Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Sorte Madonna

25. september 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Sorte Madonna billede

Endnu et actionbrag fra Lasse Spang Olsen..

Lasse Spang Olsen beviste med den fremragende ”I Kina Spiser de Hunde” (1999), at man sagtens kan lave regulær action i et lille land som Danmark. Succesen blev fuldt op med filmene ”Gamle mænd i nye biler” (2002), ”Den gode strømer” (2004) og ”Inkasso” (2004), hvoraf vi måske godt kunne have undværet de to sidste.
Min skepsis var derfor stor, da jeg satte Spang Olsens seneste film, ”Den Sorte Madonna”, i min dvdafspiller.
”Den Sorte Madonna” handler om den unge Maria (Tuva Novotny), der til dagligt læser på handelshøjskolen og stripper som sidegeschäft . Da Marias kriminelle far Kurt (Morten Grunwald) kommer i problemer med en russisk kunstsamler, bliver der for alvor vendt op og ned på Maris liv.
Kurt har sammen med sine to kammerater, Victor og Brian (Ole Thestrup og Nicolas Bro), stjålet et yderst værdifuldt ikon fra en værditransport. Røveriet mislykkes og Kurt bliver taget til fange af den russiske kunstsamler og den danske håndlanger, Risberg (Birthe Neumann), der oprindeligt skulle have haft ikonet.
Maria må nu rejse til polen for at aflevere ikonet og derved redde sin far, noget der selvfølgelig skal vise sig ikke at være nogen nem opgave. Maria får selskab af politimanden Gustav (Anders W. Berthelsen), der ser det som sin pligt at få Maria til at overgive billedet til politiet.

Lasse Spang Olsen har altid været mand for at finde på kreative og skægge actionhistorier, og ”Den Sorte Madonna”, er da heller ingen undtagelse. Historien er bygget op som en romantisk roadmovie, tilsat dansk humor a la Ole Thestrup.
Anders W. Berthelsen beviser hans store spændvidde som skuespiller i rollen som den kiksede bonderøv af en politibetjent. Den smukke svensker Tuva Novotny er skøn i rollen som Maria, der ufrivilligt bliver hvirvlet ind i sin fars verden. Morten Grundwald vender efter en lang pause tilbage til filmens verden i rollen som vaneforbryderen Kurt, og resultatet er ganske underholdende og en lille smule nostalgisk.

Med ”Den Sorte Madonna” vender Lasse Spang Olsen tilbage til rødderne. Filmens energiske drive gør, at den minder om ”I Kina Spiser de Hunde” rent tempomæssigt, og det er ganske klædeligt. Samtidig giver den lille kærlighedshistorie i filmen et fint modspil til de mange actionsekvenser. Resultatet er en ganske underholdende film med god balance i historien. Med ”Den Sorte Madonna” skal man ikke forvente stor filmkunst. Filmen er hvad den er, nemlig en dansk folkekomedie tilsat action. Alt i alt en god og underholdende lille film.

Ekstramateriale
Det eneste ekstramateriale man får med i købet, er en 20 minutter lang bag-om-filmen-film. Men modsat så mange andre af den slags film, er denne faktisk ret interessant. Filmen er nemlig lavet af Tuva Novotny, der har filmet sig selv og resten af filmholdet under indspilningen. For én gangs skyld virker det ikke opstillet og falskt. Derimod kommer man bag om kameraet på en troværdig måde, der gør, at det hele er til at holde ud at kigge på.
3 stjerner.

Filmen er tekstet på: Dansk for hørehæmmede, dansk, svensk, norsk, finsk
Lyd: Dolby Digital 5.1
Billede: 16:9 Anamorphic

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den Sorte Madonna
Original Titel: Den Sorte Madonna
Premieredato: 18. september 2007
Instruktør: Lasse Spang Olsen
Skuespillere: Anders W, Berthelsen, Tuva Novotny, Morten Grunwald, Birthe Neumann, Ole Thestrup, Nicolas Bro
Spilletid: 88 min.
Selskab: Nordisk Film 2007/Nordisk Film 2007
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...