Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De Gamle Egyptere (DVD)

2. september 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

De Gamle Egyptere (DVD) billede

Et faktaprogram om det gamle Egypten, med fantastiske scenarier, bygget på gamle papyrus ruller, oprulles 5 episoder omkring korruption, helligt brøde m.m.

I slaget ved Megiddo 1458 f.Kr. Udfordrer oprørske krigsherre selve den egyptiske bastion, faraoen. Dronningen Hatshepsut er død, og sønnen, den unge forkælede prins, udnævnes nu til farao Tuthmossis III, og medens landet ligger i sorg, forskanser fjenden sig nu fra alle verdens hjørner. Slaget og strategien bliver fulgt nøje fra bege sider.
Gravrøvere er den næste episode der giver et ganske klart billede af datidens kår, hvor Amenpanufer blev taget med kostelige skatte fra Kongernes Dal (hvor de fleste konger (faraoer m.m. ligger begravet). I den hellige by og hovedstad Theben blomstrede det sorte marked op for vandalister, gravrøvere og den almindelige korruption, men Amenpanufer bliver trods beskyttelse fanget og bragt til forhør. Det fremgår af sagen at han er blevet udråbt til syndebuk, tilære for to rivaliserende politikere, og retsagen føler, 10 dage med forhør og hvordan de forskellige bliver indraget i sagen, som var den største skandale af den type.
Mord i templet er tilbage fra 632 f.Kr. i den centrale egyptiske provins Teudjoi. Her besidder templet en fantastisk rigdom, og præsterne lever I overflod. Men den nye farao på daværende tidspunkt vil det anderledes og en embedsmand Petiese bliver sendt ud, for at tage over, og selvudråbt som profet, fylder han sine egne lommer, og bosætter sig med familie. Horudj er en lavere rangerende embedsmand beder om Petieses datters hånd, og nu er dynastiet sikret. Petiese rejser, og Horudj og datteren overtager regnskasbøgerne. Præsterne der nu har været underkuet i årtier, men også erindringen om de søde år, samler sig og planlægger et mord, nu har opstandelsens time sået sit frø! Men de frygter med god grund faraoen i Theben.

Videre følger der ekstra materiale, blandt andet omkring hyroglyfferne, hvordan de udtales, og som også danner baggrund for denne dokumentar dramatisering, som er bygget på fundne dokumenter nedskrevet med hyroglyffer på papyrusruller.
Faraoerns mode bliver også belyst, hvad der var oppe I tiden, hvilke snit man brugte.
Det digitale setup over filmen gennemgås, hvilke teknikker der blev anvendt. For at genopbygge byer, templer med mere.

De Gamle Egyptere har en ambitiøs udlægning, og fortæller nogle fantastiske historier. Skuespillet er sat I baggrunden, da det er det historiske som danner rammen om denne tidligere tv-serie. At man flere gange undervejs for oplyst at dette er en sand historie gavner ikke dens dens dokumentaristiske troværdighed, dens filmiske træk og denne meget subjektive fremstilling af omstændighederne, for dens fakta til at blegne, at den ses mere som en film, end som klar historisk oplysninger. Blev man ikke færdig med gladiator og Troja, så kan den varmt anbefales.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: De Gamle Egyptere
Original Titel: The Ancient Egypt
Premieredato: 3. august 2004
Instruktør: Tony Mitchell
Skuespillere: Diverse 1000 statister
Spilletid: 196 min.
Selskab: Warner Brothers/2003
Genre: Dokumentar
Link: http://www.warnerbrothers.com


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...