Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Burnt

10. december 2015 af Maria Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Burnt billede

Historien om genopbygningen af sig selv, der desværre også genopbygger klichéerne

Bradley Cooper kan opleves i rollen som den tidligere gastronomiske rockstar Adam Jones i Burnt. Han har to Michelin-stjerner på CV'et, men blev ødelagt af sit misbrug til sprut, stoffer og damer. Nogle går til AA møder og får en sponsor. Adam Jones dømmer sig selv til at åbne en million østers, og da den sidste er åbnet og noteret er han klar til at vende tilbage.

Desværre betyder det ikke, at verden har stået stille og ventet på ham. Adam Jones vil ikke starte op i Paris igen, men er interesseret i at indtage London. Sjovt nok, så er alle hans tidligere bekendte og venner der lige pludselig også. Adam Jones skal dog igennem en masse udfordringer, og han bliver nød til at tænke i nye baner for at opnå hans mål og den største drøm, den tredje Michelin-stjerne.

Fortællingen om Adam Jones lyder forudsigelig, og der kræves en masse af historien for at gøre den ny. Bradley Cooper leverer en overbevisende skildring af den arrogante mesterkok, men resten af fortællingen halter. Man får et indblik i hvad der sker i køkkenet, og man kan sagtens se at skuespillerne har lært af Michelin-kokken Marcus Warering, som har guidet dem under optagelserne. I spørgsmålet om venner og fjender, så formår filmen også at give en drejning og et skub, som holder en interesseret og en smule overrasket. Desværre holder filmen sig stadig mest op af de sikre klichéer når det kommer til selve fortællingen, og det gør, at man desværre tager sig selv i at se på uret undervejs.

Romancen mellem Bradley Cooper og Sienna Miller virker mindre overbevisende, og lidt for påtaget. Det giver god mening, at to mennesker med de samme indre dæmoner finder en kærlighed i hinanden, men har man ikke lige set det i Silver Linnings Playbook?

Filmen fungerer fint som en typisk feel-good fortælling, og man formår også at føle sig en smule rørt undervejs. Det bliver derfor en smuk, men desværre lidt for forudsigelig historie man får fra John Wells.

Titel: Burnt
Original Titel: Burnt
Premieredato: 10. december 2015
Instruktør: John Wells
Skuespillere: Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Lily James, Uma thurman, Emma Thompson
Spilletid: 100 min.
Selskab: 3 Arts Entertainment, Double Feature Films, PeaPie Films See more, 2015
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...