Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Dark Shadows

4. oktober 2012 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dark Shadows billede

Tv-serie udsat for Burton’sk filmmagi…

Det er vel kun Tim Burton, der kan finde på at genindspille en kitschet tv-serie fra 60erne, med store navne på skuespillerlisten og dyre special effects – og oven i købet slippe nogenlunde helskindet fra det. Nu er ”Dark Shadows” landet på Blu Ray og det er tid til endnu engang at begive sig ind i Burtons kuriøse filmunivers.

I 1772 lever forretningsmanden Barnabas Collins (Johnny Depp) et velstående og luksuriøst liv. Alt er fryd og gammen for den unge Barnabas, lige ind til et fatalt sidespring med en ung heks sætter en brat stopper for det søde liv. Ikke nok med at heksen (Eva Green) forvandler Barnabas til en udødelig vampyr, så vender hun samtidig de lokale mod ham. Lynch stemningen breder sig hurtigt og på bedste vred-pøbel manér, begraves Barnabas ’levende’ af de vrede indbyggere.

200 år senere finder en gruppe bygningsarbejdere ved et tilfælde kisten med Barnabas, der efter de mange år i jorden naturligvis er en anelse sulten. Efter at have slubret bygningsarbejdernes blod i sig, begiver Barnabas sig tilbage til sit tidligere hjem, der er beboet af efterkommerne til vampyren. Stærkt besluttet på at genoprette Collins familiens glorværdighed, tager Barnabas kampen op mod den heks, der i sin tid forvandlede ham til vampyr.

”Dark Shadows” er en klassisk Tim Burton film på godt og ondt. Filmen er et festfyrværkeri af farver, skøre indfald og en veloplagt Johnny Depp i hovedrollen. Effekterne er flotte, historien er underholdende og Danny Elfmans musik lyder som den plejer. Det er alt sammen ganske underholdende og fungerer grundlæggende som en Tim Burton film nu en gang skal.

Men trods god underholdning kan man som publikum ikke helt slippe den bitre fornemmelse af at have set det hele før. Det helt store problem med ”Dark Shadows” er, at den minder alt for meget om Tim Burtons tidligere produktioner. Der er simpelthen for lidt fornyelse i filmen til at den kommer op på niveau med klassikere som eksempelvis ”Edward Saksehånd” (1990), ”Ed Wood” (1994) eller ”Big Fish” (2003). Det virker ærlig talt som om det gyldne partnerskab mellem Tim Burton og Johnny Depp, er begyndt at blive en anelse metaltræt.

Men når det så er sagt, så er ”Dark Shadows” stadig en ganske underholdende film, der nok skal finde sit publikum blandt fans af Burton og Depp. Personligt glæder jeg mig dog mere til Tim Burtons næste projekt, en spillefilmsudgave af hans fabelagtige kortfilm ”Frankenweenie”, der snart rammer de danske biografer.

Ekstramateriale
Blu Ray udgaven af ”Dark Shadows” indeholder ikke så meget bonusmateriale som man kunne have ønsket sig. Men lidt er der dog blevet plads til. Først og fremmest finder man en række af såkaldte Fokus-Points, der hver især fokusere på en lille del af filmens tilblivelse, eksempelvis tilblivelsen af Johnny Depps figur Barnabas Collins eller filmens mange special effekter. Man kan vælge at afvikle disse Fokus-Points mens man ser filmen (et lille ikon kommer frem på skærmen når der er et relevant point tilgængelig), eller man kan vælge at se dem enkelt vis via menuen. Det sidst nævnte er klart at foretrække. De forskellige Fokus-Points er ganske interessante og runder ganske fint tilblivelsen af ”Dark Shadows”. Derudover finder man en række slettede scener fra filmen.

3 stjerner til ekstramaterialet til ”Dark Shadows”

Filmen er venligst stillet til rådighed af Warner Home Video.

Titel: Dark Shadows
Original Titel: Dark Shadows
Premieredato: 18. september 2012
Instruktør: Tim Burton
Skuespillere: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham-Carter, Eva Green, Jonny Lee Miller, Chlöe Grace Moretz
Spilletid: 112 min.
Selskab: Warner Bros.pictures 2012 / Warner Home Video Denmark 2012
Genre: Familie , Gyser , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...