud på landet, hvor deres bil selvfølgelig går i stykker. Efter en lang gåtur hjem bliver de ringet op af LC, som har taget deres kærester Iben (Melany Denise) og Louise (Anne Bård) til fange. Jim og Michael beslutter sig for, at det skal LC ikke slippe godt fra, og de kontakter derfor Michaels våbenliderlige storebror, Lalle (Thomas Biehl) og hans voldelige kumpaner. Nu er der lagt op til det helt store opgør i bedste Tarantino stil.

Brutal Incasso er en film, som bærer præg af, at den har haft et lille budget. Rent teknisk halter den bagefter og skuespillerpræstationerne kunne være bedre. Det er ærgerligt, for filmen er slet ikke så dårlig endda. Man burde måske bedømme Brutal Incasso efter nogle andre kriterier, eftersom filmens budget har været så lille. På den anden side stræber filmen efter at blive accepteret på lige fod med andre danske spillefilm, og derfor har jeg også valgt at bedømme den derefter.

Filmen er stilistisk set bygget op som en tegneserie, hvor tid og sted præsenteres i en gul bjælke i venstre øverste hjørne. Jeg synes dette påfund er ganske genialt, og det fungerer som en udsigelsesmarkør, der peger tilbage på filmen som et medie. På den måde viser folkene bag filmen at de godt kan lide at lege med mediet

Brutal Incasso har måske ikke den mest opfindsomme handling, men dialogen og replikkerne er ind imellem knivskarpe, hvilket er med til at gøre filmen sjov og underholdende. Jeg synes det er pragtfuldt, at de har valgt at holde sproget i bredt jysk, hvilket er med til at tilfører både filmen og karaktererne en ekstra dimension.

Ambitioner fejler ingenting, og man kan tydelig mærke, at Brutal Incasso er lavet af folk, som virkelig brænder for at lave film, og det er altid en vigtig kvalitet ved en film. Det er som sagt lysten, som driver værket, og jeg er sikker på at vi nok skal hører meget mere til Jonas kvist Jensen, Kim Sønderholm og Claus Lund fremover

Læs i øvrigt Lise Aakjærs biografanmeldelse af Brutal Incasso her på siden.

Ekstramateriale
- Dokumentar: Præ-produktion, produktion, Post-produktion og SFX (Special effects) featurette
- Extra stuff: Bloopers, Stills, Deleted Scene og Goodies.
- Audio Commentaries: Jonas & Morten, Kim & Dennis og Lasse.
- Cast Profiles

Eftersom at Brutal Incasso er en meget lille film, som har kostet meget blod, sved og tårer at producere, virker det som om, at de medvirkende har haft meget brug for at fortælle om filmens tilblivelse.
Præ-produktion består af et sammenklippet interview på ca. 10 minutter, hvor instruktøren Jonas Kvist Jensen, produceren Morten Hjort og skuespillerne Kim Sønderholm og Claus Lund fortæller om forberedelserne til filmen.
Produktion består af et sammenklippet interview på ca. 17 minutter, hvor Jonas Kvist Jensen og Morten Hjort og Dennis Bahnson, som var fotograf og klipper på filmen, fortæller om optagelserne til filmen. De havde 21 dage til at få samtlige scener i kassen, hvilket betød, at de var under et stort tidspres. De fortæller desuden, hvordan de lavede de mange stunts som er med i filmen.
Post-produktion er endnu et sammenklippet interview på ca. 9 minutter med Jonas Kvist Jensen, Morten Hjort og Dennis Bahnson. Her fortæller de om de mange beslutninger og valg, der er forbundet med at klippe en film sammen.
I SFX demonstrerer Jonas Kvist Jensen på computer, hvordan de lavede scenen, hvor en bil kører igennem en port og rammer en mand i slutningen af filmen.

Ekstramaterialet er ikke særligt sindsoprivende og man sidder til tider og keder sig under de lange interviews, så derfor bliver det kun til to stjerner.

Brutal Incasso er overført til Anamorphic Widescreen (16:9), og lyden er Dolby Digital Stereo.

Filmen er tekstet på: Dansk, Svensk, Engelsk og Tysk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: LoneTower Visuals.

Titel: Brutal Incasso
Original Titel: Brutal Incasso
Premieredato: 8. september 2006
Instruktør: Jonas Kvist Jensen
Skuespillere: Kim Sønderholm, Claus Lund, Ole Ernst, Allan Hotchkiss, Thomas Biehl, Henrik Vestergaard Nielsen, Jan Tjerrild, Bo Thomasen, Anne Bård, Melany Denise, Mads Koudal, Jesper Blumensaat.
Spilletid: 85 min.
Selskab: LoneTower 2005
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...