Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Déjà Vu

25. december 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Déjà Vu billede

En forfærdelig terrorhandling bliver begået, da en passagerfærge springes i luften, og mange mennesker omkommer, et forbrændt lig af en ung kvinde skylles op på land, men der er ingen strøm ved færgen

Ved en af de utallige byer omkring Mississippi floden, bliver indbyggerne vidne til en forbrydelse, da en stor færge, vælter sig i flamer, og flere omkommer. Doug Carlin (Denzel Washington), agent ved ATF, afdelingen for alcohol-, tobaks- og våbenrelaterede forbrydelser, hæfter sig ved en ung kvinde der bliver ført til land af strømmen, forbrændt ligesom hundrede vis af ofre, men hun bliver fundet før at nogen strøm kunne have formået at tage hende med eksplosionen. Og så har Doug en uforklarlig fornemmelse af at have set hende før!
Terrorbomben medvirker at politiet er klar på at tage alle mulige metoder i anvendelse, for at kunne tage gerningsmanden i opløbet før en ny aktion.
Doug fastslår kvindens identitet, Claire Kuchever (Paula Patton), og han opsøger hendes lejlighed hvor han finder blodige bandager, og den meget kryptiske og skæbnesvangre besked: Du kan redde hende!
Så er det at opdagelserne løber ind i blindgyder, der er ingen klare forbindelser til terroristen og kvinden. Uventet bliver Doug budt indenfor hos FBI, en lille undersøgelsesgruppe, der hovedsagligt består at teknikere og en videnskabsmand. Ved hjælp af ny teknologi gennem et sensational apperat, muliggøres det at spole tilbage i tiden, og fra fire overvågningskameraer fra satellitter og andre overvågningskameraer, at ændre synsvinkel og grave ned i tiden, de kan følge eksempelvis færgen. Men der er igen noget der ikke stemmer for Doug, og ganske rigtig må tekniker holdet gå til bekendelse, at det er noget så revolutionerende, som en teknologi der kan vise 4 dage tilbage, præcis på klokkeslettet, men derfra hverken spole frem eller tilbage, et hul/vindue til fortiden!
Det letter efterforskningen, men at lege sådan med fortiden er farligt, samtidig bliver Doug betaget af den smukke Claire, som han nu kan se levende for sig på skærmen.

Superinstruktøren Tony Scott har endnu gang dannet makkerpar med Jerry Bruckheimer (”Enemy Of The State”, ”Fjenden I Dybet”, ”Days Of Thunder” og ikke mindst 80´er ikonfilmen ”Top Gun”), og så er der fart over sagerne, som i denne aktionthriller. Den er på mange måder interessant, og Denzel Washington, har en utrolig indlevelse, og musikalitet i sine roller, i denne er han igen en stor oplevelse, men han fortjener bedre, og formår ikke at løse filmen ud af det spind af nonsense den lægger for dagen. En indbygget tidsforskudning, virker uhåndterbar, det virker for utroværdigt, og som færgen vælter hele filmen med den teknologiske ”bombe”, selvom resten af plottet er fornemt udtænkt, holder den heller ikke vand, og må forlise. Er det muligt at se bort fra denne store og afgørende detalje, så har man en seværdig forestilling foran sig, der desuden kunne have slanket sig tidsmæssigt.

Titel: Déjà Vu
Original Titel: Déjà Vu
Premieredato: 25. december 2006
Instruktør: Tony Scott
Skuespillere: Denzel Washington, Val Kilmer, James Caviezel, Enrique Castillo, Bruce Greenwood, Paula Patton, Adam Goldberg
Spilletid: 128 min.
Selskab: Scott Free Productions/Jerry Bruckheimer Films/Touchstone Pictures/2006
Genre: Action
Link: http://dejavu.movies.go.com/


banner
Overskrift Højre Block
The New Mutants
Lykkebugten
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
EquinoxKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...