Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Crónicas

4. december 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar

Crónicas billede

Den sensationelle stjernereporter Manolo Bonilla, får færden af en god historie da han afslører en udskyldigt dømt

Manolo Bonilla (Leguizamo) er en legendarisk reporter for One Hour With The Truth – tvkanalen, der hver aften sender til hele latinamerika fra Miami. Den berygtede psykopatiske barnemorder ”Babahoyo-monstret” har slået til igen i Ecuador, hvorfor Bonilla og hans 3-mands hold tager dertil så snart de får færden af historien. I Babahoyo, hvor morderen slår til, snuser Bonilla sig frem til forskellige beviser og begynder snart sin udforskning af begivenhederne. Bonilla får frem i lyset, at en mand er blevet udskyldigt dømt. Hvad Bonilla ikke ved er, at hans afsløringer bringer ham selv og resten af hans kamerahold i ubalance med omverdenen.

Crónicas er fra producenterne af ”Y Tú Mamá También” - et spændende drama, der på dokumentarisk vis skildrer en historie, som den kunne have set ud i virkeligheden. Lige så vel som The Insider, bevæger vi os så tæt på hovedpersonerne som muligt, så man får det maksimale ud af deres ansigtsudtryk og deres følelser. Disse close-ups virker fortrinligt og medvirker til underbygning af stemningen.

Der er et fint sammenspil mellem det lille kamerahold bestående af Bonilla, Iván og Marisa og de spiller alle naturtro i enhver situation. Dette er dog i virkeligheden Leguizamos film. Han udstråler autoritet men også en del arrogance (sådan skal sladder-reportere vel på sin vis være?). Leguizamo har dog til tider med at slå over i engelsk (amerikansk). Manden der er ligeså god til spansk som til engelsk, kan give det indtryk at han ikke rigtigt ved hvor han hører til. Derfor er denne film, om en latinamerikansk reporter bosat i USA, en rigtig god rolle til ham. Hans karriere har siden starten af 90’erne gået enormt stærkt. Leguizamo har også været velspillet indenfor mange forskellige genrer (har spillet alt fra naiv ung mand til koldblodet gangster). Af den årsag har han været en enorm stor rollemodel for det latinamerikanske samfund, ligeså vel som Sidney Poitier var det for det afro-amerikanske samfund. På trods af Leguizamos bilinguale evner er Crónicas den første film, hvor Leguizamos bruger modersmålet.

Leguizamo’s medspillere er Leonor Watling (Marisa), som ligeledes har bilinguale evner og José María Yazpik (kameramanden Iván), der også spiller med i Leguizamo’s næste film Sueño.

Filmens manus er af Sebastián Cordero, som ligeledes har instrueret filmen. Manuskriptet modtog Sundance/NHK prisen for bedste latinamerikanske manuskript. Filmen var kandidat som bedste udenlandske film i Ecuador 2004.

Filmens uvurderlighed ses klart i lyset af dens aktualitet – hvem er det rigtige monster? Manolo, medierne, eller Babahoyo-monsteret? Det hele hjælpes godt på vej af Leguizamos udbryderrolle, som den grænseoverskridende reporter.

Filmen bør ses af alle fans af genren. Oven i hatten, skader det ikke at der følger spillevende akustisk latinamerikansk musik med og nogle flotte billeder!

DVD ekstra materiale
Der følger et knap så imponerende omgang ekstra-materiale med på denne dvd:
-Trailershow
-Crónicas Trailer

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Crónicas
Original Titel: Crónicas
Premieredato: 22. november 2005
Instruktør: Sebastián Cordero
Skuespillere: John Leguizamo, Leonor Watling, Damián Alcazár, José María Yazpik, Camilo Luzuriaga, Gloria Leiton
Spilletid: 81 min.
Selskab: Palm Pictures, Nordisk Film, 2004
Genre: Thriller
Link: http://www.cronicasthemovie.net
Bonilla og hans hold
Bonilla og hans holdbanner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...