Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

De Eventyrlige Vogtere

3. april 2013 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

De Eventyrlige Vogtere billede

De Eventyrlige Vogtere får selskab af Jack Frost i en fantastisk flot animationsfilm

At en animationsfilm kommer fra Dreamworks, er efterhånden blevet et gedigent kvalitetsstempel. Fra Antz og Shrek til Kung Fu Panda, har vi at gøre med animationsfilm, der er i en klasse for sig. De seneste år har dog ikke budt på nævneværdige succeser, der ikke blot var en efterfølger til en anden film, men nu forsøger Dreamworks sig så med De Eventyrlige Vogtere.

Historien er kort fortalt den, at Julemanden, Sandmanden, Tandfeen og Påskeharen tilsammen udgør vogterne, hvis formål det er, at beskytte børn og barndom. På sidelinjen finder vi den onde Mørkemand, der gør gode drømme dårlige. Han er træt af at være usynlig, da ingen længere tror på ham, og derfor sætter han sig for at gøre noget ved det. Barndommens uskyld er i fare, så vogterne må træde til, men får samtidig en ny på holdet. Jack Frost er en ballademager med en barnlig sjæl og vogterne er da også skeptiske, men Manden i Månen, der er deres vejleder, insisterer. Så går det ellers derudaf for de fem vogtere, der skal gå ikke så lidt igennem for at redde børnene fra Mørkemanden.
De Eventyrlige Vogtere er baseret på bøgerne af William Joyce og i hænderne på Dreamworks, har de fået en del mere fart over feltet. Rent visuelt er filmen et sandt festfyrværkeri. I biografen kunne man nyde filmen i 3D, og med mindre man er indehaver af en skærm, der kan præstere det format, må man nøjes med at se filmen i det gode, gamle 2D format. Det er der jo heller ikke noget i vejen med, og man får såmænd rigeligt med visuelt flotte indtryk her. De Eventyrlige Vogtere er en utroligt flot film med en animation, der imponerer i sin detaljegrad og livlighed. Jack Frost virker næsten menneskelig. Der er nogle virkeligt flotte sekvenser med Mørkemanden og ser man filmen på Blu Ray får man så sandelig en visuel oplevelse, der vil noget.

Så langt så godt. For der er jo også hele historien, og det er her de Eventyrlige Vogtere kommer en smule til kort. Fortællingen er ganske enkelt en anelse for barnlig og naiv, til at den rigtigt rykker. Der forsøges ellers med en spejllig mellem Jack Frost og Mørkemanden, der på sin vis deler skæbne, men griber den forskelligt an, men det kommer aldrig helt til at fungere. Filmen indeholder slet ikke nok fald-på-halen til de yngste og heller ikke nok dybde til de ældre. Den forbliver en lidt tam omgang, der ikke forbedres med en langtrukken midte, der hiver gevaldigt ned i filmens spændingskurve.

De Eventyrlige Vogtere står tilbage som en rigtig flot film med massevis af imponerende visuelle elementer, men med en historie, der ikke helt følger trop. Den kan fint underholde, men når aldrig helt derop, hvor man kan sætte den på hylden med de andre klassikere fra Dreamworks med god samvittighed.

Ekstramaterialet består af to features om skabelsen af filmen og om manden, der har skabt serien. Der er desuden to spil: En sneboldkamp og sten-saks-papir med Sandmanden – dog ikke noget der er synderligt underholdende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: De Eventyrlige Vogtere
Original Titel: rise of The Guardians
Premieredato: 2. april 2013
Instruktør: Peter Ramsey
Skuespillere: Hugh Jackman, Isla Fischer, Alec Baldwin
Spilletid: 97 min.
Selskab: Paramount, Dreamworks, 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...