Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Danser Med Ulve (D.C.) (DVD)

21. august 2003 af Ole Jessen Hansen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Danser Med Ulve (D.C.) (DVD) billede

Oscarbelønnet storfilm tager os endnu en gang med storm i et special edition ud over det sædvanlige…

Løjtnant John J. Dunbar (Kevin Costner) tjener under nordstatshæren I den amerikanske borgerkrig. I et sidste desperat forsøg på at ende en belejring af en sydstatsstilling, og måske også sit eget liv, udfører han en heltehandling under overværelse at en Nordstatsgeneral. Denne heltegerning fører til at løjtnant Dunbar, selv får lov til vælge hvor han vil udstationeres efter hans rekreation. Han har altid haft en stort ønske om at komme til at se ødemarken, ”the final frontier” som han kalder det. Han begiver sig ud til det øde beliggende fort som skal være hans hjem i de næste mange år. De soldater der skulle have været på fortet, er flygtet da der ikke har været sendt forsyninger til fortet i lang tid.

Løjtnant Dunbar forsøger derefter at bygger fortet op, med den forventning at der vil dukke friske folk op til fortet. Men i stedet for friske folk, dukker der indianere op. Først er han meget på vagt, over for denne nye kontakt, men efterhånden som tiden går, indser han, at det er dumt ikke at søge kontakt med indianerne. Han begiver sig til indianernes boplads, hvor han som det førte møder en indianer kvinde, som er hvid, men taler og lever som indianerne, Stands With A Fist (Mary McDonnell). Et møde der senere kommer til at betyde meget for løjtnant Dunbar. Det første møde med indianer stammen, er meget spændt, da ingen af dem, ved hvordan de skal reagere. Men den lokale medicinmand Kicking Bird (Graham Greene) fornemmer at den hvide mand ikke er ond, og får overtalt de andre i stammen til søge kontakt med den hvide mand. Kun en mand er skeptisk, nemlig Wind In His Hair ( Rodney A. Grant). Denne skepsis skal sende vise sig at vende sig til dyb respekt og evigt venskab.

Dunbar bliver stille og roligt en del af indianerstammen, da han er fuld af respekt for indianerne, som han troede var barbarer og mordere. Han finder ud af, at de er mennesker fulde at visdom og kærlighed.

Denne film er en special edition i den version som Kevin Costner gerne ville have at biografversionen skulle være i. Men med en spilletid på 4 timer blev den for lang for filmselskabet,
Den er ikke et minut for lang i DVD-versionen. Man keder sig ikke et sekund. Historien er spændende og udvikler sig hele tiden. Den er fantastisk flot filmet, men fremragende naturbilleder.
Skuespillet er på højeste niveau. Kevin Costner er på sit højdepunkt i denne film og hans kvindelige modstykke Mary McDonnell spiller op til sit absolut bedste. Men også blandt de mange biroller i indianerstammen, er der et par stykker der rager op. Ikke mindst Rodney A. Grant, som Wind In His Hair. Tårerne presser sig på I slutningen af filmen, da han skriger sit venskab ud til Dunbar, da han forlader indianerstammen.

Der er mange apekter i denne film som man kan tage fat i, hvilket er den store force ved ekstra materialet. Sådan skal en bonus DVD laves. Den består af følgende:

Audio commentary with Kevin Costner and producer Jim Wilson
Audio commentary with the editor and cinematographer
Original making-of featurette
The Creation of an Epic retrospective documentary
Photo montage with introduction by Ben Glass
Poster gallery
Original Music video
Awards & Nominations
TV Spots
Trailers

En grundig gennemgang af film fra ide til virkelighed. Kun en enkelt fejl, nemlig at der ingen danske undertekster er på ekstramaterialet. Derfor kun 5 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Danser Med Ulve (Directors Cut)
Original Titel: Dances With Wolves (Directors Cut)
Premieredato: 4. august 2003
Instruktør: Kevin Costner
Skuespillere: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene, Rodney A, Grant, Floyd 'Red Crow' Westerman, Tantoo Cardinal, Robert Pastorelli, Charles Rocket, Maury Chaykin, Jimmy Herman
Spilletid: 227 min.
Selskab: Tig Productions, Orion Pictures Corporation, 2003
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...