Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Case 39

1. august 2010 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Case 39 billede

Fjenden flytter ind...

Case 39 er centreret omkring en lille piges frygtelige situation, som pirrer socialrådgiver Emily Jenkins (Renée Zellweger – Cold Mountain, Bridget Jones' Dagbog, Appaloosa) i ekstrem grad. 10-årige Lilith Sullivan synes ikke at være elsket af sine forældre. Hun er decideret bange for hvad de kan finde på at gøre mod hende, og i indledningens klimaks lykkes det da også på et hængende hår for Emily at redde Lilith ud af en barrikaderet tændt ovn, iværksat af hendes forældre. Hvad pokker kan få et hold forældre til at ville deres nuttede datter til livs?

Emily er ikke i tvivl. Pigen må væk fra de sindsforvirrede forældre, og selvom det er mod lov og ret, så bryder Emily sit professionelle regelsæt, og lader Lilith flytte ind hos sig, så den stakkels pige kan få noget ro. Langsomt begynder det dog at blive mere og mere uudholdeligt for Emily, da Lilith rummer mere end blot en uskyldig sjæl. Og da Emilys kollega Doug (Bradley Cooper – The Hangover, A-Team, Valentine's Day) dør efter at være blevet angrebet af en indre bisværm, er der ingen tvivl. Måske var det ikke Lilith's forældre som var helt galt afmarcheret...

Jodelle Ferland er efterhånden rutineret i at skræmme folk fra vid og sans. De små uskyldsrene øjne holder bare i gysergenren. Hvem husker ikke filmatiseringen af Silent Hill? I rollen som Lilith er hun udspekuleret og stålfast som bare pokker. Man bliver helt selv bange for hende, under forhøret foranstaltet af Bradley Coopers karakter, inden han møder sit endeligt. Emily får også opbakning af politimanden Barron (Ian McShane – The Dark Is Rising, Scoop, Death Race), men lige lidt hjælper det. I sidste ende må Emily selv stå til regnskab for at hun har lukket djævelskab ind i eget hus.

Holder Case 39 så som thriller/gyser? Tja, både og... Selve rammen er sådan set godkendt, men efterhånden som filmen arbejder sig hen mod det man et eller andet sted har gættet sig til, så mister den nærvær og selve afslutningen er noget søgt og overdimensioneret. En skam at der ikke rigtig var plads til nogle overraskelser eller twists, men havde der været nogen, kunne man måske have sporet lighed med andre værker alligevel. Case 39 bliver derfor meget stilren og sikker, og det kan man så tage som en usexet omgang eller en sikker investering.

Renée Zellweger er bærer af filmen, og det slipper hun ikke helt heldigt fra. Hendes barnlige og oversøde ansigt, er et eller andet sted diskvalificerende fra start af, synes jeg. Når hun skal spille skræmt fra vid og sans, så virker det bare ikke. Man burde måske have meldt hende til scare tactics inden optagelserne, for at få hende helt ud i tovene – bagefter vise hende optagelserne derfra, og bede hende om at levere noget tilsvarende.

Det er tyske Christian Alvart som har leveret Case 39. Måske skal grunden til at Case 39 ikke helt kommer op at ringe, trods grundlaget for succes ellers var til stede, skal findes i at Alvart i 2009 havde to projekter i søen. Pandorum (tidligere anmeldt på on-z) kom nemlig også fra Alvarts hånd, og måske de to film har tappet hinandens energi, hvem ved? Pandorum var dog lige en sjat mere vellykket, uden at de skal stå til sammenligning.

Jeg er bange for at jeg må melde ud at Case 39 nok hurtigt er glemt kort tid efter du har set den. Farlig i dit system, bliver den aldrig. Mindre kan også gøre det, hvis du leder efter en film som er tålelig for nerverne, men alligevel har lidt suspense og mystik over sig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Case 39
Original Titel: Case 39
Premieredato: 6. juli 2010
Instruktør: Christian Alvart
Skuespillere: Renée Zellweger, Ian McShane, Bradley Cooper, Jodelle Ferland
Spilletid: 109 min.
Selskab: Paramount Pictures, Anonymous Contetn Production, 2009
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...